Ülkücüler yemin etti

Ülkü Ocakları Çorum Şubesi, Yazar Hüseyin Nihal Atsız’ı düzenledikleri programla andı.

13 Aralık 2014 Cumartesi 16:27
 Ülkücüler yemin etti

M. Ali Ceylan

Ülkü Ocakları Çorum Şubesi, Yazar Hüseyin Nihal Atsız’ı düzenledikleri programla andı.


Bugün saat 14.00’de Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, birim başkanları ile ocak üyeleri katıldı.


Ortaöğretim Birimi Başkanı Osman Esmer, Ortaöğretim Teşkilatlandırma Başkanı Ömer Faruk Karakaş ve Üniversite Birimi Başkanı Mert Burak Şık’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Etkinlik Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal’in konuşması ile devam etti.


‘Bugün Türkiye üzerinde karşımıza çıkan tehlikeleri sadece günümüz şartlarıyla yorumlamaktan kaçınmak zorundayız.’ diyen İmal, “Bugün ne yaşıyorsak biliniz ki Anadolu'nun fethine dayanmaktadır. Bugün yaşadıklarımızın kökü geçmişte daha da derindedir. ” dedi.


Türklüğe karşı bin yıldır sinmiş kin ve nefretin bugün oluşan şartlarla yeniden harekete geçtiğini belirten İmal, “Kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin, tükenmemiş yenilgilerin hesabıdır. Anadolu'yu kaybetmiş Bizanslı Diojen'in Selçuklu Alpaslan'la 943 yıllık hesabıdır bu. Haçlı Komutanı Komonous'un Türk-İslam hükümdarı Kılıçaslan'la 918 yıllık hesabıdır bu. Bursa'yı kaybetmiş Bizans tekfurlarının Orhan Gazi ile 688 yıllık hesabıdır bu. İstanbul'u kaybeden Konstantin'in Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri ile 561 yıllık hesabıdır bu. Aziziye tabyasında sökülüp atılan Nene Hatun’la 137 yıllık hesabıdır bu. Boğazın derin sularına gömülmüş Çanakkale donanmasıyla 99 yıllık hesabıdır bu. Anadolu'dan defolup gitmiş yedi düvelin Mustafa Kemal'le 92 yıllık hesabıdır bu. Beş Parmak’ta aklı, Gabar'da, Hakkari'de gözü kalmışların Mehmetçik’le hesabıdır bu. Ancak yanıldıklarını er geç anlayacaklar.” Diye konuştu.


Ülkücü gençlere seslenen İmal,‘2023 lider ülke Türkiyesi'nin lider kadrolarını sizler oluşturacaksınız. O yüzden bunun sorumluluğunda ve bilincin de olmak zorundayız. Hüseyin Nihal Atsız gibi dimdik bir hayatınız olmak zorunda tekrar bu vesile ile Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum.” Şeklinde konuştu.


Yazar Hüseyin Nihal Atsız adına düzenlenen sinevizyon gösterisi ile devam eden programda, şiirler okundu. Programın sonunda Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal yemin etti.


Ülkücüler salon toplantısından sonra Gazi Caddesi üzerinden tekbirlerle yürüyerek Atatürk Anıt’ı’nda yemin töreni düzenlediler.



Son Güncelleme: 14.12.2014 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165