Murat Yıldırım helâllik istedi

Sağlık Bakanlığı tarafından 8 ilçeye tahsis edilen tam donanımlı ambulans teslim törenine katılan...

15 Mart 2015 Pazar 17:39


Sağlık Bakanlığı tarafından 8 ilçeye tahsis edilen tam donanımlı ambulans teslim törenine katılan AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım veda konuşması yaptı.


Törende Vali Ahmet Kara, Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel’in yanı sıra Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım birer konuşma yaptı.


AK Parti Milletvekili Salim Uslu, Çorum'un toplam 471 milyon TL'lik sağlık yatırımı aldığını söyledi. Sungurlu, Alaca ve Osmancık hastanelerinin bittiğini, 800 yataklı hastane inşaatı ve Kargı, İskilip ve Bayat'ın hastane inşaatlarının devam ettiğini söyledi.


Çorum'u merkez ve ilçeler olarak ayırt etmeksizin bir bütün halinde ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hizmet ettiklerini belirten Uslu, aynı zamanda sağlık çalışanlarının şartlarını da iyileştirdiklerini, sağlıkta şiddetin önüne geçmek için önemli adımlar atıldığını vurguladı.


Acil Çağrı Merkezi


Vali Ahmet Kara acil hizmetlerinin tek merkezden yönetildiği Acil Çağrı Merkezi kurulacağını açıkladı.


Sağlık, itfaiye, orman, polis ve jandarma olmak üzere tüm acil çağrıların tek merkezden yönetileceği yeni bir merkez yapılacağını, arsa tahsisinin ve ödeneğinin tamamlandığını duyuran Vali Ahmet Kara, belediye tarafından yapılacak imar düzenlemelerinin ardından inşaat çalışmasının başlayacağını söyledi.


Ambulans teslim törenindeki konuşmasında ilk yardım hizmetlerinin hayatın vazgeçilmezi olduğuna işaret eden Vali Kara, acil sağlık ve genel sağlık hizmetlerinde 2003 yılından bu yana çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.


25 istasyonumuz oldu


Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, 2003'te 6 acil istasyonu bulunduğunu, bu sayının 2014 itibari ile 25 acil istasyonuna ulaştığını söyledi.


2003 yılında toplamda 3 bin 100 acil hastaya müdahale edildiğini hatırlatan Dr. Yücel, 2014 yılında bu sayının 31 bin 500'e ulaştığını ifade etti.


Sağlık Müdürü Yücel, sürücülerden ambulanslara trafikte yol vermelerini isterken, tüm vatandaşlardan da 112 servisini gereksiz yere aramamalarını ve meşgul etmemelerini rica ettiklerini belirterek, "Acil müdahalelerde saniyelerin bile önemi büyüktür. 25 istasyonla 396 çalışanımız, 55 tam donanımlı, 1 yoğun bakım, 1 adet 4 yataklı ve 2 adet kar paletli olmak üzere toplam 59 ambulansla insanlarımızın acil müdahaleleri için hizmet ediyoruz." dedi.


471 milyonluk sağlık yatırımı


AK Parti Milletvekili Salim Uslu, Çorum'un toplam 471 milyon TL'lik sağlık yatırımı aldığını söyledi. Sungurlu, Alaca ve Osmancık hastanelerinin bittiğini, 800 yataklı hastane inşaatı ev Kargı, İskilip ve Bayat'ın hastane inşaatlarının devam ettiğini söyledi.


Çorum'u merkez ve ilçeler olarak ayırt etmeksizin bir bütün halinde ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hizmet ettiklerini belirten Uslu, aynı zamanda sağlık çalışanlarının şartlarını da iyileştirdiklerini, sağlıkta şiddetin önüne geçmek için önemli adımlar atıldığını vurguladı.


Yıldırım helallik istedi


AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, 3 dönemdir milletvekili olarak Çorum'a hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade ettiği konuşmasında, 3 dönem kuralı gereği bu dönem milletvekili aday adayı olmadığını  söyledi.


Hemşehrilerinden helallik istediğine belirten Yıldırım, seçilecek olan adaylara başarılar dilediğini, kendisinin de Çorum'a ve AK Parti'ye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.


Yıldırım, "Artık aday değilim, yerimize gelecek arkadaşlarımız kadar davama ve Çorum'a elimden geleni yapacağım. Bütün gücümle partim ve davam için çalışacağım. Herkesten helallik diliyorum." diye konuştu.



Son Güncelleme: 15.03.2015 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anti MY 2015-03-16 11:01:37

Haram olsun Haram olsun Haram olsun

Avatar
salih bozok 2015-03-16 11:21:53

bir memur olarak sağlık sende yönetime talip oldum diye ardahana kargıya sürülmemde en ufak elin varsa sana hakkımı helal etmiyorum bu dünyada yada öbür dünyada

Avatar
Ahmet 2015-03-16 14:38:13

ahirette hesaplaşacağız kendisi ile...