Satmayan ve satın alınamayan lider

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yakın arkadaşı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlattı

31 Mart 2018 Cumartesi 01:14
Satmayan ve satın alınamayan lider

Muhsin-i Tavır Derneği’nin düzenlediği ‘Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anma ve Anlama’ konulu programda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “ Muhsin Yazıcıoğlu satmayan ve satın alınamayan dava adamıydı.’ dedi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Salonu’nda düzenlenen konferans, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Muhsini Tavır Derneği Başkanı Fatih Yücel’in açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Selçuk Özdağ, şehit lider Yazcıoğlu’nun ülkücü hareketin en önemli isimlerinden olduğunu ve her daim milletin dertleriyledertlendiğini söyledi.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

Yazıcıoğlu’nun ülkücü hareketin bir numaralı ismi olduğunu belirten Özdağ; “Ülkücü hareketin önemli isimleri vardır. Alparslan Türkeş kurucusudur ama Türkeş’ten sonraki en önemli ismi Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Yazıcıoğlu Ülkü Ocakları’nın bir numaralı ismidir.” dedi.

MİLLETİN DERTLERİYLE DERTLENDİ

Muhsin Yazıcıoğlu’nun demokrasiye, millet iradesine ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna inanan dürüst ve ilkeli bir siyasetçi olduğunu belirten Özdağ, Yazıcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında iyi bir sevgi bağı olduğunu anlatarak, ‘Yazıcıoğlu’nun katili Erdoğan’dır’ diyen FETÖ’cülere inat Yazıcıoğlu’nun her zaman Erdoğan’ın arkasında olduğunu ve kendisini çok sevdiğini ifade etti.

 ‘İTTİFAKIN TEMELİ 1991 YILINDA ATILDI’

Bugün yaşanan MHP-AK Parti ittifakının temellerinin 1991 yılında atıldığını hatırlatan Özdağ, 1991 seçimleri öncesinde Refah Partisi ile Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) arasında oluşturulan ittifakın Cumhur ittifakında güçlerini bir araya getiren AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ittifakının temelini oluşturduğunu dile getirdi.

Yazıcıoğlu’nun 28 Şubat ve sonrasında emperyalist güçlere ve maşalarının korkusuzca karşısında durduğunu hatırlatan Özdağ, konuşmasının devamında özetle şöyle dedi; “Muhsin Yazıcıoğlu'nu 9 yıl önce kaybettik. Ölümünün ardından çok şeyler yazıldı, çok şeyler söylendi. Cenazesinde toplanan milyonlar, etki ve sevgi alanının partisinin sınırlarının çok ötesinde olduğunu gösteriyordu. Aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmadı. Aksine her geçen gün daha çok aranan, daha çok özlenen bir siyasetçi olarak belirdiğini söylemek abartı olmaz. İnsanları yaşatan geride bıraktığı izlerdir. Özellikle siyaset yapanların Yazıcığlu’nun bıraktığı izleri, hangi saiklerle bu kadar sevildiğini anlamaları gerekir. O her zaman halktan biri gibi hareket etti. Eleştiriye açık oldu. En ağır tenkitler karşısında bile tebessüm etmesini bildi. Özel hayatında da siyasi hayatında da meşruiyetten yana, şeffaf ve demokrat bir tutum sergiledi. Siyaseti ticaret gibi değil, bir millet hizmetkarı gibi yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu iyi bir devlet adamı, samimi bir mümindi.

HEPİMİZ ÜŞÜDÜK

Siyasette başarıyı rakamlarla ölçen biri değildi. Onun için arkasında kaç kişi olduğuna hiç bir zaman önem vermedi. Hapishanede yazdığı ve hepimizi üşüten şiiri belki de onun saf temiz ruhuna düşmüş acıklı sonun kerametvari bir terennümü idi. Çağlayancerit'te helikopteri düştüğünde üşüyen sadece o değildi, hepimiz üşüdük. Böyle mert, ilkeli bir siyasetçinin erken zamanda aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştü. Yazıcıoğlu hiç bir zaman dışarıdan müttefik aramadı. Kolay yoldan gelecek ama kendisini esir alacak yol ve yöntemlerin hiç birine rağbet etmedi. Nefsini her zaman milletinin menfaatlerinin gerisinde tuttu. Siyasetin en temiz yüzlerinden biriydi. Onun içindir ki her çevreden dostları sevenleri vardı. O çağımızın alpereniydi. O mücadele adamıydı. Yalçın kayalıklara dolanan şanlı bir bayrak gibi dalgalanarak hayata gözlerini yuman bir dava adamıydı.”

Son Güncelleme: 31.03.2018 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.