Samsun yeni bakanına kavuşurken...

Yeni kabinede sağlık bakanı Samsun'dan

22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:26
Samsun yeni bakanına kavuşurken...


[Haber İzlenim/Mustafa Demirer]


Referandumdan sonra beklenen kabine değişikliği yaklaşık üç ay sonra gerçekleşti. Büyükşehir olan komşumuz Samsun, Gençlik ve Spor Bakanı’ndan sonra Sağlık Bakanı çıkardı.


Karadeniz’in liman kapısı olan Samsun’un siyaseten sahip olduğu güç, AK Parti iktidarları döneminde kente önemli kazanımlar sağladı.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile eski bakan Suat Kılıç döneminde spor tesisleri açısından zenginleşerek zirve yapan Samsun, olimpiyatlara ev sahipliği yapan spor kenti oldu.


Yeni kabinede Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanlığına atanması, medikal cihaz üretimi ve sağlık yatırımları açısından gelişen bölgeler arasında bulunan Samsun’un önümüzde yıllarda sağlık kenti statüsünü daha da güçlendirmesine vesile olacak.


Sağlık alanında Çorum’un da istifade ettiği komşumuz Samsun’un kazançlarını yine siyaseten güçlü olan diğer illerde de görebiliyoruz.


Bakanların veya iktidar partisinin üst yönetimlerinde aktif görevi bulunan isimlerin seçim bölgelerine yatırım ve hizmet akışına katkı sağlamalarını elbette haklı ve makul görüyoruz. Çorumlu vekiller de bulundukları görevlerde Çorum’a katkı sağlamaya çalışılıyorlar.


Ancaakkk…


Önümüzde yaklaşan 2019 seçimleri var. Sandığa gitmeden siyasi partiler kanununda bir değişiklik yapılmazsa, parti genel merkezleri de Çorumlu’ya en azından bir kontenjanlık tercih hakkı verirse, bakanlık, bakan yardımcılığı, genel başkan yardımcılığı, MKYK, MYK  gibi etkin noktalara gelebilecek ismi Ankara’ya göndermek Çorum’un hedefi olmalı.


Bu durumda belki şans bize de güler de, sağlık, spor, eğitim, kültür, ekonomi kenti olma yolunda daha hızlı yol kat ederiz.


 

Son Güncelleme: 22.07.2017 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2017-07-22 12:14:07

Çorumdan hiç birşey olmazzz çorumlu kendi kendine gaz veriyo ama gerçek olan şeyler ulusal basında çıkıyo çankırının yozgatın vb şehirlerin bizden daha hızlı geliştigi çorumun türkiye sıralamasında hersene geriye gittigi

Avatar
vatansever 2017-07-22 13:30:27

sayın demirer, siz gerçekten inanıyor musunuz? bakan olabilecek bir vekilimiz var mı? ben şahsen bakan olmak gibi bir dertleri olduğunu sanmıyorum. çok siyasetle ilgilenmedim şimdiye kadar hangi vekilin çoruma konuşulacak bir katkısı oldu ki. şimdikilerinde olacağını sanmıyorum.
b akın külcü bile gaztesinde kolay kolay özellikle sami ceylan'ın haberini vermiyor bence doğru yapıyor.

Avatar
Erkin Koray 2017-07-22 18:32:22

benden yıllardır hayal kırıklığı yaşayan tüm çorumlulara gelsin.
"alemin keyfi yerinde, yine maşallah.
bir günde kadar bize güler güler inşallah."
*i̇nsanlar hak edildikleri şekilde yönetilirmiş, çorumlulara bu müstahak.

Avatar
hakikat 2017-07-22 17:19:58

hemşehrimiz naci ağbal varya çorum'a yeter :) birde çoruma çok hizmetleri oluyormuş gibi haberi yapılmaz mı.

Avatar
Pelin 2017-07-24 00:56:25

Yazıklar olsun bu vekiller ede bunlara oy verenlerede onbeş yıldır akp iktidarda çorum için ne devletten yatırım yok sanayi şehriyiz diyoruz ama ulaşımda sınıfta kaldı malesef havalanı yok hızlı tren yok kara tiren yok tramvay hattı yok metro yok otoban bile yok ama bizim amasya vekilleri gider yol onbeş km kısalsın diye uraşır o yol uraşacanıza yarım havalanı bizim hakkımız söke söke alırız demeliydiler ayıp değil mi nasıl vekiller siniz tokata ikinci havalanı yapılıyor yozgata uluslararası havalanı yapılıyor bizim vekiller gidip Merzifon havalan nını sivil uçuşa açtırmış ne büyük marifet haritada bi turist bakacak hop yozgat tta uluslararası havalarını var gelirle hattuşa matuşa gezer biner giderler çorumda öyle bakar turistlerde paraları bırakır yo, gata siz hala çantada keklik olursanız ne yatırım gelmez boşuna beklemeyin yo, gatın bakanı va yozgat yapar çorum bakar polis okulu da yok askeriye kışla yok hiç bişey yok ya küçücük Kastamonu da herşey var yazıklar olsun

Avatar
Millet İçin 2017-07-24 11:52:57

Bu memlekette " bombada atsanız bir yere gitmiyoruz öleceksek de adam gibi burda öleceğiz" diyenler; beline tabancayı takıp milletle beraber en ön safta TRT binasını darbeciler den kurtarmaya gidenler BAKAN oluyor. Güvenlikten sorumlu olduğu halde sığınakta saklanıp hdp li vekillerle zafer işareti yapanları bakan yapmazlar. Millet tankların önüne yatarken bu söylediklerimizi gazeteye haber olarak yazamayanların memleketinden BAKAN çıkmaz hemşerim...

Avatar
çorumlu 2017-07-24 18:22:40

13 yildir çorumda akp kazanıyor ama icraatta kaybediyor ne bakan cıktı ne havalimanı ne tren geldi çoruma.yil olmuş 2017hala su sorunu olan köylerimiz var vekillerimiz temiz sularini evlerinde kullanirken çorumun bu sorunlarını görmezden geliyorlar.ancak oy toplamaya gelirler çoruma .sonra kimse görmez onları ulaşamazsın bile ..derdimizi saymakla bitmez.doğu bölgelere yatırım yagıyor akp nın kazanmadıgı yerler gelişiyor ama çorum yüzde yüz akp çıkarsın yine yatırım olmaz .bizede gelişmek büyümek büyük şehir olmak istiyoruzz

Avatar
adil 2017-07-24 13:43:14

sayın demirer yazıyor da ne oluyor yazmayanlar daha kıymetli doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış o hesap bu ülkede menfaatini ön planda tutanlar götürür kişilikli duranlarda hep kaybeder çoruma gelince çorumun kaderi deyip bekliyoruz sabırla ama vatandaş daha ne kadar sabreder oda belirsiz tabi

banner165