SP kendi adayını çıkaracak

SP İl Başkanı Faruk Cıdık, genel gündemi değerlendirdi

05 Ocak 2018 Cuma 00:22
SP kendi adayını çıkaracak

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, partisinin Cumhurbaşkanlığı için kendi adayını göstereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında yaşanan gerginliği doğru bulmadığını belirten Cıdık, Abdullah Gül'ün Saadet Partisi'nden cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddiaları ile ilgili, "Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı için ortak aday çıkarmanın kamplaşmaya neden olduğunu vurgulayan Cıdık, seçimlerin ilkeler üzerinden yapılması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 100 bin imza toplanmasının kolaylaştırılmasını isteyen Cıdık, seçim barajının tamamen kaldırılması, seçime girme hakkı olan tüm partilere hazine yardımı yapılması gerektiğini savundu.

Erdoğan ve Gül arasındaki KHK gerginliğini doğru bulmadıklarını vurgulayan Cıdık, Torba Yasa uygulamasının tamamen kaldırılması, siyasi etik komisyonu kurularak meclis dışındaki partilere de söz hakkı verilmesini istedi. Cıdık, yeni asgari ücreti yetersiz buldu.

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Idris eroglu 2018-01-06 02:56:45

Allah razı olsun birtanem mantıklı konuşan çıkmış