Uslu’nun sözleri alkışlarla kesildi

Çelik-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde yapıldı.

19 Ekim 2014 Pazar 14:06
 Uslu’nun sözleri alkışlarla kesildi


Çelik-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde yapıldı. Genel Kurula Hak-İş Konfederasyonu Onursal Başkanı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutar, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, Çelik – İş Sendikası Onursal Başkanı Feridun Tankut, MESS Genel Sekreteri Hakan Yıdırımoğlu, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların Başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu genel kurulda yaptığı konuşmada, geçmişte kongre kürsülerine çıkanların hep IMF aleyhine konuştuklarını, nedeninin ise IMF’nin bize durağan politikalar dayatmasının olduğunu belirterek, “hem para veriyor hem de arkasından talimat vererek hükümetlerin iradesini kuşatıyordu. Biz IMF’ye borcumuzu ödedik. Paranı da seni de istemiyoruz diye IMF’yi kapı dışarı ettik. Bugün hamdolsun çalışma hayatının aktörleri; “sendikalar, işverenler ve hükümet” masanın etrafında oturup sorunları birlikte, diyalogla, uzlaşarak çözüyorlar. Uzlaşmayla birlikte;  Toplu Konut Fonunu, 70 yıllık İş Kanununu, 30 yıllık Sendikalar Kanununu yenileyip İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu çıkarttık. Ayrıca Sosyal Devleti Anayasanın aksesuarı olmaktan kurtardık. Gündelik yaşamda hissedilir hale getirdik.” dedi.


İş kazaları konusunda vahim bir yerde bulunduğumuzu belirten Uslu, “İstatistikler iş kazalarında azalma olduğunu belirtiyor ama bir tanede olsa cinayet cinayettir.  Kamunun denetim zaafı bulunmaması gerekir. Bu noktada hiçbir mazeret kabul etmemeliyiz. İs Sağlığı Güvenliği mevzuatında hiçbir eksiğimiz yok ama uygulamada sorunlar var. Önlem almak maliyet olarak görülüyor. Böyle görünen bir yerde insan hayatının hiçe sayıldığını görmekteyiz. Oysa önlem almak sonradan telafi etmekten daha ucuzdur. Ortada bir sosyal kabul sorunu var. Türkiye’de işveren anlayışı; işçilik üzerinden maliyetleri aşağıya çekerek rekabet etmek gibi bir kolaycılığa dayanmaktadır. Bunu şiddetle reddediyoruz. ” diye konuştu.     


Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Uslu, Çelik İş Sendikası Üyelerine “bu sendikanın geçmişinde mücadele geleneği var. Oradan geliyor. Sadece dostluk, vefa, saygı, dayanışma değil ayrıca hakkını söke söke alan bir mücadele geleneğinden geliyor. Hz. Ali’nin dediği gibi Haksızlıklar karşısında susmayın. Haksızlıklar karşısında susmamayı, şerefimizi kaybetmemeyi bize öğretmiş bir kültürden geliyoruz. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şiirinde Köy Türküleri diye başlıyor. “ne yazanı bellidir, ne yaşayanı ama içinde yürek vardır” orada gördüğünüz filmlerinde ne yazanı belli ne de yaşayanı. Ama onun içinde bir yürek var. Çelik İşçisinin, Hak-İş’in, Sendikacıların yüreği var. O yürekli insanlardan bir tanesi rahmetli Metin Türker, Keramettin Arslan ve sayısız sendikacı, çelik işçisi vardır. ” şeklinde seslendi.


Uslu konuşmasını Çelik-İş Sendikasının efsane Lideri rahmetli Metin Türker’in sözleri ile tamamlayarak, “ Türker demiştir ki; “Size iki vasiyetim var. Birincisi Çelik-İş Sendikasına bir de Hak- İş Konfederasyonuna sahip çıkın” demiştir. Sendikanıza, Hak-İş’e, geleceğinize ve haysiyetinize sahip çıkın. Yoksa bu kongreler ağlama duvarı değildir. Kendi geleceğinize sahip çıkmak için yenilenme, bilenme, kararlılığımızı artırma, kendimize güvenme ve haklılığımıza iman etme toplantılarıdır. Kendinize güvenin. Hakkınıza ve geleceğinize sahip çıkın. Böyle bir anlayışla yapılan genel kurulun ve akabinde verilebilecek mücadelenin başaralı olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.




Son Güncelleme: 19.10.2014 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.