‘Partisi Külcü’yü tekrar aday göstermez’

CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün partisi tarafından tekrar aday yapılacağına inanmadığını söyledi.

24 Eylül 2013 Salı 15:46
 ‘Partisi Külcü’yü tekrar aday göstermez’


CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün partisi tarafından tekrar aday yapılacağına inanmadığını söyledi. Külcü ile ilgili açıklamasında, “Bu işte bir iş var” yorumu yapan Köse, “Külcü’nün ortak olduğunu iddia ettiği beton şirketinin, belediyenin tüm ihalelerini aldığı söylenirken, firmanın defterlerinin hiç incelenmemesi şaşırtıcı. CHP belediyesi olsa, sabah baskınları yaparlar, bu konularda Çorum’da etkili soruşturma yapılmadı.” dedi

‘Külcü ile ilgili iddialar gereğince incelenmedi’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün davası ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Milletvekili Tufan köse, Külcü’nün aday gösterilmeyeceğini söylediği konuşmasında şunları söyledi, “Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün maaşında adaylığı öncesi haciz vardı. Herkesin maaşında haciz olabilir, bu mümkündür, ancak iki sene geçmeden beton şirketine ortak olduğunu ağzıyla itiraf etti, bundan iki gün sonra da ortağı bu açıklamayı reddetti. Külcü’nün hakkında pek çok dedikodu çıktı. 2002 yılında Külcü’nün kendi partisinden milletvekilliği temayül sıralamasından birinci çıkan isim, aradan yıllar geçti Külcü’den şikayetçi oldu, sonra da şikayetini geri aldı. Bu işte bir iş var. Biz aklan öyle gel dedik, CHP belediyelerine sabah baskınları düzenlenirken, Külcü’nün ortak olduğu iddia edilen beton şirketinin hiçbir defteri incelenmedi, üstelik belediyenin tüm ihalelerini bu şirketin aldığı söylenmesine rağmen defterleri bile incelenmiyor, etkili bir soruşturma yapılmıyor.”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, vatandaşla buluşmak için irtibat bürosu oluşturdu. Gazi Caddesi üzerinde Platin İş Merkezi 3. Katta bulunan bürosunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Milletvekili Tufan Köse, genel ve yerel konularda değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında, “Bu iktidar zengin sever bir iktidardır. AKP döneminde gelir dağılımı adaleti tamamen bozulmuş ve zenginle fakir arasında uçurum oluşmuştur.” dedi.

İrtibat bürosu oluşturma gerekçesini ve büronun işlevini aktaran Köse, basın toplantısında AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunarak, AK Parti’nin otoriterlikten totaliterliğe adım attığını, hayatın her alanında baskıcı bir uygulama direttiğini öne sürdü.

Köse açıklamalarında din üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğine vurgu yaparken, toplumun ayrıştırılmasının doğuracağı tehlikelere dikkat çekti.

Yerel konularda da değerlendirmelerde bulunan Köse, yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını anlattığı konuşmasında, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün AK Parti tarafından bir kez daha aday gösterileceğine inanmadığını bildirdi.

Çiftçinin çok zor günler geçirdiğini de sözlerine ekleyen Köse, görevden alınan CHP eski Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül’ün durumunu değerlendirirken, parti içi bir mesele olduğunu, çok fazla yorum yapmayacağını aktarırken, Topgül’ü CHP’ye çok hizmet eden, başarılı ve her kademede görev alacak çapta bir isim olarak tarif etti.

Gizli ses kaydı iddialarını da değerlendiren Tufan Köse, gizli ses kaydı olaylarına göz yummanın ahlaksızlığa cevaz vermek anlamı taşıyacağını, herkesin açık bir dille kınaması gereken bu tuzakların ayrıca kanun nezdinde de suç olduğunu ifade etti.

Milletvekili Tufan Köse, basın açıklamasında şunları söyledi; “Çorumlu hemşehrilerimizle buluşmak için yeni bir irtibat bürosu oluşturduk. Burada tüm hemşehrilerimizle buluşarak, bizlere iletilen sorunların çözümü için çaba sarfedeceğiz. Büromuz her gün saat 12,00’den sonra akşam saatlerine kadar açık olacak, arkadaşlarım, yardımcılarım burada olacak. Ben de her fırsatta burada olup hemşehrilerimizle bir araya geleceğim.

‘Yeren basının gücü, demokrasinin gücüdür’

Yerel basın Çorum’da çok etkin çalışmalar seriliyor, Güçlü kalemlere ve güçlü muhabirlere sahip. Yerel basının gücünü, Çorum’da demokrasinin yaygınlaşmasında önemli bir unsur olarak görüyorum.

‘Otoriterlikten totaliterliğe geçiyorlar’

AKP otoriterlikten totaliterliğe geçti. Hayatın tüm alanlarında baskıcılık yapıyor. Gezi olaylarında tepki gösteren Çarşı gurubunun karşısına, 1453 isimli taraftar gurubu çıkardılar. Bu çok tehlikeli bir gidişattır.

‘Din üzerinden siyaset, Anadolu’nun huzurunu bozar’

AKP ülkemizi din ve mezhep üzerinden bir kutuplaşmaya doğru itiyor. Pakistan’dan Yemen’e, oradan Tunus’a kadar tüm coğrafyada Müslüman kanı akıyor. Müslüman’ın Müslüman kanı dökmesinin önüne geçilemiyor. Tüm bunların içerisinde, Anadolu huzur coğrafyasıdır. Biz bunu Osmanlı’nın aydınlanmacı paşa ve padişahlarının ektiği tohumları yeşerten Atatürk’e borçluyuz. Din üzerinden kutuplaşmalarla, bizim de sonumuz farklı olmayacaktır.

‘Doğruyu söyleyen müezzini sürdüler’

Bezm-i Alem Validesultan Camii müezzini Fuat Yıldırım, gezi olaylarında camiye sığınan insanların, iddia edildiği camide içki içmediğini söyledi, onu tutup üç ay sonra Bolu’da bir köye tayin ettiler. Doğruyu söylemek hangi dinde suç oldu?

‘Köylü yoksulluğa mahkum edildi’

Yaklaşık 50 gündür Çorum’dayım, 200 köy ve tüm ilçelerimizi ziyaret edip, vatandaşlarımızla buluştuk. Büyüdüğü iddia edilen ekonominin çiftçiye hiç te yansımadığını gördük. Ayçiçeği, soğan, buğday başta olmak üzere her ne varsa, köylümüz ektiğinden zarar ediyor ve emeğinin karşılığını alamıyor. Devlet taban fiyat politikasını girdileri hesaplayarak belirlemesi, bu girdilerin üzerine de emek ve kâr payını koyarak taban fiyat açıklaması gerekir. Aksi takdirde çiftçiyi tefecinin, tüccarın ve toptancının eline mahkum ederek köyünden şehre göçe zorlar ve onları yoksulluğa ortak eder.

‘AKP zengin sever bir iktidar’

Türkiye’de zenginleşme varsa, dar gelirliler payını alamıyor, bu iktidar zenginsever bir iktidar. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin bozulduğunu ve milletin iktidardan hızla uzaklaştığını açık olarak görüyoruz. İktidar artık yolun sonuna gelmiş gibi görülüyor.

‘Dar bölge sistemini kendilerine göre ayar edecekler’

Demokrasi paketi 4 Ekim’de TBMM’ye gelecek gibi. Dar bölge seçim sistemini, AKP kendi seçimlerini kazanma çabasıyla dizayn ettikleri yönünde ciddi endişelerimiz var. Bu konuda çalışma yapacaklarını düşünüyoruz. Her şeye rağmen iktidar olmak için bu yapılırsa, tehlikeli bir gidişata yol açar, işte o zaman vay bu memleketin haline.

‘Alsın parkı istediği yere yapsın’

CHP Çorum’da % 35 oy oranını kazanacak noktaya taşıyacak. Partimizin belediye başkan adayı kazandığı gün rozetini çıkarıp, tüm Çorum’a eşit hizmet edecek. İsmi çeşitli şaibelere bulaşmış bir belediye başkanını, AKP aday göstermeyecektir. Mevcut başkan sosyal barışı dinamitliyor. Cumartesi Pazarı’nın yerine yaptığı park, artık ve rastgele malzemelerle kurulmuş, bir başka parklara bakın, bir de gelin oraya bakın. Alsın parkını istediği yere götürsün, buraya doğru düzgün bir park yapsın.  Velidedeoğlu isminin bir parktan kaldırılması, sosyal barışı zedeler. Tekrar o isim parka verilsin ve bu tür küçük hesaplar içinde olunmasın.

’28 Şubat davasından berat çıkmalı’

28 Şubat davası içerisinde gözaltına alınan Çorumlu paşalar Çörekçi ve Özkasnak’ı ziyaret ettim, bildiğim bir şeyi bir kez daha onların gözünde gördüm, onlar bu memleket için hizmet etmiş ve hayatını harcamış insanlar. Açılan tutanaklardan da gözüküyor ki, Rahmetli Erbakan’a hiçbir dayatma olmamış ve Erbakan bir günlük araştırma süresi isteyip, laikliğe derinden bağlı bir insan olarak imza atmıştır. O dönemin insanlarının salıverilmelerini diliyoruz.

‘Aleviler asimile ediliyor’

Cami-cemevi projelerinden önce, mevcut iktidarın Aleviler’e bakış açısını sorgulamak gerekir. Aleviler’in isteklerine göre çözüm üretilmelidir. Aleviler cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini isterken, amaçları bedava elektrikten faydalanmak değildir. Bu anlayış değişmeden bu çalışma ve proje asilime çalışmasıdır.

‘Topgül’ün yolunun açık olduğunu biliyoruz’

CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül’ün görevden alınması parti içi bir sorundur. Benim çok fazla yorum yapmam uygun olmaz. Tüzük gereği görevden alma söz konusudur. Saim Togpül’ün başarılı bir dönem geçirdiği inancındayım. Tüm muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla güzel diyaloglar içindeydi. Bizimle de uyumlu çalışmalar sergiledi. Yolunun açık olduğunu biliyoruz. Her kademede görev alacak çapta bir arkadaştır.”





Son Güncelleme: 24.09.2013 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aa 2013-09-25 15:46:26

ak parti sana soracaktı kimi aday göstereyim diye?