Spekülasyonlar bitmiyor

AK Parti'de Çorum belediye başkan adayı açıklanmasına rağmen spekülasyonlar bitmiyor.

21 Aralık 2018 Cuma 10:31
Spekülasyonlar bitmiyor

AK Parti’de bazı illerde belediye başkan adaylarının açıklanmasına rağmen spekülasyonlar bitmek bilmiyor.

Her seçim döneminde bilhassa parti içi muhalefetin etkisiyle ortaya çıktığı gözlenen bu türden spekülasyonlar Çorum’a da sıçradı.

Halil İbrahim Aşgın’ın AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı olarak resmen açıklanmasından kısa bir süre Çorum’da yeniden anket yapıldığı iddiası ortaya atıldı. Ardından dosyalardan bahsedildi. Aday değişikliği iddiaları gündeme getirildi.

Kamuoyunun ekseriyetinde tesirsiz kalan ancak parti içi muhaliflerin algı oluşturma hedefi taşıdığı anlaşılan spekülatif söylentilerin ardı arkası kesilmedi.

SÖZCÜ’DEN SAYGI ÖZTÜRK YAZDI

Sözcü’den Saygı Öztürk de, köşesinde Çorum’da yaşananlara dikkat çekti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifasının alınmasından sonra yerine yardımcısı Zeki Gül’ün getirildiğini, seçimlerde Halil İbrahim Aşgın’ın aday gösterildiğini hatırlatan Öztürk, “AKP’nin Çorum il örgütünde Aşgın’ın yanında olanlar gibi, karşı olanlar da var. Ankara’ya Aşgın hakkında hazırlanan ve Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava gündeme getirildi.” diye yazdı.

Geçmişte esnaflık yapan Aşgın’ın İŞKUR’la ilgili bir davası olduğuna değinen Öztürk, iddianameden bazı bölümler aktararak, kamu zararı iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını hatırlatarak, yazısının devamında  Aşgın’ın Avukatı Fatih Maden’in şu sözlerine yer verdi; “İstihdam garantili kurslardan, müvekkilim, İŞKUR’dan kurs düzenlemesi almış, bu işleri başarıyla gerçekleştirmiş ve kendisin teşekkür de edilmiştir. Daha sonra mevzuat eksikliklerinden kaynaklı sorunlar nedeniyle inceleme yapılmış, 2014 yılındaki müfettiş incelemesi sonucu iş bu aşamaya gelmiştir. Eksikliklerin temeli daha çok usule yöneliktir.”

Saygı Öztürk, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın hakkında iddianame hazırlanmasının suçlu olduğu anlamına gelmediğini ifade ettiği yazısını şu sözlerle tamamladı; “Tabi ki iddianame hazırlanabilir. Bu, Aşgın’ın suçlu olduğu anlamına gelmez. Belki normal bir dönemde ortaya çıkmayan, çıkarılmayan belgeler ortaya çıkıyor. Siyasete giren, bunlara da hazır olmalı…“

Son Güncelleme: 21.12.2018 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2018-12-21 12:33:31

İşkur dosyasının ne olduğunu bütün şehir biliyor. Yuvarlak açıklamalarla geçiştirilemez.

Avatar
Erkan 2018-12-21 13:15:31

Eğer istihdam garantili eğitimin sonunda istihdam garantisi olmayıp daha çok kursiyer kaydı alınıyorsa bu usülmüş tarzmış şuymuş buymuş diye açıklanamaz. Devlet zarara uğratılmıştır. Spekülasyon bunun neresinde?

Avatar
Ali 2018-12-21 11:23:46

Mehmet karadağ kimse seni istemiyor. Şu anda il başkanı olman da doğru değil

Avatar
ÖMER USLU 2018-12-21 11:49:54

EEEEE NE OLACAK ŞMDİ? EYÜP ARSLAN, BU YÜZDEN ADAY OLAMADI. ŞİMDİ AŞGIN'DA OLAMAYACAK.

Avatar
Taş Yağacak 2018-12-21 12:20:54

Başınıza taş düşse karadağdan biliyorsunuz.Sözcü sizi methederken sesiniz çıkmıyor. Azıcık dokununca karadağ diyorsunuz. İnşAllah bu işin içerisinden fetö dosyası çıkmaz. Dedikodular o yöne doğru gidiyor. O zaman bu aşgına destek verenler hala yanında durur mu çok merak ediyorum.

Avatar
Nihat Genç 2018-12-21 13:11:36

Haberde zaten bilinen bir dava dosyasından bahsedilmiş de yorumlarda neden karadağa sarmışlar onu anlamadım. Sanki suç işleyen karadağ.

Avatar
Sokullu 2018-12-21 15:47:29

Her kim ola ki sahip olduğu makamı, bağlantıları hile hurda ile kendi lehine kullana, her kim ki devlet-i aliyeyi zarara uğrata, gün geliyor ve ortaya çıkıyor. Bundandır gayri, haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmayı hatta haksızlığı savunmayı bırakın.

Avatar
Usul ve esas 2018-12-21 12:49:00

Usul nedir?Mevzuata göre yapılması gerekenlerdir. Müffettiş incelemesi sonucu usul eksikleri tespit edilmiş ki, iş yargıya muhtemelen kamu zararına istinaden intikal ettirilmiştir.Devlet ile iş yapıyorsanız keyfi davranamazsınız.Bir de ağaçlandırma derneği üyeliği ve yurt dışı gezisi var.Öz geçmişinde bu bilgilere neden yer vermemiş, geçmişten bazı süreçleri unutmak mı istiyor?