Savunmayı sindirmeye kimsenin gücü yetmez

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, meslektaşlarına yönelik fiili saldırıya tepki gösterdi.

21 Kasım 2018 Çarşamba 00:36
Savunmayı sindirmeye kimsenin gücü yetmez

Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, savunmayı sindirmeye, ortadan kaldırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini açıkladı.

Yaşar, Ankara Barosu7na kayıtlı iki ayrı meslektaşına yönelik fiili saldırıya tepki göstererek, şöyle dedi; “Çorum Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu olarak, Ankara Barosu’na kayıtlı değerli meslektaşları Av. Fadime Eymir’ e Ankara İl Emniyet Müdürlüğü KOM Büro Amirliğinde görevli bir polis memurunun ve Av. Büşra Pamukçu’ya bu konunun takipçisi olduğu 1. Sulh Ceza Mahkemesinde mübaşir ve bir diğer görevli tarafından yapılan fiili saldırılar karşısında “sözün bittiği yerdeyiz” diyerek aktif tutum alan, meslektaşlarımıza cesurca, kararlılıkla ve sözü eğip bükmeden sahip çıkan Ankara Barosu'nun tavrını destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

09.11.2018 tarihinde gerçekleşen saldırılara karşı Ankara Baro Başkanlığı derhal şikayetçi olup olayın takipçisi olduğu halde gerek Ankara Emniyet Müdürlüğünün gerekse de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konunun gerektirdiği özen ve hassasiyeti henüz görmedik.

Tüm Baroların da aynı hassasiyeti göstereceğini düşünerek, baromuz olarak gerçekleşmiş olayın takipçisi ve Ankara Baro Başkanlığının destekçisi olacağız.

Avukatların olmadığı ve toplumun savunma hakkının can damarı olan avukatlık mesleğinin yaşanmadığı bir toplumun sağlıklı ve yaşanabilir bir toplum olmadığı açıktır.

Tarihin binlerce kez gösterdiği üzere avukatlara ve mesleğe saldıranların, bir hukuksuzlukla karşılaştıklarında ilk sığındıkları ve ‘bize yardım et, hakkımızı koru’ diye geldikleri de yine avukatlardır. İnsanlar bir toplum halinde yaşadığı sürece avukatlık mesleği de var olacaktır. Tüm saldırganları bu gerçeğe davet ediyoruz.

Molierac’ın ünlü sözünü hatırlatmak istiyoruz ‘Görevimizi yaparken “kimseye, ne müvekkile, ne hakime hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiç bir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin, en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı’

Bilinmelidir ki; Savunmayı sindirmeye hiçbir güç yetmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Son Güncelleme: 21.11.2018 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165