Uslu, Tarafsız Bölge’de konuştu

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan’ın...

10 Mart 2015 Salı 17:51
 Uslu, Tarafsız Bölge’de konuştu


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan’ın koordinatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölge tartışma programına konuk oldu.


Programa Ankara stüdyosundan katılan Uslu, “Hakan Fidan'ın yeniden MİT'in başına dönmesinden şahsen memnunum. Siyasetin sivilleşmesini ve demokratik katılımcılığı, herkesin siyasete katılma hakkını savunuyorsak, Fidan'ın siyasete girmek istemesini de eleştiremeyiz” dedi.


CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eleştirilerine de karşılık veren Uslu, “Siz Özelleştirmeye itiraz etmiyorsunuz. Öyle olsaydı merhum İnönü ve Sayın Karayalçın döneminde satılanlara da karşı çıkardınız. Sizin derdiniz AK Parti. TOKİ ile ilgili tespitleriniz de doğru değil. TOKİ'nin Sosyal konut üretimi toplamı 552 Bin, oranı ise toplam yapılan konutun %85’dir. TOKİ Kaynak Geliştirme yöntemi ile elde ettiği gelirleri Sosyal Konut ve Kamu yatırımlarında değerlendirmektedir. TOKİ Dönemimizde 650 Binin üzerinde konut, Eğitim ve Sağlık Kurumları, Yurtlar, Ticaret Merkezleri, Camiler olmak üzere 68 Milyar TL yatırım yapmıştır” dedi.


İç Güvenlik Paketi’ni değerlendiren Uslu, “İçişleri Bakanlığı ve Mülki Amirlerin Jandarma üzerinde yönetim ve denetim etkisinin artırılması, TBMM Darbe Araştırma Komisyonun da 4 Partinin ortak önerisidir. Temel Hak ve Özgürlüklerin Kamu Güvenliğiyle dengelenmesi öngörülmektedir. Polisin etkin önleme yetkisine itiraz etmek, okula giden Serap Eserler Molotof saldırısına uğrasın demektir. Yetki alanını yeniden belirlemek, Jandarmayı siyasallaştırmaz. Bilakis sivil siyasete müdahalesini engeller” diye konuştu.


Gündemin tartışıldığı programa; CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, MHP Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, HDP Milletvekili Erol Dora, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Talip Küçükcan katıldı.


Son Güncelleme: 10.03.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.