Teşkilata uyarı: tüm hataları tek tek tespit ettik

AK Parti'den teşkilata seçim uyarısı: Tüm hataları tek tek tespit ettik

19 Temmuz 2022 Salı 12:43
Teşkilata uyarı: tüm hataları tek tek tespit ettik

75’ten fazla ilde gerçekleştirilen koordinasyon toplantılarında, seçimde görev alacak partililere, sandık başı işlemleri, oy sayımı sırasında yapılacaklar ve oyların tutanağa geçirilmesi sırasında dikkat edilecek konular anlatıldı.

AK Parti yönetimi, 2023 seçimlerine hazırlık kapsamında, sandık başı işlemleri konusunda teşkilata uyarılarda bulundu. Parti yönetimi, seçimin en önemli aşamasının sandıklara sahip çıkılması olduğuna dikkat çekti. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından bir süredir Türkiye genelinde yapılan seçim koordinasyonu toplantılarında sona gelindi. 75’ten fazla ilde gerçekleştirilen toplantılarda, seçimde görev alacak partililere, seçim günü yapılacaklar, sandık başı işlemleri, oy sayımı sırasında yapılacaklar ve oyların tutanağa geçirilmesi sırasında dikkat edilecek konular örneklerle anlatıldı. 2018 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 2019’daki yerel yönetimler seçimlerinde bazı sandıklarda yapılan hatalar ve eksiklikler sebebiyle, AK Parti’ye yazılması gereken oyların başka parti ve adaylara yazıldığına yönelik örnekler verildi. Sandık görevlilerinin eğitimi kapsamında “Mesela, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a verilen oylar tutanağa geçirilirken, başka bir adaya yazılmış. Bu tip hataları tek tek tespit ettik. Önemli olan o anda bu yanlışı fark edip düzelttirmek” uyarısı yapıldı. Aynı hataların tekrar etmemesi ve özellikle oylar sayıldıktan sonra tutanağa geçirilmesi aşamasında tüm görevlilerin "Gözünü dört açması’ istendi.

SEÇMENİN OYUNA SAHİP ÇIKIN!

Bazı teşkilat mensupları tarafından bu toplantılarda ‘Erken seçim olup olmayacağı’ da soruldu. AK Parti yöneticileri “Bu toplantıları yapıyoruz diye erken seçim olacağını düşünmeyin. Seçim zamanında yapılacak. Ama biz her an seçime hazır olacağız. Seçimin en önemli aşaması sandıklara sahip çıkmaktır. Sandığa gelen AK Parti seçmeninin oyuna sahip çıkacağız. Tek bir oyun bile başkasına yazılmasın müsaade etmeyeceğiz. Oylar heba olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Haber7

Son Güncelleme: 19.07.2022 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-07-19 15:47:36

Mühürsüz oy kullandıran, köy muhtarlarını yeterli oy çıkmazsa hizmet götürmemekle tehdit eden, bu toprakların cefasını çekmemiş yabancıları vatandaş yapıp oy verdiren partinin seçmen iradesine sahip çıkması... Fıkra sanırım...

Avatar
Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 2022-07-19 19:19:43

Allah aşkına her seçim ÇORUM sizin için %50 ve üzeri oy veriyor, 20 senedir Çorum için ne yaptınız? Çorumun elinden HAVAALANI'NI, DEMİRYOLU'NU, POLİS MESLEK OKULU'NU, ŞEHİR HASTANESİ'Nİ VB. aldınız komşu ŞEHİRLERE verdiniz. AK PARTİ için ÇORUM her seçim ÇANTA da KEKLİK. TÜRKİYE de YATIRIMLAR da en fazla haksızlığa uğrayan ŞEHİR ÇORUM' dur. Adı Adalet ve kalkınma partisi, ancak bunun neresi ADALET, neresi KALKINMA'dır. Allah aşkına aldığınız oylar HELAL midir, yoksa HARAM MI?ÇORUM BÖLGESİN de İhracat Şampiyonu, ancak YATIRIMLAR da BÖLGESİNDE sonuncudur. 20 senedir Çorum ve Çorumlulara yalan söylüyorlar, alay ediyorlar, dalga geçiyorlar. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar, 20 senedirÇORUM da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Adanmış ak saçlı 2022-07-19 19:30:22

AK Partinin tek hatası bu olarak görüyorlarsa seçimi baştan kaybettiler.Gerçek Sandığa sahip çıkan bütün samimi Erdoğan,sevdalısı insanları sandık başında bulamazlar....İddia ediyoruz sandık müşahidi yazacak adam bulamazlar. Çünkü Teşkilatlarda ''Dadanmış adamlar'' var... Peki Erdoğan'dan sakladıkları yanlışları hataları kime söyleyeceğiz. Hiç kimseye. derhal Teşkilatlar yenilensin yoksa bu adamlar la 2023 seçimlari kazanılmaz.

Avatar
Emekli Çorumlu 2022-07-19 15:37:53

Yazının başlığını görünce yaptığımız hataları tespit ettik zannettim acaba neleri tespit etmişler diye okudum erdoğana verilen oylara sahip çıkacaklarmış bu kadar ülkenin sorunlarından uzak olunur zannedersiniz Türkiyede yaşamıyorlar ülke dışından yönetiyorlar muhalefet öğrencilerin sorunlarını ısrarla gündeme almasa onuda çözmeyeceklerdi ne diyelim kendiniz bilirsiniz

Avatar
Batandaş 2022-07-20 07:10:10

Yıllardır hakettiği yaşam standartı başkalarının keyfi uygulamaları nedeniyle düşen devletinden iktidar yalakları sayesinde hakettiği desteği alamayan vatandaş olarak bizde tespit ettik ki: Bir daha size oy yok.

Avatar
İskilipli 2022-07-19 15:17:32

İskilip olarak %75 üstü olur iken;
Halk tarafından istenen TOSYA İSKİLİP YOLU ( Bu güzergah Çorum İstanbul arasını 70. 80 km ve yaklaşık 1 saat kısaltan D 10w karayoluna İskilip i birleştirecek yoldur)
Yine Çorum İskilip arası yol bitirilmesi Kizilirmak İskilip arası. BEKLİYOR YAPILMADI
Yüksek Okulu isteği var iken baktı halk yapılmıyor belediye öncülüğünde yapılmalı başlanan halk tarafından da yardım göndereler bu bina BEKLİYOR.
Eğitim dönemi 2 ay gibi süre var iken bir gelişme yok.
E İskilip e sahip çıkanlar halk da sahip çıkar.
Tv, internet,?sosyal medya insanlar diğer bölgeleri yapılan yatırımları görüyor geziyor bakıyor Yahu bizim neyimiz EKSİK NEDEN BİZ O KADAR SAHİP ÇIKTIĞILIZ HALDE neden neden demezmi.
Şampıyon hatırına Güzel bir spor kompleksi yapılmalı ki çok şampiyon çıksın.
Seçime az kaldı oturmakla olmaz TOSYA YOLU KURTULUŞ.

Avatar
Emekli 2022-07-19 16:02:58

Sandığa tabiki sahip çıkılacak, Ama vatandaşın aklı,fikri kısacası beyni uyandı, onu ne yapacaksınız. Yoksa yine narkoza uydurmayı mi düşünüyorsunuz, mesala bana narkoz vermezseniz bu sefer oy muy yok

Avatar
Öz İskilipli 2022-07-19 20:00:40

İskilip bu sefer oyuna sahip çıkar hec merak edinmesin.

banner165