Uslu’nun ismi de kulislerde var

AK Parti'de yeni başbakanın ve genel başkanın isminin belirlenmesi beklenirken...

18 Ağustos 2014 Pazartesi 19:56
 Uslu’nun ismi de kulislerde var


AK Parti'de yeni başbakanın ve genel başkanın isminin belirlenmesi beklenirken, kulislerde kabine revizyonu heyecanı yaşanmaya başladı.


Ayhaber.net adlı internet sitesinin haberine göre, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun ismi de muhtemel kabinede geçiyor.


Söz konusu haberde, yıllarını sendikal mücadeleye adayan Salim Uslu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olabileceği ihtimaline dikkat çekiliyor.


Kabine revizyonuna ilişkin detaylı yorumlar içeren haberde Uslu’yla ilgili olarak şu ifadelere yer veriliyor:


Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olabilir


Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri olarak görev yapan ve yıllarını sendikacılık alanındaki hizmetlere vermiş Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun adı Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığında geçiyor. Erdoğan’ın da sendikal mücadelede işçi sınıfına destek olmasında Uslu’nun önemli rolü var. Bu kesim de Uslu’nun bakan olmasına sıcak bakıyor.


Salim Uslu, 1976'da Hak-İş'in kuruluşu ile sendikal faaliyetlerine başladı. Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanlığı; Türkiye Kalp ve Akciğer Organ Nakli Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Sekreterliği; AB-Türkiye Ekonomik ve Sosyal Konsey Karma İstişare Komitesi Üyeliği ve Eş Başkanlığı görevlerinde bulundu. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikaları Konfederasyonu İcra Kurulu Üyeliği; ILO Cenevre Delegasyonu, Uluslararası Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türk Endüstriyel İlişkiler Derneği, Türkiye Ekonomi ve Sosyal Etüdler Vakfı, Stratejik Düşünce Enstitüsü Yüksek İstişare Kurulu ve Beşiktaş Futbol Kulübü Genel Kurul Üyeliklerinin yanında Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı Kurucu Üyeliği ve Alaca Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri oldu.




Son Güncelleme: 18.08.2014 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165