Uslu, ESDER’in aşure etkinliğine katıldı

ESDER’in 8. Geleneksel Aşure ikramı, Hamamönü’nde Tacettin Dergâhında gerçekleştirildi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 17:03
 Uslu, ESDER’in aşure etkinliğine katıldı


ESDER’in 8. Geleneksel Aşure ikramı, Hamamönü’nde Tacettin Dergâhında gerçekleştirildi. Yapılan etkinliğe Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve Ankaralılar katıldı. 


Aşure ikramında bir konuşma yapan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Muharrem ayınız ve aşure gününüz kutlu olsun. Muharremin 10'nunda 1375 yıl önce Kerbela Olayının yaşandığı bir gündü. Öyle Kerbela ki; ister Alevi, ister Sünni, ister Türk, ister Arap, ister Acem olalım her bir Müslümanın yüreğinde taşıdığı bir yaradır. Bugün bazıları bu yarayı kanatmaya çalışıyorlar. Oysa o günkü iktidar hırsı, siyasi kavga asırlar boyunca Müslümanlar arasında bir ihtilaf konusu haline gelmiştir. Biz bu ihtilafı sürdürüp devam ettirmek yerine meşhur ünlü sosyolog Ali Şariati'nin deyimiyle "Her gün aşûra, her yer Kerbela" diyerek o acıyı yüreğimizde hissedip tekrar tekrar yaşatmak isteyenlere fırsat vermeksizin acının tazeliğini yüreğimizde taşıyarak, acının tekrarlanmaması için saflarımızı güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek, dostluğumuz artırmak zorundayız. Belki de ESDER'in yaptığı bugün bunu hatırlatmaktır bizlere. Yoksa bir tatlı ikramı değildir. Aşûra tatlısıyla bizim ağzımızı tatlandırmak değil, ağzımızın tadını bozmak isteyenlere karşı bize görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmak istiyorlar. Fuzuli diyor ki; "Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ'ya/Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya'ya" mezheplerimiz, aidiyetlerimiz ne olursa olsun Hz Peygamberin reyhanlarını, torunlarını ve şühedanın Seyidine kıyan kim olursa olsun hangi maksatla olursa olsun ebediyete kadar Müslümanların nefretini kazanmıştır. Hiçbir mümin ister Caferi, Alevi, Şia, Sünni olsun çocuğuna Yezid ismi koymamak gibi bir hassasiyet içerisindedir. Duyarlılığımız kardeşliğimizin en önemli ve tarihi nişanesi, belgesi de hassasiyettir. Aşurenin anlamını, maksadını, toparlayıcılığını, muhabbetini, sevgisini ve sunduğu barışı daha çok anlayarak, sürdürmek çabasıyla bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren Mahmut Çelikus başkanlığındaki ESDER'İN tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.     


Yapılan konuşmaların ardından aşure ikramı yapıldı. 



Son Güncelleme: 05.11.2014 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.