OSBÜK’ü dinlediler

Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu(OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri...

17 Aralık 2014 Çarşamba 11:19
 OSBÜK’ü dinlediler


Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu(OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş ile bir araya geldi. Ziyarette AK Parti Çorum Milletvekili Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Cahit Bağcı da hazır bulundu.


OSB'ler hakkında bilgi almak amacıyla OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nakıboğlu'nu davet eden, Ak Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı'da iştirak etti. Toplantıda OSBÜK ve OSB'ler ile ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş'a bilgi veren Başkan Nakıboğlu, 4562 sayılı OSB kanunun 27. Maddesi gereğince 2002 yılında kurulan OSBÜK'ün Organize Sanayi Bölgelerinin kendi aralarında yardımlaşmaları ve ortak sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.


"OSB'LERİN ORTAK SESİYİZ"


Ülke genelindeki 289 OSB'de 1.5 milyon kişi istihdam edildiğini ifade eden Başkan Nakıboğlu, "Bizler Organize Sanayi Bölgelerinin ortak sesiyiz. 2023 hedefleri doğrultusunda OSB'lere çok büyük görevler düşüyor. OSBÜK olarak dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefinde üzerimize düşeni yapacağız. Ve bu konuda çok önemli bir rol üstleneceğiz" diye konuştu.


"EĞİTİM ÇITASINI YÜKSELTİYORUZ"


OSBÜK olarak ayrıca eğitim seferberliği başlattıklarını sözlerine ekleyen Başkan Nakıboğlu, "OSB Bölge Müdürlüklerinde çalışan personellerimizin eğitim çıtasını yükseltmek için OSBÜK bünyesinde OSB Akademisi kurduk. Bu akademi sayesinde bölgelerden gelen eğitim ihtiyaçları taleplere göre planlı bir şekilde devam ediyor. Asıl amacımız hem ülke ekonomisine hem de eğitime katkı sağlamaktır" dedi.


"OSBÜK'ÜN YANINDAYIZ"


OSB'lerin Türkiye ekonomisine etkisine vurgu yapan Ak Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş OSB'ler Türkiye'nin kalkınması için çok önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Muş, şöyle devam etti;


"Hem ülke ekonomisine hem de istihdama çok ciddi bir katkı sağlıyor. 2023 hedeflerine ulaşmak için OSB'lere büyük görevler düşüyor. OSB'lerin Türkiye ekonomisine katkısı ve ihracatta olan payı çok önemli. OSBÜK'ün her zaman yanındayız. OSB'lerin sorunları için elimizden geleni yapacağız."







(İHA)

Son Güncelleme: 17.12.2014 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165