‘PKK ve HDP oyundaş’

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Ahmet Davutoğlu...

14 Temmuz 2015 Salı 17:24
 ‘PKK ve HDP oyundaş’


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile  AK Parti heyetinin görüşmeleri devam ederken a Haber canlı yayınında koalisyon çalışmalarını değerlendirdi.


CHP ve MHP’nin Genel Başkanlarının hemen seçim akşamı yaptıkları konuşmaların demokratik olgunluğa, sorumluluğa uygun olmadığını belirten Uslu, “Seçim akşamı konulan Kırmızı çizgilerin Kırmızı Plakaya dönüşecek olma beklentisi bugün siyasete olan güven katsayısını düşürecektir. Koalisyon kurulması için bütün seçeneklerin sonuna kadar değerlendirilerek ve olmazların görülmesi, toplumun ikna edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar ülkemizde 15 ayrı Koalisyon kurulmuş ortalama ancak 180 gün iktidarda kalabilmiştir. Herkes oturduğu sandalyeye nasıl güç veririmden çok güç almaya çalışıyor. Türkiye buradan ne kazanır? dan ziyade bizim partimiz ne kazanır beklentisi var. Şahsi kanaatim erken Genel Seçim’e gidilmesi yada Seçimlerin yenilenmesinden yanadır. Kurulacak Koalisyon ülkeyi seçime hazırlayabilir. Ak Parti tek başına bir azınlık hükümeti kurmasının ekonomik, siyasi, sosyal restorasyon bakımından iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum. Ülke hükümetsiz kalmasın, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz deyip arkasından da ben istemem ötekiyle kur o yıpransın yaklaşımını tutarlı görmüyorum” dedi.


‘HDP bağımsız olsa…’


HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “PKK ile alt üst ilişkisinde değiliz ki biz onlara silah bıraktıralım” sözlerini değerlendiren Uslu, “Dün başka bugün başka konuşuluyor. Dün PKK silah bırakmaz diyen Sayın Demirtaş’ın bugün PKK ile alt üst ilişkisinde değiliz  diyor olması enteresan. Alt üst ilişkisi var mıdır yok mudur bilmem ama aklıselim sahibi herkes PKK ve HDP’nin oyundaşlığını çok iyi bilmektedir. Maalesef siyasi irade kullanamadığı yönünde Toplumda derin bir kaygı var ve HDP de giderme çabasında da değil. HDP bağımsız bir siyasi parti gibi davranabilme kabiliyetine erişmiş olsa belki de çözüm sürecine daha fazla katkıda bulunabilir” dedi. 



Son Güncelleme: 14.07.2015 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.