OSB EML yılsonuna hazır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırılan...

30 Ocak 2015 Cuma 17:12
 OSB EML yılsonuna hazır


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırılan 24 Derslikli TOBB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Atölye Yapım İşi İhalesi sonuçlandı.


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Talebimizi karşılayarak, Çorum Organize Sanayi Bölgemize Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kazandıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine öncelikli olarak teşekkür ediyoruz. 6,5 Milyar TL proje bedelli okulumuz tamamlandı. Okulumuzun Atölyesini de Çorum Özel İdaremiz Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü 27 Kasım 2014 tarihinde ihalesini yapmıştı. İhalemiz 1.797.000 TL olarak sonuçlandı ve 28 Ocak tarihi itibariyle de sözleşmesi imzalandı. 25 Kasım 2015 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor. Organize Sanayimize Mesleki Eğitim adına 8,5 Milyon TL'nin üzerinde bir yatırım yapmış olacağız. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Hatırlanacağı üzere OSB Yönetimi, kendilerinin tasarrufunda bir Meslek Yüksek Okulu açılması taleplerini Uslu'nun Organize Sanayi Bölgesine yaptığı bir ziyarette iletmişlerdi. 15 Mayıs 2012 tarihinde Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve dönemin Tük-İş Başkanı Mustafa Kumlu ile yaptıkları toplantıda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Çorum'a fakülte ya da yüksekokul yapılmasını istemiş, Hisarcıklıoğlu da lise yapabileceklerinin sözünü vermişti. Bu görüşmenin ardından Salim Uslu, dönemin Çorum Valisi Nurullah Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı ile okulun Organize Sanayi Bölgesine yapılması için karar aldılar. 21 Ocak 2013 tarihinde ise Çorum Valiliği ile TOBB Başkanlığı arasında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çorum Milletvekilleri, TOBB Başkanı, Çorum Ticaret Sanayi Odası Başkanı'nın katılımıyla Çorum TOBB Endüstri Meslek Lisesi için protokolü imzalanmıştı. 




Son Güncelleme: 30.01.2015 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.