Vatandaşa hesap veriyor

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, mahallelerde muhtarlıklar tarafından düzenlenen Halk Günü toplantılarına katılarak belediye yatırım ve çalışmalarını anlatıyor.

30 Eylül 2013 Pazartesi 23:42
 Vatandaşa hesap veriyor

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, mahallelerde muhtarlıklar tarafından düzenlenen Halk Günü toplantılarına katılarak belediye yatırım ve çalışmalarını anlatıyor.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Muhtarlar Derneği ve mahalle muhtarlıkları tarafından düzenlenen Halk Günü toplantılarına vatandaşların taleplerini dinlerken, çalışmalar hakkında bilgiler veriyor.

İlk olarak Esentepe Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yazıcı'nın bu haftaki durağı Cumhuriyet Mahallesi oldu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı'dan düzenlenen toplantıda Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaş, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cihan Yedek de hazır bulundu.

‘YOL YATIRIMLARINDA REKORLAR KIRDIK’

Belediye olarak gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetleri anlatan Başkan Yazıcı, üç yılda kanalizasyon, asfalt, park ve su yatırımları başta olmak üzere üç dönemlik hizmet sunduklarını belirtti. Amaçlarının ilçenin tarihi sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler bulmak olduğunun altını çizen Başkan Yazıcı, “İlçemiz geniş bir imar alanına sahip. Bu noktada hizmetlerin gecikmemesi, her yere eşit ve aynı hizmetin sağlanması için ter döküyoruz. İlçemizin bu kadar geniş bir alanda kurulu olmasına rağmen üç yılda 70 kilometre asfaltla yollarımızı kapladık bu yıl içinde de en uzak mahallelerimiz dahil 8 kilometre yol yapımı gerçekleştirdik. Yol hizmetlerimizdeki amacımız kaliteli ulaşım imkanını sunmak, toz ve çamur şikayetlerine son vermek. Osmancık halkının hak ettiği hizmeti almasına vesile olmaktır. Osmancık'ta asfalt ihtiyacı olan yaklaşık 8-10 kilometrelik bir yolumuz kaldı. Birkaç yıl içinde de bu yatırımlarımızı tamamlayıp hizmetlerimizin ulaşmadığı hiçbir nokta kalmayacaktır. Bunun yanı sıra park yatırımlarımız, kanalizasyon yatırımlarımız, su yatırımlarımız ve sosyal kültürel faaliyetlerimiz ile belediyecilikte her noktada dört koldan ter döküyoruz.” dedi.

Hizmet yarışındaki amaçlarının ilçenin tarihi sorunlarına çözümler bulmak olduğunun altını çizen Başkan Yazıcı, "Bu amacımız için büyük alt yapı projemizi hayata geçirdik. Kanalizasyon şebeke hatlarının değişimi tamamlandı. Şimdide hacimleri onar kat artırılan iki modern su deposu yapımını da kapsayan içme suyu ve yağmur suyu inşaatı devam etmektedir. Böylece geçmişte elli, gelecekte de elli yıl olmak üzere Osmancık'ın yüz yıllık yatırımını gerçekleştireceğiz. Biz hizmetlerimizi hiçbir zaman seçimlere göre değil, ihtiyaçları, aciliyetlere göre düzenliyoruz. Hizmet sevdamızın politikası ve gayesi budur. Bizim seçim değil, hizmet derdimiz var. Seçime göre hizmet yaparsak bunu hak da sorar halk da sorar" diye konuştu.

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Osmancık'ın doğalgaza kavuşturulması noktasında yapılan çalışmaları da değinen Başkan Yazıcı, doğalgaz kampanyasının devam ettiğini belirterek daha önceden farklı bankalara abonelik ücreti yatıran vatandaşların aboneliklerini Halk Bankası İl Özel İdaresi hesabına taşımaları gerektiğini belirtti. Başkan Yazıcı, ayrıca Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman'ın da ilçe merkezinde incelemelerde bulunduğunu kaydederek kısa süre içerisinde belirlenen alanlarda şehir içi doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarının başlayacağını bildirdi. Başkan Yazıcı, bu kararın Osmancık'a doğalgaz gelmesi konusunda bir tereddüt olmadığının kanıtı olduğunu vurguladı.

AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya da, Osmancık'ın önemli yatırımlara kavuştuğunu ve şimdi de bir yatırım atılımının devam ettiğini söyledi. Kaya, Kredi Yurtlar Kurumu, Güreş Antreman Salonu, milli eğitim yatırımlarının yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerin gün ışığına çıkarılması konularında da hizmetlerin sürdüğünü bildirdi. Başkan Yazıcı ve Ak Parti İlçe Başkanı Kaya, gerçekleştirilen yatırımların milletvekilleri ile istişare ve fikir alışverişinde yapıldığını ifade ederek Osmancık'ın yatırımlardan hak ettiği payı almaya devam edeceğinin altını çizdiler.








Son Güncelleme: 30.09.2013 23:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165