Vekillere ve Belediye’ye tepki

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, TÜİK’in açıkladığı nüfus sayımına göre...

29 Ocak 2015 Perşembe 20:44
 Vekillere ve Belediye’ye tepki


Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, TÜİK’in açıkladığı nüfus sayımına göre il genel  nüfusumuzun bir önceki yıla göre azaldığını, bu düşüşün rakamsal olarak 5 bin kişi olarak kaydedildiğini hatırlatarak, Çorum’un sürekli göç vererek gerilediğini söyledi.


Sakınmaz, yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “İşin vahim tarafı bu gerileme sadece 2014 için değil, son 8-10 yıldan beri sürüyor olmasıdır. Peki bu düşüşleri nasıl okumamız gerekir, sadece rakamsal bir veri midir, bu verilerden ne gibi sonuçlar çıkarabiliriz.
 
Bize göre bu rakamlar gösteriyor ki, Çorum ili her geçen yıl  geriliyor ve göç veriyor. Sayın milletvekillerimizin sayfa sayfa gazetelerde verdikleri ve söyledikleri Çorumun gelişmesi, kalkınması ile ilgili beyanatları bu rakamlar ile tezatlık arz ediyor. Sayın milletvekillerimize sormak lazım dediğiniz gibi Çorum ili gelişiyor ve kalkınıyor ise,  nüfusumuzun artması gerekmez mi hadi artmadı en azından bu gerilemenin durması gerekmez mi.?

Biz milli görüşçüler olarak kabul ediyor ve takdir de ediyoruz, hastane yaptınız, yollar yaptınız, adliye binası yaptınız, cezaevi yaptınız  ama ne Çorum’a nede Türkiye ye ağır sanayi, fabrikalar, yazılım teknolojisi, tarım gibi göçü önleyen, istihdamı sağlayan işler yapmadınız. Sadece 12 yılda Milli Görüş’ün yapmış olduğu fabrikaları, sanayi tesislerini sattınız, tarım ve hayvancılığı bitirdiniz, işsizliği ve göçü artırdınız, cezaevlerini doldurdunuz. Bunlardan da anlaşılacağı üzere hizmet yatırımları tek başına göçü engelleyemiyor, kalkınmayı sağlayamıyor, halkın önceliği  iş, aş ve helal kazanç. Kısaca istihdam. Bunları sağlamak için de üretime önem vermek, fabrikalar açmak, ağır sanayini kurmak, tarım ve hayvancılığı geliştirmekle mümkündür. Derhal  tüketim politikasından vazgeçip alın terine dayalı helal üretim politikalarına geçmemiz gerekmektedir. Bunu yapacak iradede sadece  milli görüşte ve SP’de mevcuttur.
 
Ayrıca diğer bir husus Türkiye genelinde belediyelerin verdikleri hizmetleri güncellemeleri. Vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır, çizilen pembe tabloların yanında petrol fiyatlarındaki küresel büyük düşüşe rağmen peş peşe gelen zamlar hayatı zora sokmaktadır . Kuraklık ve savaşların bahanesi ile yükselen ürün fiyatlarının üstüne belediyelerin de verdikleri hizmetlere çeşitli adlarda zam yapmaları bardağı taşırmıştır Yine İlimizde zam yapmadık demek için evsel atık diye bir ek verginin hayata geçirilmesi açıkça büyük zamdır . İmar konusunda ve fu faturalarında yapılan büyük artışlar göstermiştir ki, yapılan hizmetler vatandaş tarafından alkışlatılmış ve maalesef bu hizmetlerin bedeli de halka bugün fatura edilmiştir. Çorum Belediyesi’nin yaklaşık 11 yıl aynı iktidar partisi ile yönetiliyor olmasına rağmen içme suyu sıkıntısından bahsediliyor olması  ayrı bir ayıptır. Belediyemiz ayağını yorganına göre değil, seçimlere göre uzatmış, Yetkililerimiz seçimde alacağını almış, bugün ise ağır faturayı da milletin sırtına yıkmıştır. Yapılan zamlar derhal geri alınmalı, zaten sıkıntı içinde olan vatandaş rahatlatılmalıdır.”


Son Güncelleme: 29.01.2015 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.