Tartışmalara İYİ Parti de katıldı

Sağlık Sen Çorum Şubesi'nde yaşanan gelişmeler ve yoğunlaşan tartışmalara İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı da dahil oldu

11 Nisan 2018 Çarşamba 19:58
Tartışmalara İYİ Parti de katıldı

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Sağlık Sen Çorum Şubesi’nde yaşanan sıcak gelişmeleri yaptığı yazılı açıklamayla değerlendirdi. Özsaçmacı, son günlerde Sağlık Sen Çorum Şubesi’nde yaklaşan sendika seçimleri sonucu yeni hastanede personelin yerlerinin değiştirilmesi ve sendika başkanı istifaya götüren süreçlerin yaşandığını belirterek, şöyle dedi; “Bir hatırlatma ile başlamak isterim. Tüm fertlerin bir düşüncesi vardır iyi yada kötü, doğru yada yanlış faklılıklarına göre birbirlerine bakabilirler. Eleştiri ve öneri herkes için gerekli bence bu noktadan hareketle düzgün bir tartışma ortamına katkıda bulunmak adına görüşlerimi belirtiyorum. 

İlimizde ranta dayalı olarak yapılıp işletilmeye başlanan Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi yönetim şekli ve idare edenlerin kişisel alışverişleri partimiz tarafından uzun süredir takip edilmekte ve gözlemlenmektedir. Hastanenin yapılırken hasta garantili olarak yapılmış olması hastaların ticari gözle bakılması, çalışan işçilerin işletme sermayesi marabalar gibi değerlendirilmesi ne yazık ki çok acı bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son günlerde hastane içerisinde personellerin siyasi çıkarlar ve sendikal ikballer ile oradan oraya sürekli yer değiştirmesi, yöneticilerin görevlerinden alınıp siyasi aktiviteler içerisinde olduğu net bir biçimde ortaya çıkmıştır. Sendikacıların mensubu olduğu sivil toplum örgütünün haklarını savunması gerekirken, siyasilerin ikbal ve çıkarlarına göre çalışmaları, geldikleri nokta itibari ile menfaat çatışmasına girdikleri de bugün yaşanan düşük profilli çekişmelerinden belli olmaktadır.

Aynı zamanda bir üniversite hastanesi de olan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma hastanesi, üniversite yöneticilerinin, sakallarını sıvazlamaktan duruma vakıf olamadıkları da görünen bir gerçektir.

Hastanede meydana gelen olaylar ahlak sınırlarını dahi alt üst edecek noktalara geldiği, siyasilerin günü birlik konaklama mekanları olduğu, çalışanların maraba gibi muamele gördüğü, tencere dükkanına tezgahtar yerleştirir gibi sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının değiştirilmesi yaşanan durumlardan bazıları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Herkesin her kurumun kendi görevlerini yapmalarını bekliyoruz, asli vazifelerini yapmayıp siyasi aktivitelerde bulunan sendika temsilcileri ve kamu çalışanlarını buradan uyarıyorum. Bu milletin tertemiz vergileri ile aldığınız maaşınızın hakkını vermenizi bekliyoruz. Bu olumsuzlukların devamında ısrar ederseniz gideceğiniz yere kadar kovalayacağımızı biliniz.”

Özsaçmacı, açıklamasının sonunda bir milletvekilinin yakını tarafından bir gazetecinin tartaklandığını iddia ederek, olayı şiddetle kınadığını kaydetti.

Son Güncelleme: 11.04.2018 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165