‘Zaferin manası büyük’

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Berat Uzun, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve...

18 Mart 2015 Çarşamba 16:32
 ‘Zaferin manası büyük’


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Berat Uzun, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı.


İşte Uzun’un açıklaması;


“Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi." diyecekti şiirinde Mehmet Akif Ersoy o şanlı zaferi anlatırken.


Şanlı bir zaferin, imanın gücünü tüm dünyaya gösterdiğimiz bir zaferin Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz.


1914 yılında başlayan 1. Dünya Savaşı ateşi tüm dünyayı, insanlığı sarmıştı. Dünyanın her yerinde savaş, acı, gözyaşı hüküm sürüyordu. Savaşın içerisinde olan Osmanlı Devleti de birçok cephede savaşıyordu. İtilaf Devletleri İstanbul'u tamamen kuşatmak ve savaşta üstün konuma geçmek için Çanakkale Boğazı'nı geçerek savaşı kendi lehine çevirmeyi planladı. Çanakkale Boğazı'nı çok rahat geçeceğini düşünen İtilaf Devletleri bu düşüncesinde ne kadar yanıldığını kahraman ecdadımız ile karşılaştığında anlayacaktı. Bir tarafta son teknoloji ile donatılmış savaş makineleri olan İtilaf Devletleri, diğer tarafta zor durumda olan, silah, cephane, yiyecek yetersizliği olan Osmanlı İmparatorluğu.


Çanakkale Savaşı bize çok şey anlatıyor. Yokluk içerisinde 7 düvele karşı kazanılan bu zaferin manası çok büyük.


Çanakkale Zaferi demek sadece bir savaşı kazanmaktan ibaret değildir. Çanakkale Zaferi cefakarlığın, vefakarlığın, vatan sevgisinin, imanın ne demek olduğunu bize gösteren şanlı bir zafer ve öğretidir.


Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı milli ve manevi değerleri çok iyi anlamalıyız. Çanakkale Zaferi'ne sadece bir savaş olarak bakmamalı, bizlere aktardığı değerleri iyi okumalıyız.


Tarihe altın harflerle kazınan şanlı Çanakkale Zaferimizin 100. yıl dönümünü kutladığımız bugünde, bizlere bu vatanı emanet eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”



Son Güncelleme: 18.03.2015 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.