Tabanı örgütleyip iktidarı yıkacaklar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, AK Parti’nin gizli ajandasını açık ederek bu alanda ilerlemeye çalıştığını...

07 Ekim 2013 Pazartesi 13:15


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, AK Parti’nin gizli ajandasını açık ederek bu alanda ilerlemeye çalıştığını öne sürerek, partisinin önümüzdeki dönemde toplumsal tabanı örgütleyerek harekete geçirerek iktidarı yıkacağını iddia etti.

CHP parti içi eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ve genel merkez yöneticileri bugün Çorum’a geldi.

CHP İl Örgütü’nün eğitim çalışmalarını yerinde tespit ve yönlendirmek için Çorum’a gelen CHP  Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Çorum  girişinde CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, il ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı.

Parti binasında CHP İl Başkanı Cengiz Atlas’ın kısa konuşmasının ardından gündemi değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yerel seçimlere hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini, parti içi eğitim çalışmalarının da hızlandırıldığını söyledi. AKP Hükûmetinin Cumhuriyet’in kurucu ve kuruluş değerlerini hedef alan süreçte ilerlediğini öne süren Sarı, “AKP Hükûmeti önce gizledikleri amaçlarını, gizli ajandalarını artık açık ederek bu alana odaklandı. CHP bu gidişe izin vermeyecektir. AKP’nin bu gidişine son verecektir. CHP önümüzdeki dönemde toplumsal tabanını örgütleyecek. AKP iktidarını yıkacağız.” dedi.


AKP 12 yıldır aldatıyor’

AK Parti hükûmetinin 12 yıllık iktidarı boyunca demokrasi aldatmacası içinde olduğunu dile getiren Sarı, bu iktidarın demokratik değerlerle uzlaşmasının mümkün olmadığını savundu. Sarı, “AKP demokrasi dışı kulvarda yürüyor. Sözde demokratikleşme paketinin ne anlama geldiğini gördük. Büyük reklamlar yapıp arkasından çıkan paketin boş olduğunu gördüğümüzde, bizim haklılığımız da ortaya çıktı.” diye konuştu.

Sarı, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren konuların yine toplumun tüm kesimleriyle uzlaşmaya varılarak gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgularken, devrim gibi sunulan Demokratikleşme Paketinin AKP politikaları doğrultusunda hazırlandığını, gerisinde başka ittifakları çağrıştıran boyut taşıdığını kaydetti. AKP hükûmetinin demokratikleşme konusundaki çabalarının bir aldatmaca olduğunu iddia eden Sarı,   güvenlik güçleri ile ilgili düşünülen düzenlemeyi şu sözlerle eleştirdi: “Herşeyin arkasında gizli niyet olduğu o kadar açık ki, bugünlerde gündeme getirilen bir başka konu da bunu teyit ediyor. AKP halkla alay ediyor. Demokratikleşme Paketi’nin ardından polislerle ilgili yapılmak istenen düzenleme bunun göstergesi. Polisin güç ve yetkisini artıran bir paket hazırlanıyor. Haziran ayı başında bütün ülkeyi gaz odasına çeviren güvenlik güçleri değil mi? 7 kişinin ölümünden, bir çok kişinin yaralanmasından sorumlu olan bu güvenlik güçleri değil mi? Gezi ruhundan yola çıkılarak hazırlandığı söylenen Demokratikleşme Paketi’ndeki gösteri ve yürüyüş hakkı düzenlemesinin ardından polisin yetkisini ve gücünü artıran paket hazırlığının yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Bu nedenle paketin hiçbir değeri yok. Gerçekte demokrasi ile ilgisi yok. Polisle ilgili yeni düzenlemeye göre, polis önceden önlem olarak potansiyel göstergicileri gösterilere katılmaktan alıkoyacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir demokratik uygulama yok. Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki AKP hükûmetinin demokrasiden anlaması mümkün değil. Demokrasiyi geri götürüp kendi diktatörlüklerini kurmak istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün yolu açılmak isteniyor.”

Sarı ve beraberindekiler CHP’nin Eğitim Birimi’ni ziyaretin ardından partililere yönelik eğitim çalışması yapacak.




Son Güncelleme: 07.10.2013 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165