SP’li gençlerin heykel tepkisi

Saadet Partisi Antalya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Sir, kısa süre önce Antalya’nın...

02 Ekim 2013 Çarşamba 16:56
 SP’li gençlerin heykel tepkisi


Saadet Partisi Antalya İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Mustafa Sir, kısa süre önce Antalya’nın çeşitli yerlerine yerleştirilen Venüs heykeline karşı Saadet Partili gençlerin tepkilerini dile getirdi.

Belediye yetkililerinin bu icraatıyla kente tarihi bir doku görüntüsü kazandırdığını, ölümsüzleştirdiklerini savunacaklarını ancak hakikatin böyle olmadığını savunan Sir, şu açıklamalarda bulundu;

“Bizim kültürümüz tarihi dokusunu kendi doğal sürecinde ve imani değerleri ışığında oluşturur. Geçmişimizi fatihalarla, hatimlerle, mevlid-i şeriflerle anarız. İsimlerini mahallelerimize, değerli mimari yapılarımıza, camilerimize, okullarımıza, çocuklarımıza vererek, onları anlatan eserler yazarak, tiyatro ve filmlerini yaparak yâd eder ve gelecek nesillerimize aktarırız.

Bu ruhsuz ve soğuk heykellerle şehrin estetik görüntüsüne darbeler vurdunuz. Kamu vicdanını yaraladınız. Etrafınızı sarmış olan ve menfaatleşmek arzusuyla yanıp tutuşanların şakşaklarıyla diktiğiniz heykellerin kentte büyük takdirler aldığınız sanmanız gafletinizden başka bir şey değildir. Biz sizi Milli Görüşçüler olarak uyarıyoruz. Yaptığınız bu iş inandığınız İslâm dininin 14 asır önce yasakladığı ve Allah'a en büyük isyanlardan biri olarak niteleyip, kalplerden söküp attığı çirkin bir fiil idi. Ayrıca memleketin bir sürü zaruri ihtiyacı var iken böyle bir israfı hangi akl-ı selim sahibi kabullenir ki?

Cahiliye devri Arapları Kabe'nin içine ve dışına geçmiş büyüklerinin heykellerini dikerler, onlara tazim ve hürmet gösterirlerdi. Zaman ve mekân farklı olsa da sizin yaptığınız aynı iş değil mi? Unutmayın ki; zamanın eskitmediği ve yok etmediği Allah'tan gayrı hiçbir şey ve hiç kimse yoktur. Bütün iktidarlar gelip geçicidir. Arkasından hesap verme süreci başlar. Tarih bize göstermiştir ki, yıpranmanın ve sonun başlangıcındaki iktidarların icraatları da mühim bir değişim sürecine girer.

Başlangıçtaki hizmet ve fayda düşüncesinin yerini zamanla lüks, israf, şatafat ve gösteriş merakı almaya başlar. Bu da malum sona götüren en belirgin hastalıktır. Ey heykel sahipleri! Yarın bu makamlar ve iktidarlardan ayrıldıktan sonra inanın bu heykellerden sizler de rahatsızlık duyacaksınız. Çünkü gözlerinizdeki gaflet perdesi kalkmış olacak. Ama iş işten geçmiş olacak.

Bu heykellerin şehrimize faydası nedir? Bize ne kazandırdı? Harcanan paralar bizlerin verdiği vergilerden oluşan bütçelerden sağlandı. Ama kimler bu işten paralar kazandı? Hızla büyüyen kentimizin bir sürü alt yapı sorunları varken neden böyle bir israf içine girildi? İsrafın sonunun dünyada iflas, ahirette hesap olduğunu ne çabuk unuttuk.

Biz Saadet Gençliği ve Milli Görüşçüler olarak bu basın açıklamasını ne sesimizi duyurmak, ne de oy kaygısıyla yapıyoruz. Biz inancımız ve örfümüze ters gelen, vicdanımızı derinden yaralayan bu gelişmeye tepkimizi koymak için yapıyoruz. Gayemiz kimseyi değil, sadece Rabbimizi razı etmektir. İyiliği gücümüz ölçüsünde emredip, kötülükten sakındırmaktır. Gücümüz şu an sadece dilimizle tepki koymak ve kalbimizle buğz etmeye yetiyor. Bu şekilde halkımıza karşı bilgilendirme vazifemizi yapıyoruz. İnşallah ahirette bu meseleden sorumlu tutulmayacağız.

Doğru gördüğümüz meseleleri desteklediğimiz gibi, yanlış gördüğümüz her konuda da sessiz kitlelerin sesi olarak kamuoyu oluşturmak için basın açıklamalarına bugün olduğu gibi yarınlarda da devam edeceğiz inşallah. Umudumuz toplum faydasına olan icraatların yapılarak bizlerin de böyle açıklamalar yapmamıza gerek kalmamasıdır. Bu heykeller kaldırıldığı zaman bu işi her kim yaparsa teşekkür ve destek mahiyetinde basın açıklaması yapmayı da boynumuza bir borç bileceğiz.”



Son Güncelleme: 02.10.2013 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.