Muharrem İnce’nin oyları geçerli sayılacak

Cumhurbaşkanı Adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı  Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli sayılacağı bildirildi.

12 Mayıs 2023 Cuma 13:48
Muharrem İnce’nin oyları geçerli sayılacak

Cumhurbaşkanı Adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı  Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli salıyacağı bildirildi.

SEÇİM KANUNU'NUN 12 MADDESİ

Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 12. maddesi, "Birinci oylamada, kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımından itibaren, oy verme günü saat 17.00’ye kadar listede meydana gelecek eksilmeler, değişikliği gerektirmez" hükmünü içeriyor.

OY PUSULASINDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Bu sebeple 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde yarışacak dört adaydan biri olan İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından seçmenin önüne gelecek oy pusulasında değişiklik olmayacak.

İNCE'YE VERİLECEK OY GEÇERLİ SAYILACAK

Adaylıktan çekilmesine rağmen İnce'ye verilecek oylar geçerli sayılarak döküm cetvellerine işlenecek.
İnce'nin adaylıktan çekilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na bildirimde bulunmasının gerekmediği ve çekilme kararının hukuki sonucunun olmadığı öğrenildi.

KAYNAK:TRT HABER

Son Güncelleme: 13.05.2023 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hedef 2071 2023-05-12 15:29:37

Bozuldunuzmu 7li masa sesiniz çıkmıyo noldu.çatlasanızzda patlasanızda muharrem ince girecek seçime buda size kapak olsun.birdaha teröristlerle kol kola gezmemeyi öğrenin.

Avatar
Seçici 2023-05-13 10:46:56

Ona oy vermeyecektim zaten Cumhuriyet Halk partisi çatısı altında giren İyi parti adayına oyumuz

Avatar
Daha ne yapacaksınız? 2023-05-14 07:55:45

Eğer İnce Ak partiye sallasaydı emin olun YSK İnce'nin oylarını geçersiz sayardı. Daha ne yapacaksınız kaybetmemek için anladık her yol size mübah