Suludere Gazilerin Günü'nü kutladı

CHP Merkez İlçe Başkanı Suludere Gaziler Günü nedeniyle açıklama yaptı

18 Eylül 2017 Pazartesi 20:04
Suludere Gazilerin Günü'nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Gaziler Günü nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Suludere, açıklamasında, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Mustafa Kemal’e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını verdiğini hatırlatarak,"Cumhuri­yetimizin kuruluşundan günümüze kadar uzanan bu kutsal çizgi­de şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek amacıyla 5 Eylül 2000 tarihinde, 19 Eylül gününün Gaziler Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 
Ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda vatan topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret örneği göstererek, en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan hiçbir şekilde çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur ve gururumuz olmuşlardır." dedi.

Suludere,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni gelecek kuşaklara armağan eden bütün kahramanları minnetle andıklarını ifade ederk, gazilerin gününü kutladı. 





 

                                          

Son Güncelleme: 18.09.2017 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165