Tımarlı nihayet ihale aşamasında

Çankırı havzasındaki bölümleri tamamlanan Tımarlı sulama hattının, Çorum sınırları içinde yarım...

12 Aralık 2014 Cuma 10:43
Tımarlı nihayet ihale aşamasında


Çankırı havzasındaki bölümleri tamamlanan Tımarlı sulama hattının, Çorum  sınırları içinde yarım kalan bölümleri nihayet ihale aşamasına geliyor.


Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, İlçe Başkanı Yakup Torun ve İl Genel Meclisi Üyesi Ekrem Yıldırım,  AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Nato-Pa Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı'ya AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine atanması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


İlçe kongresinde tekrar seçilen Yakup Torun'u tebrik ederek başarılar dileyen Bağcı, "Siyaset birlikte yapılan bir iştir. El ele, omuz omuza verdiğimizde başarının yakalanacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Her aşamada birbirimize destek olduk. Milletimizin Çorum'da  partimize olan teveccühünün karşılığı ve omuzlarımızdaki yük ağır. Ama birlikte üstesinden geleceğimizden kimse şüphe etmemelidir. Uğurludağ'ın da içinde olduğu ilçelerimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek desteği vermek için adeta yarışmışlardır. Bütün ilçelerimize ayrı ayrı teşekkür ettik, yine ediyoruz. İnşallah bu destek ve teveccüh, önümüzdeki dönemlerde de Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na artarak devam edecektir. Etmesi için çaba ve gayret sarf ediyoruz" dedi. 


Uğurludağ Belediye Başkanı Torun, Uğurludağ’da devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve projelerine destek istedi.


Torun, İlçe Emniyet Binası ve Lojman taleplerinin olduğunu, bu konudaki taleplerinin Bakanlığa sunulduğunu söyledi.


Bağcı Dodurga ilçesinin de İlçe Emniyet Binası ve Lojmanı talebinin olduğunu ve takip ettiğini, iki talep için de Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile görüşeceğini ifade etti. 


Bağcı ayrıca, Uğurludağ’a Sentetik Çim saha sözünün takipçisi olduğunu, 2015 yılında tamamlanması için çalıştıklarını kaydetti.

Uğurludağ heyeti  ilçe merkezi ve köylerinin içme suyu sıkıntısını kökten çözecek olan Şendere İçme Suyu Göleti'nin ödenek sorununun çözülmesi için çabası nedeniyle Bağcı'ya teşekkür etti.

Milletvekili. Bağcı da,; "Şendere Göleti ile ilgili çalışmaları uzun zamandır sürdürüyoruz. Çözüme kavuşması sizin kadar bizi de mutlu etti. İnşallah 2015 yılının ilk yarısında temelini birlikte atacağız" diye konuştu.


Başkışla Göleti ile ilgili arazide incelemelerin tamamlanarak uygun yer tespitinin yapıldığını ve su ölçümlerine başlandığını belirten Bağcı, projenin müjdesinin ilçe halkına verilebileceğini kaydetti.


Bayat-İskilip-Uğurludağ ilçelerinde 86.000 dekar  araziyi sulayacak olan Tımarlı 2 (Kızılırmak) Sulama Projesi’nin ihale noktasına geldiğini, ihale öncesi birkaç teknik hesaplama işlerinin yapıldığının bilgisini aldıklarını belirten Bağcı, "İnşallah en geç Ocak ayı sonunda ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Bu projemizin temelini de birlikte atacağız" dedi.



Son Güncelleme: 12.12.2014 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165