Tuncay Yılmaz’dan art arda sorular

CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, ana caddelerde ücretli otoparkı eleştirdi, belediye yönetimine art arda sorular yöneltti.

28 Ocak 2021 Perşembe 13:17
Tuncay Yılmaz’dan art arda sorular

CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’nin Gazi ve İnönü Caddesi’nde yol boyu otopark ücretlendirilmesini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eleştirdi.

Ana arterlerde park ücreti uygulamasına geçmişten bu yana karşı çıktıklarını belirten Yılmaz, esnafın ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşadığı dönemde söz konusu kararın hangi amaca hizmet ettiğini sorguladı.

CHP’li Yılmaz, konuya ilişkin belediye yönetimine şu soruları yöneltti:

Her iki daireye bir otopark, her 30 m2 işyerine bir otopark bedeli ödeniyor mu?

Paralar Vakıfbank İller Bankası otopark hesabına yatırılıyor mu?

Belediye sadece otopark yapmak için mi bu fonu kullanıyor? Ya da Gazi Caddesi bile paralı otoparka çevrildiğine göre neden kullanmıyor?

Belediye’nin vatandaştan aldığı otopark bedeli her sokak için ayrı belirleniyor mu?

Gazi caddesinde belediyenin en yüksek otopark bedeli 5000 TL civarında mı?

Normalde otopark ücreti 20.000 TL ama belediye yer gösteremediği için bu bedelin dörtte birini mi alıyor?

Bu tarz otopark ücreti alınamayacağı konusunda Danıştay kararları varken, bu karar ile bisiklet yolu gibi projelerde belediye yönetimine geri adım attıran Gazi ve İnönü Caddeleri esnafı cezalandırılmak mı isteniyor?

Vatandaştan bu zamana kadar toplanan fondaki otopark paraları ne oldu? Nerelere kullanıldı?

Hem otopark parası toplayıp bu fondan para alarak katlı park yapıp milletin hizmetine sunmak yerine otopark görünümlü iş merkezleri yaparak vatandaştan para toplamada amaç nedir?

Belediyeyi borç batağından kurtardığını söyleyen belediye yönetimi üç kuruş otopark ücretine neden göz dikti?”

CHP Belediye Meclis Grubu Başkanı Tuncay Yılmaz, açıklamasının devamında ise “Esnafımızın arkasında ya da yanında olduğunu söyleyen iktidar siyasileri ve sayın başkan bu kararı esnafımızın karşısında olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Biz CHP Belediye Meclis grubu olarak esnafa rağmen bu ihalenin yapılmaması gerektiğini ve bu kararın karşısında olduğumuzu, bu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini kamuoyuna duyuruyoruz. Bu karar hem vicdana hem de hukuka aykırıdır.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 28.01.2021 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2021-01-28 13:36:31

belediyelerin ulaşımdan otoparktan ve sudan ücret alması dünyanın en saçma şeyi. otopark yapacağım diye ruhsat verirken bizden binlerce lira alıyo, üstüne bi de park ettik diye para alıyo. katlı otoparklı kiraya vermesi, kendi işlettiği otoparklardan para alması da böyle. koca belediyenin üç kuruşa ihtiyacı var sanki. asli işi olmayan bedava konser yapmak için milyonlarca bütçe ayır, otobüs işini bi şirkete yaptır bi de şirket para kazanamıyo diye şirkete para ver. ticaret mi yapıyosunuz belediye mi yönetiyosunuz belli değil.

Avatar
adsız 2021-01-28 13:55:18

Doğru birde Bahabey caddesi osmancik ceddesi cadde degilmi sadece gazı ve İnönü caddeleri ihaleye çıkarıldı diye sormak lazim

Avatar
Kafaya bak 2021-01-28 14:21:46

Belediyeler ana caddelerde ücretli otopark uygulamasını para için değil trafiği rahatlatmak ve sürekli parklanmayı önlemek için yapar. Tuncay efendi tabii sen bunları bilmezsin yada bilmezlikten gelerek bel altı vurursun tipik zihniyet bir de ülke yönetmeye talipsiniz sadece gülüyorum size

Avatar
Çorumlu 2021-01-28 13:39:41

gene konuşmuş tuncay aga. Otopark ücretli olmasın sabah park eden akşama kadar orayı ihlal etsin. Kimse kısa süreli durmasın öylemi. Ana caddeye duran bedelinide ödesin. Ayrıca dün halk ile yapılan bir röportajda halk memnuın idi. Özelliklede ESNAF ücreti otopar sayesinde vatanddaşın kendilerine dah rahat ulaşacağını ve bundan memnun olduklarını anlatıyordu.

Avatar
Vatandaş 2021-01-28 15:49:56

Muhalafet işte, bu da muhalafet olması için para alıyor, muhalefetin takdir ettiği nerede görülmüş

Avatar
Ulukan 2021-01-28 19:22:17

Oradaki araçların %90'ı esnafa ya da çalışanına aittir. 5TL kar edeceğim diyen bu arkadaşlar oraları boş bıraktıklarında elde edebilecekleri kazancı hesaplayamayacak kadar az ticari bilgiye sahip. Ben orada esnaf olsam bu projeyi desteklerim. Esnafın yararına. Vatandaşa gelecek olursak, onlar zaten orada park yeri bulamadıkları için en azından 15 dakikalık bir hakları olacak bundan sonra.

Avatar
Dobra 2021-01-28 22:03:19

Yalnız biriside şunu anlatsın bizlere 80 bin tl den çıkan ihale masıl oluyoda 750 bintl ye çıkıyor

Avatar
Dürüst 2021-02-07 19:22:39

BU DA KİM ? T T olaylarını unutmadık UNUTTURMAYACAĞIZ.