Muharrem Bozdoğan Ortaköy’de

Seçim çalışmalarını ilçe ve köylerde sürdüren CHP Milletvekili Aday Adayı Muharrem Bozdoğan...

20 Mart 2015 Cuma 10:10
 Muharrem Bozdoğan Ortaköy’de


Seçim çalışmalarını ilçe ve köylerde sürdüren CHP Milletvekili Aday Adayı Muharrem Bozdoğan, Ortaköy ilçesi ve Aşdağul beldesinde CHP'li üyelerle buluştu. 


Bozdoğan, Ortaköy ilçesinin Hititler gibi büyük bir uygarlığa ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek; “Siyasetçiler yıllarca bu ilçemizi ihmal ettiler. Oysa Ortaköy 7 bin yıl önce Hititlerin ticaret merkeziydi. Bu ilçemizde binlerce yıl sonra ticaretten bahsetmek hayal oldu. Eğer milletvekili olursam Ortaköy'ün özellikle turizmden pay alması ve binlerce yıl önceki ticari hareketliliğine dönmesi için mücadele edeceğim" dedi.


Seçim çalışmalarını Çorum'un dört bir tarafından sürdüren CHP Milletvekili Aday adayı Muharrem Bozdoğan, çalışmalarına Ortaköy ilçesi ve Aşdağul beldesinde sürdürdü. Bir grup partili arkadaşı ile önceki gün Ortaköy, Aşdağul Beldesi ve köylerde seçim çalışmalarını yürüten Bozdoğan, bölgenin binlerce yıl önceki tarihine dikkat çekti.


Yapılan açıklamaya göre, son yıllarda Ortaköy ilçesinin ekonomik ve kültürel geri gidişine değinen Bozdoğan, büyük bir tarihi mirasa sahip ilçesinin kaderine terk edilemeyeceğini söyledi. Binlerce yıl önce Hititler gibi büyük uygarlığa ev sahipliği yapan ve o tarihlerde ticaret ve dini bir merkez konumunda bulunan ilçenin Çorum içinde hayati önem taşıdığını anlatan Bozdoğan; "Ama bakıyorum böylesi bir tarihe sahip ilçe hayalet bir kent konumuna düşmüş. Bunda en büyük suç siyasilerindir. İlçenin bu kadar köklü bir tarihi olmasına rağmen tarihi ve kültürel turizmden payını alamıyor. Bırakın pay almayı ilçeye ulaşmak için doğdu dürüst bir yolu bile yok.


Ben bu ilçenin kaderini değiştirmeye talibim. Ortaköy'ü kalkındırmak ve gelişine katkı sağlamak için kimse bir mazeretin arkasına sığınamaz. Çünkü burası Hititler gibi tüm dünyanın bildiği büyük bir uygarlığa ev sahipliği yapmış bir ilçemiz. 7 bin yıl önce buradan dünyanın ticaretine yön veriliyordu. Uzay çağında olduğunu söylediğimiz bir dönemde bu ilçenin adeta terk edilmiş görüntüsü vermesinde herkesin payı var. İş başına gelen tüm siyasiler bu ilçe ve köylerine adeta üvey evlat gözüyle baktılar. Ama bu ilçenin kaderinin değişmesi gerekiyor. Bu kadar tarihi öneme sahip ilçemizde bir müze bile yok. İşte bu nedenle önce 29 Mart'ta yapacağımız parti içi seçimde bana, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde ise CHP'ye destek verin" diye konuştu.


2011 yılında yapılan ön seçimde şehir merkezinde en yakın rakibine 300 fark attığını ancak daha sonra ilçelerden gelen oylarla az bir farkla 2 sıraya düştüğünü kaydeden Bozdoğan, sözlerini şöyle tamamladı;"İlçeler benim için çok önemli. Sizlerin de desteğiyle 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerden bu kez birinci olarak çıkmak istiyorum. Mecitözü'nün merkez ve tüm köylerinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Her kesimin milletvekili olmak istiyorum. Tüm CHP üyelerinden destek bekliyorum" dedi.



Son Güncelleme: 20.03.2015 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.