O sözlere Köse'den de açıklama geldi

Sadık Eral'ın 'sağ seçmen cahil' minvalindeki sözlerine CHP Milletvekili Köse'den de açıklama geldi

22 Ocak 2019 Salı 17:06
O sözlere Köse'den de açıklama geldi

CHP İl Basın Sözcüsü Av. Sadık Eral’ın parti toplantısında yaptığı konuşmadaki sözleri üzerine bir açıklama da CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’den geldi. Köse açıklamasına  Sadık Eral’ın ismine yer vermeden dil sürçmesi ya da amacını aşan ifadelerin parti görüşünü yansıtmadığını dile getirdi.

CHP Milletvekili Av.Tufan Köse, vatandaşlar arasında sağcı-solcu diye bir ayrım yapmadıklarını, Türkiye’de 81 milyon, Çorum’da 528 bin vatandaşı aynı gördüklerini belirterek, “Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler ve onların güdümündeki çıkar çevreleri, yıllarca sağ-sol diye bizi ayırmaya çalıştılar, etnik ve mezhepsel ayrımları körüklediler. Kardeşi kardeşe düşman ettiler. Yeniden bu tuzaklara düşmeyecek kadar geçmişin kötü anılarından ders aldığımıza inanıyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olduğunu, parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan her bireyi aynı değerde ve aynı saygınlıkta gördüklerini anlatan Milletvekili Köse, “Sağ seçmenin cahil olduğu yolundaki sözler, kastı aşan ve partimizin görüşünü ve genel yaklaşımını asla yansıtmayan ifadelerdir.” diye konuştu. 

CHP Milletvekili Tufan Köse, basına yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde, demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kalkınması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması prensibinden ayrılmadan, halkımızın desteğini kazanarak sandıktan çıkmayı hedef alıyoruz. İnsanımızı sağcı-solcu diye ayırdığımızda, bu en temel ilkemizle de elbette ki ters düşeriz.

Bu bakımdan, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin, tüm vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Bunun dışındaki dil sürçmeleri ya da amacını aşan ifadeler, partimizin görüşünü yansıtmamaktadır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uluçınar 2019-01-22 17:34:55

Başkan yardımcımızın açıklaması tam da içinde bulunduğunuz ruh halinin açığa çıkmasıdır.kendince elit ayrıcalıklı bir kesime hitap edip kendi dünyanızı kuramaya çalışarak siyaset yaptınız yıllardır bu memlekette yüzde yirmi civarı oy da kalmanız bunun en güzel örneği ama yönetim kadrolarınız ve tabanınız bu gerçeği halkı cahillikle suçlayarak görmezden geldi yıllarca iktidar dönemleriniz bu (cahil)halka zulüm ve baskıyla geçti kaç seçim oldu ben saymayı unuttum ama kazanamayan kadrolarınız elit parti içi demokrasiniz sayesinde hala iş başında insanların aklıyla alay etmeyi bırakıp şapkanızı önünüze koyun artık

Avatar
Talat 2019-01-22 21:23:07

İnsanları küçümsemeye hiç kimsenin hakkı yok. Kimde ne var bilinmez.Su akar yolunu bulur.Ama şunu iyi bilin ki; bu kafayla geri gider ileri gidemezsiniz.Herkez kendince en akıllı.Akıllı olmayan işte bu kafalar.Yazıklar olsun kendini eğitimli kültürlü zanneden CAHİL kafalara.
Kimse kimseden üstün değildir

Avatar
Net 2019-01-25 14:52:32

Adam ne demiş,, millet ne anlamış,, kandırıldık deseymiş,,linç kültürü almış başını gidiyor,,, herkese hayırlı işler,,,