‘Muş’ta ne yapıldıysa Çorum’da da aynısı yapıldı’

AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, AK Parti olarak hiçbir zaman...

26 Ekim 2014 Pazar 12:32
 ‘Muş’ta ne yapıldıysa Çorum’da da aynısı yapıldı’


AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, AK Parti olarak hiçbir zaman bölgesel milliyetçilik yapmadıklarını belirterek, “Muş’ta ne yapıldıysa Çorum’da da aynısı yapıldı” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, AK Parti olarak hiçbir zaman bölgesel milliyetçilik yapmadıklarını belirterek, "Muş'ta ne yapıldıysa Çorum'da da aynısı yapıldı" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Muş'a gelen ve Muş Belediyesi tarafından yapılan Kent Konseyi Toplantısı'na katılan AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "Böyle güzel bir yerde bulunmak, şehrin mesellerini görüşmek ve şehrin tamamını kent konseyi olarak bir araya getirmek, şehri ortak yönetmek önemli bir olgudur. Hep arzu ettiğimiz yerinde yönetimdir. Bunu oluşturmak ise belediye başkanımızın görevidir. Bu birlikteliği oluşturduğu için başkanımıza ve katkı sunanlara teşekkür ederim. Çünkü halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla biz hizmetlerimizi yapıyoruz. Muş iline 2004'te gelmiştim. O günden bugüne çok fark var. Havaalanından şehre geldiğimde etrafıma baktım çift şeritli yollar olsun, üniversitenin kurulması olsun, doğalgaz çalışması olsun şehir için çok önemlidir. Ama esas önemli olan Türkiye'nin birlik, beraberliği ve bütünlüğüdür. Son gündem olayları bizi üzen olaylar. Türkiye'de ve bölgemizde yaşandı. Halbuki biz Türkiye'nin geleceğini öyle oluşturmak istedik ki kırmızı çizgilerimiz vardı. Bunlardan bölgesel milliyetçilik olmayacak, etnik milliyetçilik olmayacak, dinsel milliyetçilik olmayacaktır. Bölgesel milliyetçilik olmayacak Edirne'de ne olduysa Muş'ta da o olacak, Hakkari'de ne oluyorsa Muğla'da da o olacak ve Türkiye'nin her tarafı, bölgeleri imarlı bir bölge haline gelecek. Hiç kimse kendisini öteki vatandaş hissetmeyecek. Sağlıkta da eğitimde de kültürde de bu hizmetleri alacak" dedi.

"BİN YILDAN BERİ KARDEŞÇE YAŞIYORUZ"

Türkiye'de bin yıldan beri kardeşçe bir yaşam sürdürüldüğüne dikkat çeken Yıldırım, "İnsanların mutluluğu; irfan çarpı imardır. Yani birisi eksik olursa öbürü de diğerini götürür. Çarpıyı biliyorsunuz yüz sayısını sıfırla çarparsak sıfır yapar. Ama yüz ile yüzü çarparsanız binleri yapar. Öyleyse insanların mutluluğu için imarı yapmamız lazım. İşte bugün belediyemiz Muş'a ne yapabilir diye Kent Konseyi Toplantısı'nı gerçekleştiriyor. Muş'un imarını ve huzurlu bir kent oluşturmaya çalışıyor konseyimiz. Bu yetmez, belediye başkanına tavsiyem; irfan konusunda da yapılması gerekenler yapılmalı. Milli ve manevi değerlerimizi de vermeliyiz. Eğer insana ahlaki değerler vermezseniz, Allah korkusunu vermezseniz ne kadar imar yaparsanız yapın o millete ve o toplumda mutluluk olmaz. Ama tersini de yaptığınız da işte Afganistan da Taliban'ı Suriye'de de IŞİD'i de görüyorsunuz. Bu IŞİD terör örgütünün yaptığı sıkıntıları görüyorsunuz ve orada da eğer değer yargılarını birlikte vermediğiniz zaman yine huzursuz olursunuz. Bu bizim için çok önemlidir. Biz bölgesel milliyetçiliği düşünmedik düşünmüyoruz. Çorum'da ne varsa Muş'ta da o olacak ve olmuştur da. Etnik milliyetçiliğe de karşıyız. Çünkü biz etle tırnak gibiyiz, iç içeyiz. Kız alıp, kız vermişiz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Alev hep birlikte olmuşuz. Vatanı savunurken beraber olmuşuz. Çanakkale'ye gittiğimiz zaman koyun koyuna, yan yana yatan şehitlerimizi görürüsünüz. Yemen'e gittiklerinde hep birlikte aynı türküler söylemişiz. Anadolu için, Türkiye için söylemişizdir. Balkan Savaşı'nda, 90 Harbi'nde dağda eğer donmuşsak hep birlikte donmuşuz. Niye? Değer yargılarımız aynı olduğu için. Bir millet ve Türkiye olduğumuz için. Öyleyse hepimiz Türkiyeli olmamız lazım. Bütünüyle hepimiz bir ve diri olmamız lazım. Bugün Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların hepsi dışımızda organize edilen oyunlardır. Gezi olaylarına baktığınızda görürsünüz. Şimdi de durum aynı. Bu dış mihraklara karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"BAYRAMI BİZE ZEHİR ETTİLER"

IŞİD'in Kobani'ye girmesini protesto edenlerin bayramı zehir ettiklerini vurgulayan Yıldırım, "Bayramı bize zehir ederek 6-7 Eylül olaylarını yaşattılar. Ama Allah'a şükürler olsun ki bu bölgenin insanı ve Anadolu insanı hep ayaklandı ve buna 'hayır' dediler. 'Biz buna müsaade etmeyiz' dediler. Evet, 36-37 insanımızı birbirine kırdırdılar. Kürdü Kürde öldürdüler, Kürdün eşyasını Kürde yaktılar. Evlerini, işyerlerini, okullarını yaktırdılar. Eğitim öğretim olmasın dediler. Bunlar kime hizmet ediyorlar. Niye benim Kürt kardeşim okul okumasın, niye cahil kalsın. Ama Allah'a şükürler olsun burada da başarılı olmadılar, başaramayacaklar da. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi ve topraklarımızı koruyalım. Buraları gül bahçesine çevirelim. Biz Muş halkını seviyoruz. Allah için seviyoruz. Çünkü vatanını milletini seviyor. Muş halkı da AK Parti'yi seviyor. AK Parti iktidarı devam ettiği müddetçe Türkiye büyüyecek, Müslümanlar, mazlum insanlar daha da çok faydalanacaktır. Suriye'de binlerce insanımız, oradakilerin birçoğunun belki de akrabası veya komşularıdır. Onlara biz kapımızı açtık. Kobani olaylarında yine oradaki insanlara kapıları biz açtık. Çünkü burası sınırdır. Osmanlı döneminde de bizim kardeşliğimiz aynıydı. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Müslümanlar birbirine sahip çıkmalıdır ve çıkmak zorundalar. Biz bu açıdan bakıyoruz. Allah izniyle bu badireler atılacaktır. Ortadoğu'da huzur ve sükünet gelecektir" şeklinde konuştu.





İHA

Son Güncelleme: 26.10.2014 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165