Yeni projelerle Çorum uçacak

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum'daki mahalle muhtarları ile bir araya geldi

28 Aralık 2019 Cumartesi 17:42
Yeni projelerle Çorum uçacak

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un önümüzdeki süreçte hayata geçecek projelerle adeta uçacağını söyledi. 
Çorum’daki mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Çorum milletvekili Kavuncu, muhtarlarla hem sohbet etti, hem de sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “muhtarlarımızı üzen beni üzmüş olur. Onları sevindiren bizi sevindirmiş olur” sözlerini anımsatan Kavuncu, “Muhtarlarımız da bunu halka söyledi. Halkın mutluluğu bizim mutluluğumuz onların üzüntüsü bizim üzüntümüz. Siyasiler olarak biz de muhtarlarımız gibi birçok sorumluluğu omuzlarımıza yükledik. Akıllı insan, akıllı insandır. Daha akıllı insan başkasının aklından istifade eden insandır. Bu istişare toplantısıyla amacımız ortak aklı ön plana çıkarak yapılacak hizmetlerin en iyisini işbirliği ve güç birliği içerisinde yapmak. Gideceğimiz başka bir Türkiye ya da başka bir Çorum yok. Nasıl bu masanın etrafından oturup konuşuyorsak Çorum’da da herkes huzur içerisinde barış içerisinde birbirinin asgari müştereklerine dikkat ederek yaşamak zorundayız ve yaşayacağız. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Çorum belediyemiz mahallelerimizle ilgili dersine iyi çalışmış. Tüm muhtarlarımızın kafasında mahalleleri ile ilgili problemler ve sorunlar vardır. Tüm problemlerin çözüme kavuşması, yatırıma dönüşmesi için büyük Türkiye olması gerekiyor. Ülkede huzur olması gerekiyor. Her alanda güçlü bir Çorum gerekiyor ki güçlü Çorum olsun” dedi.

Herkesin ortak paydası ve düşüncesinin büyük Türkiye olduğunu vurgulayan Erol Kavuncu, “Önceliğimiz Türkiye. Gelişmiş, kalkınmış, kendi tankını, uçağını otomobilini kendisi yapan muhanete muhtaç olmayan bir ülke. Dün tarihi birgün yaşandı. Herkes gururlandı. Heyecanlandı. Kendi otomobilimizi kendimiz üretmemiz için dev bir adım atıldı. Yerli otomobil ile petrol bağımlılığımızı en aza indireceğiz. Dünya 20-30 yıl önce elektrikli otomobili keşfetti ancak daha önceki yapılan yatırımları dengelemek adına bekledi. Siz elektrikli otomobile geçtiğiniz an bitecek” ifadelerini kulandı.

ÇORUM UÇARACAĞIZ

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın Çorum’u uçuracak projelerinin olduğunu anlatan Kavuncu, “Kale mahallemiz kentsel dönüşüme giriyor. Şehir merkezine kuş uçumu 200 metre mesafede ancak mezbelelik. Modern bir şehircilik anlayışı getirilecek. Akıncılar kışlasının orada yeni bir şehir kurulacak. Stadyum ile ilgili yaşanan problem aşıldı. Yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım. Kimsenin rakibi değilim. Güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Geçmişte bu kente hizmet edenlerden Allah razı olsun. Çorum’un sahip olduğu gücün farkındayız. Türkiye büyük olmadan, Türkiye gelişmeden, Türkiye bağımsız olmadan, kendi ayakları üzerinde durmadan Çorum büyümez” diye konuştu.

ÇORUM HAVAALANI ŞART

Çorum’un havaalanı talebi ve hızlı tren ile ilgili de açıklama da bulunan Kavuncu, “Çorum havaalanı olmadan olmaz. Bundan 50 yıl önce 100 yıl önce olsaydı lüks olabilirdi ancak Türkiye’nin son 15-20 yıldır elde ettiği gelişme hızı, kalkınma devam ettiğinde ülkede havaalanı olmayan il kalmayacak. Her ile kurulduktan sonra bir anlamı yok. Biz daha önce havaalanımızı kuracağız ki iş adamları, sanayici gelecek. Hızlı tren mutlaka olmalı. Sadece yolculuk için değil yük treni de olmalı. Çorum, Türkiye’de işsizlik sorunu olmayan 2-3 vilayetten birisiydi. Ne zaman, toprak sanayi varken. Toprak sanayi neden çöktü? Nakliye maliyetlerinden. Biraz gecikti ancak önemli mesafeler alındı. Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Kırıkkale-Çorum, Çorum Merzifon, Merzifon-Samsun üç etap halinde yapılacak. Kırıkkale-Çorum arasındaki etüd çalışması tamamlandı. Çorum-Merzifon arasındaki bölümdeki etüd çalışmaları yüzde 80, Merzifon-Samsun arasındaki bölümün ise yüzde 55’lik kısmında etüd çalışması tamamlandı. 2020 yılında etüd çalışması bitiyor. 2021 yılında kazma vurulacak.

Çorum sanayi, tarım ve turizm kenti. Sanayicimizin önünü açmamız lazım. Tarım köylüyü mutlu ve huzurlu etmeli. Turizme yatırım yapmamız gerekiyor. Muhtarlarımızın emrindeyiz.”

İHA

Son Güncelleme: 30.12.2019 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerçek 2019-12-28 20:26:08

Evet Çorum u uçurdunuz ... size sorarım sayın vekil hastane önünde gerçekleşen vahim kazada vefat eden sizin yakınınız olsaydı tavrınız ne olurdu.... bunların vebali kimin

Avatar
Veli 2019-12-28 20:42:36

Salim usluda demişti tren 2020 diye , Yalandan kim ölmüş. İhalesi bile 2021 de gözükmüyor .

Avatar
Çorumlu 2019-12-28 18:42:35

Neyle uçuracak bay vekil çorumluların üniversitede ötekileştirerekmi kurumlardan elini çek ayıp yahu

Avatar
Karbonat erol 2019-12-29 11:20:19

Boş lakırdı bu ya ne yaptığını bilmeyen milli piyangodan çıkan vekil

Avatar
Bilen 2019-12-29 08:37:16

Sayın Kavuncu sen Muhtar olmalısın.. Vekil olarak bir şey beceremedin ama alınma diğerleri de aynı

Avatar
Ali 2019-12-28 23:44:58

Asker parası ile mi:)

Avatar
Kennan 2019-12-29 06:38:26

Sezim öncesi projesi hazır denilen Tosya İskilip yolu ne oldu? Çahkırı İskilip yolu açıldı göçtü uzak değil Çoruma neden asfalt kalitesi ve duvarlar kontrol edilmedi bu yolun kasülü oldumu müteahhidin parası ödendimi? Stadyum karşısındaki kirs, üniversite bekler bunlar ilçeye artı kazandırır neden ilerlemez. İlçede kapalıspor yoktur. Bizim ilçede uçsun havaalanı yalnız Çoruma mutlaka olsun.

Avatar
Bayat 2019-12-29 15:01:43

Senin için bayat ta ünlü ye oy verdik, ancak oda suya zam yok diye reklam veriyor ünlü başkan. Bayatlıların Vebalini ödeyemezsin sayın vekilim