Şehit ailelerini sevindiren ziyaret

31 Mayıs 2018 Perşembe 19:51
Şehit ailelerini sevindiren ziyaret

MHP 1. Sıra Çorum Milletvekili adayı Mehmet Akif Aras, İskilip’te seçim çalışması yaptı, merkezde Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ve Pancar Kooperatifi Birliği’ni ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı M. Akif Aras, İskilip’te bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Seçim çalışmalarını yoğun tempoda devam eden Aras, Çorum’un her tarafını adeta karış karış gezdiklerini, İskilip’te de sıkmadık el, girilmedik işyeri bırakmadıklarını ifade etti.

İskilip İlçe teşkilatı tarafından karşılanan Aras, ardından esnaf turuna başladı. Girdiği her işyerinde ilgiyle karşılandığını aktaran Aras, Cumhur İttifakı’nın önemini değinerek, MHP’ye destek istedi. İskilip Marangoz ve Mobilyacılar Sitesi, Mermerciler Sitesi, Tamirciler Sitesi esnafını unutmayan Aras, hem hayırlı işler diledi, hem de sorun dinleyerek partisinin politikalarını anlattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmet Uslu’yu da ziyaret ederek esnafın genel durumu hakkında bilgiler alan Aras, İskilip Kaymakamlığı’na da ziyarette bulundu.

İskilip’te Pazar yerini de gezen Aras, vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla sohbet ederek destek istedi.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ DERNEĞİ ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Kamusen İl Temsilcisi Selim Aydın, Ülkü Ocakları Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, Milletvekili Aday Adayı Fikret Aktağ ve partililerle birlikte derneğe ziyarette bulunan Aras, dernek yöneticileri ile bir süre görüştü.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Aras, şöyle dedi; “Türk milleti tarih boyunca varlığının ve hayati çıkarlarının bedelini ödeye ödeye bugünlere gelmiştir. Terör acımasızca birçok evladımızı bizden koparmıştır. Türk milleti bağrına taş basmış, şehit evlatlarına derinden üzülmüştür. Nitekim acımız büyüdükçe büyümüş, milli vicdanı heder etmiş, kederden kedere sürüklemiştir. Ancak sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak tarihi önemdedir. Aziz şehitlerimiz haklı ve haysiyetli bir mücadelenin sonucunda Peygamberimize komşu olacak manevi bir makama yükselmişlerdir.

Hürmetle andığımız şehitlerimiz yaşadıkları çağa fedakârlıklarıyla nüfuz etmiş, cesaretleriyle yön vermiş, ülküleriyle anlam katmışlardır.

Her biri gönül, erdem, ahlak ve fikir zirvesidir. Onlar ki zalimlere ve zehirli emellere meydan okumuş, milli ve manevi haklarımızın öğütülmesine karşı çıkmışlardır” dedi.

27.Yasama döneminde Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehit yakınlarına ve gazilere yönelik çalışmalarının olduğunu dile getiren Aras, gazilere, 3600 günde emekli olabilme hakkı vereceklerini, Muharip gazilere ödenen şeref aylığının, geliri olsun olmasın tüm muharip gazilere aynı tutarda ödeyeceklerini kaydetti.

Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı vereceklerini, Şehit anne ve babalarının aldıkları maaşı artıracaklarını vurgulayan Aras, “Gazilerimize ikinci istihdam imkânı sağlanması ve ÖTV’siz araç imkânı vereceğiz.

Malul sayılmayan gazilerin mağduriyetlerini giderecek düzenlemeler yapacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin hak ettikleri imkânlara kavuşmaları konusunda gerekli hassasiyeti her daim göstermiştir.

Şehit ailelerimiz müsterih olsunlar ki Milliyetçi Hareket Partisi onların yanındadır.

Her şeye rağmen Milli mukavemet kırılamayacak, milli birlik ve kardeşlik ruhu bozulamayacaktır. Türk milleti iman ve iradesiyle, ihanetin belini kıracaktır. Türkiye badireleri aşacak inançta, belaları yenecek kuvvettedir. Bilinsin ki; şehitler ölmeyecek, vatan bölünmeyecek, al bayrak da inmeyecektir” dedi.

PANKOBİRLİK ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum 27.Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, seçim çalışmaları kapsamında PANKOBİRLİK’i ziyaret etti.

PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ile görüşen Aras, partisinin tarım politikaları hakkında bilgileri paylaştı. Tarımda kalkınmanın yolunun kooperatifçilikten geçtiğini, bu bağlamda PANKOBİRLİK’in de çiftçilerin büyük bir bölümünün temsilcisi olduğunu dile getiren Aras, “Bu güç birliği milyonlarca çiftçimizin ortaklığı, buluşması anlamını taşımaktadır. Çiftçilerimizin ekonomik menfaatlerini korumak maksadı ile tarımsal girdi, zaruri tüketim maddeleri ihtiyaçlarını uygun şartlarda karşılamak, ürünlerini değerlendirmek ve bu suretle de başta çiftçi ortaklarına ve Türk tarımına katkıda bulunmaktadır” dedi.

“Pankobirlik’in tarımsal amaçlı iştirakiyle, tarımsal üretimden sanayiye, pazarlamadan yatırım stratejileri oluşturmaya kadar tüm ekonomik süreçlerde yer aldığını görmekteyiz. Pankobirlik’in çiftçimize ve üreticimize, ülke tarımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlamasını temenni ediyoruz. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan ve yöneticilerinin Çorumlu çiftçilere ve üreticilere daha fazla hizmetlerde bulunacağına inanıyoruz” dedi.

27. Dönem seçimlerinde partilerinin çiftçilerin talep ve beklentilerini karşılayacak çözüm önerileri sunduğunu anlatan Aras, yapılacak olan projeleri ve taahhütleri ise şöyle sıraladı:

“Gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracağız.

Hazine ile olan arazi uyuşmazlıklarını gidereceğiz ve 2/B sorununun adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturacağız.

Ecrimisil uygulamasından kaynaklanan sorunların gidereceğiz.

Çiftçinin vergi ve prim yükünü hafifleteceğiz.

Çiftçinin kullandığı mazot üzerindeki vergileri kaldıracağız.

Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız.

Tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünü düşüreceğiz.

Bu önerilerimizle birlikte hedefimiz, tarımda kendi kendine yetebilen hale gelmek, teknoloji kullanma kapasitesi ve verimliliği yüksek bir üretim yapısına geçmek, çiftçimizin gelir ve refah düzeyini artırmaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Milli tarımı geliştirmek, çiftçilerimizi kendi topraklarından ekmek kazanır bir hale getirmek düşüncesini taşıyoruz. Ayrıca sağlık ve gıda güvenliği, Milliyetçi Hareket Partisinin en önemli gündem maddeleridir. Bize göre Türk Milletinin sağlığı, huzuru ve refahı her şeyden önce gelir. Eğer tarımımızı etkileyen veya bir çiftçimizin ekmeğiyle ilgili bir mevzu varsa bunlara karşı ciddiyetle harekete geçmek boynumuzun borcudur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.