Özgür Kılıç daha somut konuşmalıydı

CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Çorum'a dair projelerini açıkladı, ancak...

26 Mart 2019 Salı 22:52
Özgür Kılıç daha somut konuşmalıydı

MUSTAFA DEMİRER

CHP Belediye Başkan Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Özgür Kılıç, seçime sayılı günler kala projelerini açıkladı.

Partisinin seçim şarkısı ‘Martın sonu bahar’ eşliğinde salona giren Kılıç, kendi sesinden Cahit Sıtkı Tarancı’dan bir şiirle girizgâh yaptı.

İl Başkanı ve İlçe Başkanı’nın açış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Kılıç, sinevizyonlu sunumunda Çorum’a dair projelerinden daha fazla, hayal ettiği şehre dair umutlarını dillendirdi.

‘Belediyeciliği halkın dertlerine derman olmak’ sözleriyle özetleyen Kılıç, taahhütlerini topladığı mini kitapçıkta 17 yıllık mevcut belediye yönetimini eleştirirken, kentin dertlerinin reçetesine ‘Derman Belediyeciliği’ yazdı.

Toplumda karşılık bulan, herkesin arzu ettiği ancak bir türlü gerçekleşmeyen genel-geçer ilkeleri şehre uyarladığı gözlenen Kılıç, belediye borçları, hesap verilebilirlik-şeffaflık, üretim, turizm, ulaşım, güvenli şehir, kültür-sanat ve spor, sağlıklı kent-temiz çevre, yaşam çemberi gibi görüşlerine daha detaylı parantezler açtı.

Dikkatimizi çeken başlıklar arasında belediye borçlarının net olarak bilinmediği, faize astronomik rakamların ödendiği, gereksiz yatırımlar yapıldığı, şehir stadının yıkılmayacağı, satılmayacağı, halka açılacağı vardı.

Üretime destek projesinde kooperatifçilik öne çıktı. Şeffaflık ve hesap verme başlığında sıraladığı vaatler, genel bir manzume olmakla beraber gerçekleşmesi halinde herkesi tatmin edecek cinsten. Yerelde turizm figürlerini destekleyerek 500 bin turiste ulaşma hedefi olumlu bir adım olarak yorumlanabilir. Ulaşım problemine elektrikli otobüs, toplu taşımanın ucuzlatılması, bisiklet ve yayalaştırma ile çözüm sunuyor. Kentsel Dönüşüm anlayışını riskli binaların tespiti, planlı ve güvenli yerleşim yerlerinin inşası ile özetliyor. Sosyal yardımları iki katına çıkarırken, yoksullukla mücadele vurgusu yapıyor. Hava kirliliği ile mücadeleye, temiz çevreye kapsamlı bir çözüm modeli öneriyor. Finalde Yaşam Çemberi ile ‘mutlu ve gülümseyen bir şehir’ olma sözü veriyor.

Özgür Kılıç’ın söylemleri proje toplantısından daha çok basın toplantısı formatındaydı. Emek verilerek hazırlansa da, eldeki verilerin somut olmaktan çok soyut olduğu söylenebilir.

Toplantının kamuoyunda yansımaları oldu elbet. Kılıç yıllardır bu şehirde yaşıyor, sorunlarla bizzat karşılaşıyor. Üstüne üslük belediye meclis üyeliği, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği gibi tecrübeleri var. Ancak bu artıların proje dosyasına tam anlamıyla yansıdığını maalesef söyleyemiyoruz. Proje dosyasını hayal ve umut edilenlerin sunumu olarak değerlendirmek daha isabetli sanırım.

Son Güncelleme: 26.03.2019 23:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2019-03-27 11:19:00

Sayın Demireeerrr; Erollaşmayalım lütfen

Misafir Avatar
Şükür 2019-03-27 15:56:01 @Vatandaş

Allah Erol gibi kimseyi yapmasın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş19 2019-03-26 23:32:18

Tabi ki hoşunuza gitmez.Bizim milletimize belediyeye geldiğinde uçan kuşa borçlu ama gittiğinde Çorum’un sayılı zengini olacak Başkan lazım,Beton santrali kurarak ihaleye çıktığı her yere bu santralden beton alma şartı koyan Başkan lazım,TV kanalı kurarak ihaleleri alan firmalara bu kanala reklam verme şartı koyan Başkan lazım,Yiye yiye bitiremeyip sonunda görevden alınmasına rağmen utanmadan sıkılmadan gezen Başkan lazım,Adaylık parasını bile başkalarına yatıttırarak giderken trilyoner olan Başkan lazım,Kredi çekerek üzerine vazife olmamasına rağmen stadyum,imam hatip yapıp belediyeyi miktarı bile söylenemeyecek kadar borca sokan Başkan lazım,Ankara’da İstanbul’da Çorum’da parsel parsel arsa sahibi,daire sahibi Başkan lazım.Saymakla bitmez ama ben saymaktan yorulduğum için burada kesiyorum.Şimdi ki gelecek olanın da açıkladığı projeleri kim hazırlatmış ve belediyeden kim sızdırmış bir araştırın isterseniz,Ama Allah büyük,Mevla görelim neyler,Neylerse güzel eyler.

Avatar
Al sana proje 2019-03-27 00:07:51

Çorumda projesi olan başkanıda gördük.
Borçla oturduğu koltuktan dokuz yıl sonra istifa ettirilip koltuktan kalktığında ise bir BETON FABRİKASI , bir GAZETE , bir TV, vede hatırısayılır gayrimenkul sahibi olan başkanlar gördük.
Şunu da iddaa ediyorum hala elini, ayağını çekmiş değil. Yönetebileceği kişiler o koltuğa otursun siz o zaman gören projeyii.......

Avatar
Taraf19 2019-03-27 11:26:02

Tam olarak proje açıklaması değildir. Kişinin seçildikten sonra çalışma vizyonunu anlatan bir toplantı olmuş gibi. Eleştirilebilir, Saygı duyulabilir.

Kenan şahin içinde benzer tartışma açtınız onada saygımız var eleştirilmesi, tartışılması gerekir.

Ama AK Parti adayının saçma sapan projeleri ile ilgili bir başlık göremedik buda sizi taraflı kılıyor.

Örneğin vaatlerinden biri Çoruminia diye bir Bilim Üssü kuracakmış bilim ve teknoloji çalışmaları yapacakmış.

Bilim adamı yetiştireceklermiş. Söyleyince iyi güzel de senin işin mi demezler mi? Bu şehirde Üniversite yok mu dedirten, kendisini çalıştığı kurumun yetersizliği konusunda çelişkiye sokan saçma projeleri var. Keşke sizde tarafsız olabilseydiniz bu boş vaatleride gündeme getirebilseydiniz.

Avatar
Projelerrr projeler 2019-03-26 23:55:54

Özgür Kılıç temiz ďürüst varsın projeleri bu kadar olsun yemesin yedirtmesin yeter millet bıktı zamanla her türlü projeyi mevcut adaylardan çook daha iyi de yapar kafanızı yormayin denenmeli diğerleri gibi o da dürüstlükten ayrılırsa halk yol verir ona da olur biter

Avatar
Öz çorumlu 2019-03-27 09:20:51

Hakimiyetteki çizgin seni Mustafa demirer yaptı Şimdi ne oldu da kalemin iktidar yanlısı yazmaya başladı sana yakıştıramadım capri ile sokakta dolaştığını yakıştıramadığım gibi

Misafir Avatar
bir bilen 2019-03-27 15:33:05 @Öz çorumlu

mevzu önemli tabi ona diyecek bir şeyimiz yok da milletin giyinmesine soyunmasına karışmak da ne biliyim kafanız nasıl güzelse artık...

Beğenmedim! (0)
Avatar
şaşkın 2019-03-27 09:22:12

özgür kılıç denenmeli gerçekten de bırakın artık şunların peşinden gitmeyi bu genel seçim değil belediye başkanlığı seçimi bu adam çorumu seven iline ihanet etmeyecek bir adam bu nasıl bir biattır ki sırf akp adayı die oy verilir mi kaldıki akp nin akı kapkara olmuşken bu ne tutku arkadaş anlamadık gitti

Avatar
BİRBİLEN 2019-03-27 08:43:05

belediyenin içinde kimse bilgi sızdırmadığı için mi projelerini beğenmediniz.