Şahiner’den Çorum milletvekillerine çağrı

Gündeme dair açıklamalar yapan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, belediyenin sırtındaki yükü kaldırmak için iktidarın Çorum vekillerine çağrıda bulundu.

05 Şubat 2020 Çarşamba 13:30
Şahiner’den Çorum milletvekillerine çağrı

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Zor bir Belediye devir aldıklarını belirten Şahiner, “Sungurlu Belediyesi’nin 2038 yılına kadar sırtında bir kambur. Bununla ilgili Samsun Milletvekilimiz ile birlikte İller Bankası’na gittik. Kırıkkale’de demiryolu ve hızlı tren hattından dolayı borular kaldırılmış, bu sistem yanlış dedik, Sungurlu’nun sırtındaki bu yükü kaldıralım istedik. Ben bu konuda Çorum Milletvekillerinden de yardım istiyorum. Çünkü bu konu iktidarın iki dudağının arasında” dedi.
Yaşanabilir bir Sungurlu için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Başkan Şahiner, “Sungurlu’yu hoşgörü şehri, sevgi ve saygı şehri yapmayı çok şükür başardığımıza inanıyorum” dedi.
Göreve gelmemizin birinci amacı insanlarımızı kaynaştırmaktı diyen Başkan Şahiner, “Particiliği, sen ben olayını ortadan kaldırıp saygı, sevgi içerisinde bir Sungurlu hayal ettik. 5 senelik Belediye Başkanlığımızda herkesin Belediye Başkanı olmak için gayret ettik. Ben A Partinin de Belediye Başkanıyım, B Partinin de Belediye Başkanıyım. Sen şu mezheptensin, sen şu partilisin olayını Sungurlu’da kırdım. Bu konuda ekibim büyük destek verdi. Sungurlu’yu hoşgörü şehri, sevgi ve saygı şehri yapmayı çok şükür başardığımıza inanıyorum” diye konuştu.
2038’E KADAR SIRTIMIZDA KAMBUR VAR
Zor bir Belediye devir aldıklarını söyleyen Başkan Şahiner, “86 Trilyon bir borç ile 33 bin nüfuslu bir belediyeyi devraldık. İl Belediyelerinin bile bu kadar borcu yok. Sungurlu Belediyesi’nin de İller Bankası’ndan başka bir gelir kaynağı yok. Yanlış yönetimden dolayı bakın Kızılırmak’tan Sungurlu’ya bağlanan su, İller Bankası Sungurlu ortaklığıyla yapıyor. Sungurlu’ya bu zamana kadar bir damla su akmamış ve Sungurlu Belediyesini 44 trilyon borçlandırmış. Bunun geçici ve kesin kabulünün neden yapıyorsunuz. Bu 44 trilyon para Sungurlu Belediyesi’nin 2038 yılına kadar sırtında bir kambur. Bununla ilgili Samsun Milletvekilimiz ile birlikte İller Bankası’na gittik. Kırıkkale’de demiryolu ve hızlı tren hattından dolayı borular kaldırılmış, bu sistem yanlış dedik, Sungurlu’nun sırtındaki bu yükü kaldıralım istedik. Ben bu konuda Çorum Milletvekillerinden de yardım istiyorum. Çünkü bu konu iktidarın iki dudağının arasında” şeklinde konuştu.
Biz bu borca rağmen yılmadık ve projeler ürettik, gece gündüz çalıştık diyen Başkan Şahiner, “Sungurlu’yu 5 senede insanlarımızın da desteğiyle yaşanabilir bir Sungurlu haline getirdik. Daha projelerimiz var. Allah canımızı sağ ederse geri kalan hizmet süremizde o projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.
'OSMANCIK VE ALACA’YA VAR, BİZE YOK'
Geçenlerde DSİ’ye haklı sitemini dile getirdiğini söyleyen Başkan Şahiner, “Bakın 6 sene önce Budaközü ve Diğ Çayı ıslah projesi ve Kırankışla Barajı bitmiş bir proje. Bakıyorsunuz Osmancık’ta ki, Alaca’da ki projelerin hepsi çıkıyor ama Sungurlu’ya sıra geldiği zaman projesi bitmiş ihaleye çıkarılmıyor. Biz bunda kasıt olduğunu düşünüyoruz. Kendi imkanlarımızla her sene dereyi temizliyoruz ancak bir sel taşkına olduğunda can kayıpları olur. DSİ’ye ne kadar müracaat ettiysek hiçbir netice alamadık. 5. Bölge Müdürü bırakın 2020‘yi 2021’de de Sungurlu’nun olmadığını söylüyor şeklinde konuştu.
'YÜZME HAVUZU YAPACAKLARDI'
Mevcut hükümetin 17 senelik iktidar süresini doldurduğunu hatırlatan Başkan Şahiner, “Allah bu iktidarı bize de nasip edecek ve çok güzel işler yapacağız. Bakın 31 Mart seçimlerinden önce Spor Bakanımız Sungurlu’ya geldi. Yanında AK Parti’den aday arkadaşımız da vardı. Orada vaat veriyor, Sungurlu’ya yüzme havuzları yağacağız. Hatta hatırlanırsa aday arkadaşımızda yüzmenin ne olduğunu uygulamalı olarak gösteriyordu. Vatandaşlarımız sevinmişti bu vaadi duyunca. Seçim biteli hemen hemen 1 yıl olacak, vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. İnsanlarımız artık körü körüne oyunu kullanmamaları, dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.
Geleceğimizi iyi görmüyoruz diyen Başkan Şahiner, “Bakın 2 gün önce 8 şehit verdik. Benim Mehmetçiğim orada, onların halkı İstanbul’da nargile çekiyor. Çorum’da Ulu Cami’nin altında çayını kahvesini içiyor, senden benden rahat. Türkiye’de benim insanım aç, onlar bütün imkanları kullanıyor. Bizim tavrımız, bizim tepkimiz buna. Bu ülke bizim. Yanlış yönetime artık tepkimizi koymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İHA

 

Son Güncelleme: 05.02.2020 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sungurlulu 2020-02-05 14:04:51

Adalet kalkınma partisinde Adalet öldü; Kalkınma yok iflas ettik ,: Parti de bitmek üzere. ADALETİN OLMADIĞI YER BATMAYA MECBUR. Ak partiye oy vermiş biri olarak ilçeme zulme devam edilirse inat ederiz Ak partiye oy vermeyiz .

Avatar
Tolga 2020-02-05 14:04:40

Şahiner amca biz paradan üç sıfır attık..

Avatar
Uğur y. 2020-02-05 14:19:30

Merhaba sayın başkan kolayı var sizde paranın ve yatırımın olduğu partiye geçin.Haklı olabilirsiniz ama TC acı gerçekleri bunlar.Saygılar.

Avatar
Parti bitti 2020-02-05 15:28:26

Partiyi bastakilerin israfı ve her kuruma torpille giren yandaşları partiyi bitirdi. Akp bundan sonra oyu sadece torpille girenlerden ve ak sayesinde zengin olanlardan alır

Avatar
Sungurlu sevdalısı 2020-02-05 20:20:04

Baskan o yardım talep ettigin adamların Corum a bi faydası yok ki Sungurlu ya olsun.

Avatar
Vatandaş 2020-02-05 22:52:31

Sayın başkan Sungurlu da bir cenaze namazı bir cuma namazında tarihi ulu cami küçük geliyor vatandaş yağmurda karda soğukta dışarıda kalıyor, eski stadyum un yerine belediye olarak öncü olupta oraya çok amaçlı büyük bir cami yaptıraydınız inanın büyük sevap kazanırdınız

banner165