Muhalefetten art arda tepkiler

İyi Parti ve CHP İl Başkanları, ülkede enflasyon, işsizlik, gelir adaletsizliği gibi ekonomik göstergelerin iyiye gitmediğini savunarak, artan intihar vakalarına dikkat çektiler.

06 Ocak 2020 Pazartesi 14:41
Muhalefetten art arda tepkiler

İyi Parti ve CHP İl Başkanları, ülkede enflasyon, işsizlik, gelir adaletsizliği gibi ekonomik göstergelerin iyiye gitmediğini savunarak, artan intihar vakalarına dikkat çektiler. Muhalefet partilerinin temsilcileri acil tedbir alınması önerisinde bulunarak, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdiler.

YENİ BİR HİKÂYE YAZMAK ZORUNDAYIZ

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, işsizliğin çift haneli rakamlara tırmandığını, enflasyonun başını alıp gittiğini ve atanamayan gençlerin intihar aşamasına kadar geldiğini savunarak, savaş naraları ve şehitlerin AKP’nin metal yorgunluğunu gidermenin utanç verici bir aracı olduğunu söyledi.

Geldiğimiz noktanın ülkeyi yönetenlerin planlama, öngörü ve uygulamada nasıl bir beceriksizlik içerisinde olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Özsaçmacı, “Sorun tek başına ekonomik olmaktan çıkmıştır. Yapısal tıkanma söz konusudur. Türkiye, siyasal iklimi değiştirerek, yeni bir hikaye yazmak zorundadır” dedi.

Önümüzü açacak bu hikayeyi, ülkenin ekonomisini bu hale getirenlerin yazabilmesinin mümkün olmadığını iddia eden Bekir Özsaçmacı, “İktidarı oluşturan koalisyon kendi ile çelişmekte; bir yanda mutlu azgın bir azınlık bir yanda baba, ‘benim püskevitim niye yok’ diye ağlayan çocuklar…

Sevgili hemşerilerim, daha öncede belirtmiştim hepiniz görüyorsunuz yaşadığınız toplumda çok fena bir vaka var. Oğlu harçlık isteyecek ve veremeyecek diye pazar günü evden erken çıkan babalar var. Eşi evden gidince doğalgazı kapatıp AVM'ye giden kadınlar var.

Bu durum faciaya dönüşmüş durumdadır. Son bir ayda intihar edenlerin vebali, içinden çıkılamaz geçim sıkıntılarını çaresizliği yaşatanlar bir gün yaşattıklarını yaşamazlar umarım. Herkes için iyiliği düşünmek bu kadar mı zor? İnsan yaşamı bu kadar mı basit? Çaresiz babalar, sessiz ağlayan analar ve aç yatan evlatların vebalini kim alacak?” dedi.

CHP: ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, ülkede yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle toplumun patlama noktasına getirildiğini savunarak, yönetenlerin bu durumun yaşanmasında sorumluluk sahibi olduğunu kaydetti. ‘Bu vebalin altından kalkamazsınız. İnsanlara bu kadar zulüm çektirenler cennete gitme hayali kurmasın. Cehennem ateşinde yanacaksınız.’ diyen Tüfekçi, çok acil önlem alınmasını talep etti.

YA ÇÖZÜM BUL YA DA O MAKAMI TERK ET

Geçtiğimiz Aralık ayında Çorum’da bir saat arayla iki gencin ekonomik bunalım nedeniyle intihar ettiğini, dün yine aynı sebeplerden dolayı bir gencin daha yaşamına son verdiğini hatırlatan CHP İl Başkanı Tüfekçi, “Ekonomik darboğaz, işsizlik, parasızlık insanları artık isyan noktasına getirmiştir. İnsanlar artık intiharı son çare olarak görüp bu yola başvurmaya başlamıştır. Ülkemizde ve Çorum’da ekonominin rahatlatılması için gereken tedbirler derhal ama derhal alınması gerekmektedir. Ya bu tedbirleri alacaksınız, ya da insanlara daha fazla zulüm etmeden o koltukları terk edeceksiniz” dedi.

Son 1 ay içinde Çorum’da ekonomik nedenlerden dolayı 3 gencin intihar ettiğini bildiren Tüfekçi, “Önlem alınması için çağrı yapmıştık. Uyarılarımıza, çağrımıza kulak tıkayanlar şimdi yeni bir intihar vakası ile karşılaşmıştır. Artık kaybedecek zaman yok. Bu çok ciddi ve öncelikli bir konudur. Artık daha fazla insanımızı kaybetmeden gereken önlemleri hep birlikte alalım” şeklinde çağrıda bulundu.

GENÇLER İŞSİZ VE PARASIZ. KANALINIZ BATSIN…

Cumhurbaşkanından bakanlara, milletvekillerinden valiye, bürokratından siyasi parti yöneticisine kadar yönetim kademelerinde bulunan herkesi acilen göreve davet eden Tüfekçi, İstanbul’da üniversite öğrencisi genç bir kızın iş bulamamaktan ve parasızlıktan dolayı “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da" şeklinde bir paylaşım yaptıktan sonra intihar ettiğini ileri sürerek, “20 yaşındaki kızımız, hayatının baharında ölmeyi tercih etti. Yemekhane kartında sadece 1 lirası kalmıştı. Açlıktan ve parasızlıktan dolayı gece yarısı kendisini soğuk ve karanlık sulara bıraktı. Ülkemiz bu haldeyken İstanbul’da kanal yapsan ne olacak? Kanalınız batsın. Sizin önceliğiniz kanal değil, ekonomiyi rahatlatmaktır, insanlarımıza rahat bir nefes aldırmaktır. Üniversite öğrencileri yemek ücretlerine gelen zamları protesto ederken, sizler saraylarda, lüks otellerde ziyafet peşindesiniz. Yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

DOĞALGAZ FATURALARI İNSANLARIN HUZURUNU BOZDU

Son aylarda elektrik ve doğalgaza gelen zamların, kış mevsiminin soğuk günlerini yaşadığımız bu günlerde yüklü faturalarla insanların karşısına çıktığını kaydeden Tüfekçi, altından kalkılamaz faturaların gerginliğe, huzursuzluğa, bunalıma yol açtığını dile getirdi.

Birçok vatandaşın yüksek elektrik ve doğalgaz faturasından yakındığının altını çizen Tüfekçi, işsizlik, ekonomik darboğaz, gıda fiyatlarındaki artış, her türlü hizmet ve ürüne yapılan zamların yanı sıra ısınma giderlerinin bardağı taşıran son damla haline geldiğini belirtti.

Elektrik, doğalgaz, su gibi giderlerde indirim yapılmasını ve ücretlerin cazip hale getirilmesini isteyen Tüfekçi, “birçok il ve ilçede su ücretlerinde indirimler yapılırken Çorum Belediyesi’nin suya zam yapmasına bir anlam veremiyoruz. Atılan yanlış adımlardan geri dönülmelidir” diye konuştu.

KAMYONCUDAN, NAKLİYECİDEN NE İSTİYORSUNUZ?

Kamyoncu ve nakliyeci esnafının son günlerde kontak kapatarak eylem yaptığını hatırlatan Tüfekçi, “Kamyoncu esnafımız dijital takograf, ton km uygulaması, Ulaştırma Bakanlığı veri tabanı ve e-fatura uygulamasını protesto etmek için bir dizi eylemler yapmıştır. Yapılan eylem ve esnafın kararlı duruşu sayesinde hükümet geri adım atmış ve uygulamayı 6 ay boyunca ertelemiştir. Ertelemek çözüm değildir, bu sorun kökten çözülmeli, kamyoncu ve nakliyeci esnafının rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Bu ülkenin yükünü omuzlarında taşıyan esnaftan ne istiyorsunuz. Bırakın da esnafımız işini yapsın. Ayakları yere basmayan, altyapısı olmayan birtakım düzenlemelerle esnafın huzurunu kaçırmayı” ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 08.01.2020 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tavsiye ederim. 2020-01-06 15:00:02

Her iki il başkanında siyaset yapacak yeterlilik yok.Keza MHP il başkanında da yeterlilik yok.MHP il başkanı görüntü verme derdinde,mezarlıkta bile fotoğraf veriyor.CHP de kongre süreci var.Muhtemelen il başkanı değişecek.İYİ parti ve MHP il başkanlarına tavsiyem,bu işleri bırakıp,kendilerine daha gerçekçi meşgale bulmalarıdır.

Avatar
Dürüst olun 2020-01-07 17:35:04

CHP çok kötü, AK Parti karşıtları hep vatan haini fetöcü. İyide kardeşim bu ekonomik krizi CHP'mi çıkardı. Dah dün PKK ile çözüm sürecini CHP'mi yaptı. Daha dün fetö ile ile kimler yanyanaydı. bırakın yeter. Sadece sizdemi vatan sevgisi var. Sadece sizin mi alnınız secdeye geliyor ALLAH'tan korkun.

Avatar
Dürüst 2020-01-06 19:08:19

hdpye. pkkya destek veren muhalefet partisi en son konuşacak partidir yatırımlara karşı eeee biz biliriz chpbaskaninin. SSK müdürü iken hastahanelerin durumunu savaş AY in programında izleyin. gençler bilmezler İstanbul'da su yoktu belediyecilik yaparlarken çöp tankerlerinden pis idi. şu tankerleri. 168 ülke içinde onüç yıllık gözlem sonucu yaşam koşulları uygunluğu bakımından yedinci sırayı almışız Almanya sekizinci sırada yer aldı yeni haber yatırım savarlar ekonomiden konuşma yapacak en son kisilersiniz

Avatar
Yıldız 2020-01-07 10:00:01

Güzel İZMİRİM chpelinde altyapı yok Haliç in eski hali gibi pis kokuyor İstanbul'da chpzamaninda perişandi hertur

Avatar
Yıldız 2020-01-07 07:22:34

Ben de seni uyarıyorum İslam düşmanı hdpilebirikte hareket etme

Avatar
Vatan 2020-01-07 07:38:13

168 ülke içinde onüç yıllık gözlem sonucu yaşam kalitesi bakımından yedinci sırayı almışız Almanya sekizinci sırada iş yeri uygunluğu bakımından yedinci sırayı almışız Almanya sekizinci sırada yer aldı. 13 yıllık gözlem sonucu yeniistatitik. hdpye destek veren parti doğudaki İslam düşmanı hdpilepkkCami yakıyor Diyarbakır'da yolları evleri yatırımlari okulları yakıyor doğuyu perişan ediyor paralarımız doğudaki yakılan yikilanyerlere gidiyor Diyarbakır'da cami yakıyor adı iyi kendisi hdpile birlikte olan parti ekonomiden son konuacak parti pensilvanya ya git

Avatar
Halk 2020-01-07 15:16:30

Halkta ard. arda tepki gösteriyor İslâm düşmanı hdpilebirikte olma.insanlari cerkezlerden soğutma.Turkiyeyi parcalayamiyacaksiniz

Avatar
Yasemin 2020-01-10 17:36:24

gencecik vatan evlatları şehit ediliyor hiç mi vicdanınız sizlamiyor mecliste daha ne kadar duracakhdp rahatmisiniz beni temsil etmiyor ne yatırımı muhalefet ancak yıkar. avenjelist hiristiyana siyonist yahudiye hizmet ediyor yaptığı bir şey yok haaa birde heykel açıyor bunu unutmuştum