Yıldırım’dan uluslararası topluma çağrı; İsrail işgaline göz yumarsanız…

AK Parti Çorum Milletvekili Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı...

20 Ekim 2014 Pazartesi 13:42
 Yıldırım’dan uluslararası topluma çağrı; İsrail işgaline göz yumarsanız…


AK Parti Çorum Milletvekili Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım, İsrail’in Mescid-i Aksa’da işgal ve sindirme politikalarının devam ettiğini belirterek, uluslararası toplumun yaşanan haksız ve hukuksuz uygulamalara sessiz kalmakla suçladı.


İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa üzerinde oynadığı oyunlarının son dönemde iyice yoğunlaştığını hatırlatan Yıldırım, İşgal ve sindirme politikalarının Yahudi fanatik gruplar eliyle bizzat devlet politikası olarak yürütüldüğünü ifade etti.


İsrail’in El Halil Camii’nde yaptığı gibi sürece yayılan parçalama politikasını bugünlerde Mescid-i Aksa üzerinde devam ettirdiğini hatırlatan Yıldırım, açıklamasında şöyle dedi;


“Mescid-i Aksa’ya yönelik güvenlik birimlerinin koruması altında Yahudi fanatik grupların işgali, Müslümanlar’ın Mescid-i Aksa ve çevresine yaklaşmalarının engellenmesi tehlikeli bir sürecin adımlarıdır. Filistin’in tamamında olduğu gibi özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinde yürütülen Yahudileştirme politikaları İsrail’in uluslararası hukuku çiğnemesi anlamı taşımaktadır ki, bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu noktada Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın “tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma” çağrısı önemli ve dikkate alınması gereken bir çağrıdır. Mescid-i Aksa Müslümanlar’ın haremedir ve haremimizin izzeti ve onuru sonuna kadar korunmalıdır. Biz Yahudiler’in inançlarına nasıl saygı gösteriyorsak, onlarda bizlerin inançlarına ve ibadethanelerine aynı saygıyı göstermek zorundadırlar.


Öte yandan İsrail yönetiminin fanatik Yahudiler’in faaliyetlerine göz yummasının son yansıması İnas Şevket Dar Halil isimli beş yaşındaki çocuğun ölümü ile sonuçlanmıştır. Anaokulu öğrencisi Filistinli İnas okul dönüşünde yanındaki arkadaşı ile birlikte fanatik Yahudi yerleşimcilerin araçları ile ezilerek şehit edilmiştir. Arkadaşı Tulin Ömer Usfur ise yaralı olarak hastanede bulunmaktadır. Küçük İnas’a Allah’tan rahmet ve ailesine sabır temennilerimizle, küçük Tulin’e acil şifalar diliyoruz. İsrail’i terör üreten yönetim politikaları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz.  İsrail yönetiminin kumsalda oynayan çocukları katlederek açtığı yoldan giden fanatik yerleşimciler katliamlarını sürdürmektedir. Bir gencin benzin içilerek ateşe verilmesinin acıları taze iken böyle bir olayın yaşanmasının tek sorumlusu terör devleti İsrail’in katilliği özendiren politikalarıdır. Bilinçli bir politikanın ürünü olan katliam, sindirme, yeni yerleşim yerleri açma, Kudüs’ü yahudileştirme ve işgal politikaları hiçbir şekilde kabul edilemez ve edilmeyecektir. Kudüs Müslümanlar’ın kutsalı ve Filistin devletinin ebedi başkentidir.


Uluslararası toplum bu yaşananlara gözlerini, kulaklarını kapatsa da bizler yapılan zulmü her zeminde haykırmaya devam edeceğiz. İsrail uyguladığı politikalar ile sadece Filistin halkına değil, Yahudi halkına da zarar vermektedir. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, “İsrail toplumunun hasta olduğu”na dair bir tespitte bulunmuştur. Bu doğru bir yaklaşımdır. İsrail toplumunu saran bu hastalıklı ruh halinin ana müsebbibi siyonist ideolojidir. Doğru bir yaklaşımla, “İsrail toplumunun tedaviye ihtiyacı” olduğunu ifade eden Rivlin, Cumhurbaşkanı olarak devlet politikalarını sorgulamalı ve İsrail’in faşist yaklaşımlarından ve terör üreten politikalarından biran önce vazgeçmesini sağlamalıdır. Siyonist ideolojinin ürettiği Müslüman ve Hristiyanlar’ı yok sayma, Yahudiler’i üstün görme benzeri hastalıklı ideolojiler İsrail toplumunda fanatizmi artırmaktadır. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin “insanlığımızı mı unuttuk” sözünde samimi ise biran önce çocuklara karşı ölüm kusan Yahudi yerleşimcilerin yargılanmasını sağlamalı ve işgal politikalarından vazgeçerek bağımsız Filistin Devleti’ni ve 1967 öncesi sınırları tanımalıdır. Aksi takdirde İsrail toplumu devletin ürettiği terör nedeniyle insanlıktan çıkmaya devam edecek ve insanlık ailesinden soyutlanacaktır. Bu kaçınılmaz sondur. Bunu istemiyorlarsa biran önce kendilerine çeki düzen vermek zorundadırlar. İsrail uluslararası toplumun uyarılarını dikkate alarak Mescid-i Aksa ve Kudüs üzerindeki politikalarından vazgeçmelidir. Çocuk katillerini cezalandırılmalı ve bu tip hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri almalı, işgal politikalarından vazgeçmelidir. Uluslararası toplum şunu görmelidir ki, dünyada terörizmin yaygınlaşmasının birinci sebebi İsrail’in bu politikalarıdır. İsrail bu politikalarını sürdürdükçe uluslararası teröre karşı yürütülen mücadelenin başarıya ulaşması da mümkün değildir.”




Son Güncelleme: 20.10.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165