O parti Çorum’da teşkilatlandı

Genel Başkanlığını Ayhan Bilgen’in üstlendiği Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi Çorum’da teşkilatlandı.

30 Ocak 2023 Pazartesi 00:15
O parti Çorum’da teşkilatlandı

Genel Başkanlığını Ayhan Bilgen’in üstlendiği Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi Çorum’da teşkilatlandı.

Partinin Çorum İl Başkanı Ömer Bali Okutan ve Merkez İlçe Başkanı Kenan Akyıldız oldu.

Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, hafta sonu Çorum’da basının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hasan Çıplak, Sungurlu, Osmancık, Dodurga ve Laçin ilçe başkanları da hazır bulundu.
Basın toplantısının ardından Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in doğum gününe olması nedeniyle pastalı kutlama yapıldı. Genel Başkan Bilgen programın sonuna doğru basın mensuplarının sorularını cevapladı.

‘6 PARTİNİN 10 AYDIR BİR MASADA OTURMASI GÜZEL BİR ŞEY’

Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, seçimlere sayılı günlerin kalmasına rağmen Millet İttifakı’nın halen Cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasını eleştirerek; “Kemal beyin çabasını çok değerli buluyorum. 6 partinin yaklaşık 10 aydır bir masada oturması güzel bir şey ama bu masadan bir şey çıkacağı konusunda ciddi kaygılarım var.” dedi.

‘SONUÇTA BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLENECEK’

Toplumun artık bunların neyi paylaşamadıklarını düşünmeye başladığını belirten Bilgen; “Sonuçta bir tane Cumhurbaşkanı adayı belirlenecek. Bakanlıklarla ilgili pazarlıklar yapılıyor. İşte tamda burda halk siyasetten soğuyor. Siyaset toplum için, ülke için, şehir için yapılır. Siyaset eğer ülkeyi konuşmaktan çok, siyasetçinin kendi geleceğini konuşmaya dönüşmüşse orada siyasete olan güven kaybolur. Bu süreç biraz daha kötü yönetilirse seçmenin ciddi bir tepki ortaya koyacağını düşünüyorum. İki kutuplu seçimde bile katılım düşebilir. İnsanlar şöyle düşünebilir; ‘Bu hükümetin politikalarından memnun değiliz, karşıyız ama bu muhalefet ile de bir şey olmaz.” anlayışı yerleşebilir.” şeklinde konuştu Konuşmasında yeni parti kurmasının sebeplerini de açıklayan Bilgen; “Yeni parti kurmamızın iki sebebi oldu. Bunlardan birincisi hendek süreci yanlış bir süreçti. Ne yazık ki biz engelleyemedik. Yüzlerce gencimizi kaybettik. Askeriyle, polisiyle Kürt gençleriyle yüzlerce gencimizi kaybettik. Bu ülkede silahın, şiddetin, kanın, gözyaşının bitmesi lazım. Hepimizin farklı fikirleri olabilir. Sorunları demokratik kanallarla çözmeliyiz. Partiden ayrılmamın ikinci sebebi ise 7 Haziran sürecini iyi yönetemedik. Toplum bize yüzde 13 oy verdi yani bize el uzattı ama bizim o eli havada bırakmamız lazımdı. Biz o süreçte elimizden geleni tam anlamıyla yapamadık.” ifadelerini kullandı.

‘SADECE BİR TÜRKİYE VAR’

Dünyanın değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu anlatan Bilgen, 3.Dünya Savaşı’nın her an çıkabileceğini, Türkiye’nin artık iç kısır çekişmeleri bırakması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Dünya bugün 3.Dünya Savaşı’nın eşiğinde. Bu küresel bir savaş mı olur? Yani 1914 yılındaki gibi bir süreç mi yaşanır, ya da 2.Dünya Savaşı’nda olduğu gibi bir bölge dünya savaşı mı olur? Bunu hep birlikte göreceğiz. İşte Ukrayna’da Suriye’de savaş devam ediyor. Bu dönem, iç kavgayla, iç polemiklerle, sadece o gitsin ben geleyim anlayışıyla heder edilecek bir dönem değildir. 1. Dünya Savaşı’na Osmanlı  iç siyasi çekişmeler yüzünden girdi. İmparatorluk Kafkasya’da, Orta Doğu’da, Balkanlar’da toprak kaybetmesinin en önemli sebebi Osmanlı’nın kendi iç siyasi çekişmeleridir. 2.Dünya Savaşı’nda daha az zarar gördük. Çünkü tek parti dönemiydi ve siyasi bir tartışma yaşanmamıştı. Sonuç itibariyle 2.Dünya Savaşı’na girseydik muhtemelen büyük bedeller ödemek zorunda kalacaktık. Şimdi ise 3.Dünya Savaşı’nın eşiğinde iken iç siyasette asla kavga, kutuplaşma ekseninde seyretmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye Cumhuriyet ikinci yüzyılına girerken, belki de en gergin seçimlerden birine giriyor. Tıpkı 1910’lardaki Balkan Savaşları atmosferindeki seçim gibi birbirimizi boğazlama, birbirimizle didişme ile hem tarihi fırsatları kaçırabiliriz hem de içerde büyük kan kaybedeceğimiz enerjimizi iç çekişmelerle tüketebileceğimiz bir dönemi yaşayabiliriz. O nedenle partimizi kurarken altını çizdiğimiz şey Türkiye’de ülkeyi kim yönetirse yönetsin seçmen tercihini kimden yana yaparsa yapsın sonuçta bir tane Türkiye var. Görüşlerimiz farklı olabilir. İnançlarımız, kimliklerimiz, dillerimiz, kültürlerimiz farklı olabilir ama bu coğrafyada birlikte yaşamayı, insanca yaşamayı başarmak zorundayız."

Son Güncelleme: 30.01.2023 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2023-01-30 19:48:11

Bu hdpden ayrılan adamın partisine çorum da kimler katıldı merak ediyorum

Avatar
Murat kambur 2023-01-30 23:37:17

Sabah erken kalkan parti kuruyor maşAllah

Avatar
GÖREN GÖZ 2023-01-31 09:56:09

ADAM KUTUPLAŞMADAN BAHSEDİYOR .BUNLAR KIRİPTO DEDİKLERİNDEN ,BUNLARI KİM NİYE DESTEKLİYOR İSE BİR CEPHE DE BİZ AÇIP BÖL PARÇALA YUT POLİTİKASININ BİR NEFERİ OLMAYA ADAY.YEMİN EDERİM PİSİKİYATIR BU ADAMLARIN CEZAİ EHLİYETİ OLMADIĞINA HÜKMEDER.BU NEYİN KAFASI