Tarımın sorunları Bakan'da

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum tarımının sorunlarını ilgili bakana iletti.

10 Mart 2020 Salı 16:03
Tarımın sorunları Bakan'da

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu makamında ziyaret ederek Çorum’un taleplerini iletti.

İl Başkanı Ahlatcı, görüşme sırasında Bakan Yardımcısı Aksu’ya Çorum tarımını geliştirmek ve üreticilerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla istekleri bir dosya halinde bakan yardımcısı Aksu’ya sundu.

Çorum’un ihtiyaçları doğrultusunda yapımı devam eden projeler üzerinde istişarelerde bulunduklarını belirten İl Başkanı Ahlatcı, Bakan Yardımcına ilettiği konularla ilgili çözüm noktasındaki yaklaşımlarından dolayı teşekkür etti.

Çorum’un tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunları ve olası çözümleri yollarının görüşüldüğü ziyareti değerlendiren Ahlatcı, “Mevcut tarım arazilerinin sadece dörtte birinin sulanabildiği gözönünde bulundurularak sulama sistemlerindeki sorunlara çözüm bulunması için gerekli istişarelerde bulunduk. Sulama tekniklerindeki gelişim, tarımsal sanayinin geliştirilmesi ve tarımsal Ar-Ge kurularak ürünün kalitesinin artırılması çalışmaları önemlidir. Amaçlanan verime ulaşılması durumunda hem kırsal alanlar ekonomik açıdan kalkınacak hem de çıkan ürünün tarımsal sanayide işlenmesi ile kentsel alandaki sanayi geliştirilmiş olacaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu ise, Çorum’un tarımla ilgili beklentilerini ileten İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’ya teşekkür etti.

Çorum’da tarımda konusunda yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve bu konuda çalışmalar yapıldığını ifade eden Aksu, Çorum’un tarımda ki gelişimi için de gereken tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Son Güncelleme: 10.03.2020 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumlu 2020-03-10 16:13:14

orhan sarıyı alın kurtulalım demiştir

Avatar
RECEP 2020-03-10 20:21:59

görüştüğü, not ilettiği kişi bakanın kaçıncı sıradaki sekreteri aceba..