‘PKK neye karşılık 7’li masaya destek veriyor?’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Çorum'da gazetecilerin genel gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

25 Nisan 2023 Salı 22:25
‘PKK neye karşılık 7’li masaya destek veriyor?’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, HDP’nin terörist başı Öcalan’ın serbest bırakılacağına yönelik vaatleri değerlendirerek, “Bu konuda anlaşmamı oldu. Milletten gizli, kapalı kapılar arkasında bir söz mü verildi. Neye karşılık PKK böyle dört elle sarılmış 7’li masaya destek veriyor. Bunu açıklamaları lazım. Bunu ülkemiz ve devletimiz için son derece tehlikeli buluyoruz” dedi.

GÜNDEME DAİR SORULARA CEVAP VERDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçim çalışmaları çerçevesinde Çorum’a geldi. Valilik’ten Hürriyet Meydanı’na kadar yürüyen Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbakan’a HDP’nin meydanlarda terörist başı Abdullah Öcalan’ı serbest bırakma vaatleri ve HDP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın Hakkari’de, “İmralı’nın kapılarını açacağız Öcalan'ı özgürlüğüne kavuşturacağız” yönündeki açıklamaları nasıl değerlendirdiği soruldu.

‘PKK 7’Lİ MASAYA DESTEK VERİYOR’

Çok yoğun şekilde PKK yöneticilerinin 7’li masaya yönelik destek ve açıklamalarını gördüklerini hatırlatan Erbakan, “Bunun 7’li masa tarafından açıklanması lazım. Yani isim vererek bu kadar üst perdeden ima yoluyla da değil veya bir şekilde adres göstererek de değil açıktan sayın Kılıçdaroğlu’na ve 7’li masaya bu gayretler ve bu destekler insanın aklına çok soru getiriyor. İfade buyurduğunuz gibi bir konuda anlaşmamı oldu. Milletten gizli, kapalı kapılar arkasında bir söz mü verildi. Neye karşılık PKK böyle dört elle sarılmış 7’li masaya destek veriyor bunu açıklamaları lazım. Bunu ülkemiz ve devletimiz için son derece tehlikeli buluyoruz. Bu da 7’li masanın sürekli olarak oy kaybına ve gerilemesine yol açan önemli faktörlerden birisi” dedi.

‘MİLLETİMİZ FERASETLE HAREKET EDECEK’

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık’ın açıktan Düsseldorf’ta 7’li masaya destek istediğine dikkat çeken Erbakan, “Bese Hozat aynı şekilde. Duran Kalkan aynı şekilde. PKK’nın bir yöneticisi açıklama yapıyor diyor ki, “7’li masanın, Millet ittifakının tek listeden seçime girmesi lazım. Böyle olursa daha etkili sonuç elde edilir. Daha verimli olur.” Ertesi gün o masadaki 4 parti CHP listesinden seçime girme kararı alıyor. Tamamen el ele, kol kola girift ilişkiler içerisinde bu işi götürüyorlar. Ve yine HDP tarafından yapılan açıklama da 7’li masanın muvaffak olması halinde tutsak arkadaşlarımızı hapishanelerden çıkaracağız. Özgürlüklerine kavuşturacağız. Bu tutsak arkadaşlar dedikleri Abdullah Öcalan ve diğer teröristleri kast ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Aziz milletin Türkiye’nin bir maceraya sürüklenmesine müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erbakan, “Ülkemiz, milletimiz ferasetle hareket edecek. İnanç özgürlükleri alanındaki kazanımlarının kaybedilmesine müsaade etmeyecek. Türkiye’nin bir maceraya sürüklenmesine müsaade etmeyecek. 8 başlı bir sistemin kaosuna, keşmekeşine yuvarlanmasına müsaade etmeyecek. Ve PKK’nın, teröristlerin önünün açılmasına, avantajlı hale geçmesine de inşallah milletimiz müsaade etmeyecektir”

Son Güncelleme: 30.04.2023 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2023-04-26 00:53:50

2015 yılındaki hdp, ak partiye niçin destek verdiyse, millet ittifakına da öyle destek vermiş olabilir. Ak parti HDP ile anlaşırsa MÜBAH, diğerleri anlaşırsa GÜNAH mı ?

Avatar
Hoca… 2023-04-26 19:32:45

Vizyonu olmayan bu... kendine biçilmiş misyonu yerine getirmekle ... biri olduğu ortaya çıkıyor.
Çorumlu hemşehrilerimiz, böyle birine itibar edeceğine ihtimal vermiyorum.
Bu daha siyaset civcivi, birilerinin oyuncağı olmuş farkında değil. Allahtan rahmet dilerim, Baban bilge kişiydi, babana kulak vermen gerekir. Yoksa sen tam bir haşlamasın.

Avatar
Sen 2023-04-25 23:21:26

Babanın AKP ile ilgili sözlerini yeniden dinle

Avatar
ERBAKAN 2023-04-26 00:13:09

Sn Fatih ERBAKAN size şu soruları sormak istiyorum.
1-Tayyip Erdoğan ve AKP gerçekten Türkiye için önemli ise babanız partisini neden onlara teslim etmedi.Yada onlara destek vermedi.
2- Necmettin ERBAKAN Tayyip Erdoğan a söyledigi onca sözler var gerçekten samimi olarak söyledi yoksa takiye mi yapmıştır.
3- Babanız geçmişte büyük ortadoğu projesi için Tayyip Erdoğan ABD tarafından getirilmiş demişti sizde aynı şeyi dusunuyormusunuz.
4- Babanız ilkelerinden vaz geçmeden siyaset yapıyordu. Siz neden ilkelerden uzak bir siyasi tercih de bulunup AKP GRUP BASKANVEKİLİ gibi davranıyorsunuz
5- Madem ülke nin şehirleri bu kadar unutulmuş ken ve haksızlık yapıldığını söylüyorsunuz. Tayyip Erdoğan'in tekrar Cumhurbaşkanı olmasina neden destek veriyorsunuz.
6-İktidar sizi medyasına uzun zamandır çikarmadigindan ve haksızlık yapıldığından şikayet ediyorsunuz ittifikakta yer alınca tüm iktidar medyasi sizi ekrana çıkartmaya başladı ve siz eleştirilerden vazgeçip iktidarı savunmaya başladınız bu tutumunuz sizce dürüst bir yaklaşım mı.
7- Size Babanızın hatırına bu kadar itibar gösterilirken kısa zamanda parti kurdunuz. Babanız 40 yıl mücadele ederek kendi emekleri ile geldi ve her zaman Akpartinin politikalarinin karşısında durdu.Siz neden 20 yıllık yanlış politikaları unutup hazıra konmaya ve mücadeleden kaçtınız
8- Sizler ileride iktidar olduğunuzda 20 YILLIK yanlış ve hukuksuz politikalar konusunda adil bir tutum içinde nasıl davranacaksiniz.
9- Kendiniz ve babanız ülke kötü yöneriliyor diyordunuz bu kötü yönetime ittifak ile meşrutiyet kazandirmaniz akla uygun mu
10 - Meclise girseniz dahi MHP gibi sizde AKP ve Tayyip Erdoğan koltuğuna ve yanlış politikalarina destek vermekten başka bir çareniz olmadığı görülüyor .

Eğer Siz oğullar partisi başarılı ve samimi olsaydınız geçmişte de başarılı olurdunuz

1-Ismet İnönü -Erdal İnönü 2- Adnan Menderes -Aydın Menderes 3- Turgut Özal - Ahmet Özal 4- Alparslan Türkeş - Tuğrul Türkeş 5- Necmettin ERBAKAN - Fatih ERBAKAN tarih böyle söylüyor. Ne yazık ki hiç biride ne babasinin kurduğu partilere liderler yapildi nede kendi kurduklari partilerle iktidar oldular hatta ittifaklarla vekil olabilmişlerdir. Entrasan değil mi.

Avatar
SORUMLU 2023-04-26 08:16:01

YORUMCU ERBAKAN A KATILIYORUM. BABASININ AMEL DEFTERİ AYRI KENDİSİNİN AMEL DEFTERİ AYRI. ONUN İÇİN SIKINTI YOK. BU DA HEM GÖMLEĞİ HEMDE CEKETİ ÇIKARDI

Avatar
Çorumlu 2023-04-26 15:18:20

parti tabanından tepki almasan sende masanın 8 nci ayağı olacaktın

Avatar
Necmettin Erbakan 2023-04-27 22:31:58

Akıllı oğlun var neylersin malı, akılsız oğlun var yine neylersin malı.