Uğurlu, ‘Çanakkale geçilmez’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Yaşar Uğurlu, Çorum’un Çanakkale’de...

17 Mart 2015 Salı 10:43
 Uğurlu, ‘Çanakkale geçilmez’


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Yaşar Uğurlu, Çorum’un Çanakkale’de en fazla şehit veren iller arasında yer almasından gurur duyduklarını bildirdi.


Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümü nedeniyle duygu yüklü bir mesaj yayınlayan Uğurlu,  şöyle dedi:


Aynalar, kendimizi yakından incelediğimiz nesnelerdir. Her gün aynaya baktığımızda bugün Allah için ne yaptım, ülkem için ne yaptım? Soruları da kendimiz, vatanımız daha da önemlisi inancımız için kendimizi gözden geçirdiğimiz anahtar cümlelerdir. Çanakkale’ye ruhumuzun aynasından bakarsak ne görüyoruz? 

Nasıl bir iman, nasıl bir fedakarlık, nasıl bir felaket ve ne yokluklar… 

“Allah var, keder yok.” Bu teslimiyetle iki yüz binin üstünde şehit… vatan uğruna... İslam’ın son kalesini tüm onuru ve namusu ile savunan bir millet… 

Yıkıldık mı, yeniden mi doğduk?  

İnsanlık öldü, mahşer kuruldu, yedi düvel yamyamlaştı, hakikat köpürdü, deniz bombalandı, cepheler kuruldu, ancak bu büyük davayı anlamak için bir insanın; 

“Malazgirt'te inancının şahlanışını yaşamadan, 
Kosova'da, Niğbolu'da bir kılıç olup parlamadan, 
Ulubatlı Hasan gibi sancağı burçlara dikmeden,  
Sultan Fatih olup atını denize sürüp, İstanbul'u feth etmeden, 
Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa'nın içine yürümeden, 
Seyit Çavuş olup 250 kg'lık mermiyi YA ALLAH diyerek namluya sürmeden, 
Sakarya'nın, Çanakkale'nin siperlerine girmeden ve 
Kıbrıs'ta düşman mevzileri arasından geçmeden  
Bu milletin verdiği mücadeleyi anlayamaz...” 

Çanakkale geçilmez. Bu aziz millet her karış toprağı ecdat kanıyla yoğrulmuş, kutsal vatan toprağında hep birlikte sonsuza dek hür yaşayacaktır. Çılgınların bu millete düzen verme zamanı geçti. Her konuda dünya ile barışta ve hayırda yarışmayı şiar edinmiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz “hayra motor şerre fren olmayı” ahlak edinmiş bir neslin torunlarıyız. Bu bilinçle yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini, ülkelerini ve dünyayı anlama; geleceği kurabilme şuuru ile yetişmeleri en önemli çalışma alanlarımızdır. Yeryüzünde zalimlere dur demeyi, mazlumlara sahip çıkmayı politikası yapacak bir medeniyetin oluşması ana meselemizdir. Bizim adımız Adalet ve Kalkınma Partisi, Herkes için adalet mazlumlar için adalet istiyoruz... bu duruş milletimizin bin yıllık duruşudur. 

Milletimizin var olma mücadelesinin eşsiz eserlerinden biri olan Çanakkale Zaferinin 100. yılında, bu direnişten alınacak çok dersler var: Millet olma, iman gücü, fedakarlık yapma, teslimiyet, şuurlu davranma dahası imanın teknolojiye galip geldiği bu muazzam zaferin hikayesini tüm milletimizin bilmesi ve dünya halklarına anlatılması hepimizin sorumluluğudur. 
Çorum’un 1333 şehitle Çanakkale’de en çok şehit veren şehirlerden birisi olması ile iftihar ediyoruz. Her zaman bu toprakların yiğit evlatları “sağına soluna bakmadan ben varım” diyebilen bir ruhun ve vicdanın sahibi olarak görevlerini yapmışlardır. 

Aynadaki bu ruhla gurur duyuyoruz…  

Mehmet Akif Ersoy da kendi aynasından gördüklerini şöyle destanlaştırıyor; 

“Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...  
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,  
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,  
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!  
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!”



Son Güncelleme: 17.03.2015 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.