6.3 milyona iki tesis

Çorum Belediyesi Gülabibey-Kale ve Ulukavak Mahallesi'nde iki adet mahalle spor salonu yapıyor.

22 Mayıs 2018 Salı 15:43
6.3 milyona iki tesis

Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi’nin devam eden projeleri arasında yer alan ulukavak Mahallesi Spor Salonu inşaatını inceledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve bazı meclis üyelerinin de hazır bulunduğu inceleme ziyaretinde konuşan Başkan Gül, “Çorum Belediyesi Mahalle Spor Salonlarımız şehrimize, insanlarımıza hayırlı-uğurlu olsun. Şehrimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular yetişmesi için ve vatandaşlarımızı sporla buluşturmak için mahallelerimizde başladığımız spor salonlarımızın inşaatları devam ediyor.” dedi.

Çorum Belediyesi merkezde iki mahallede spor salonu yapıyor. Gülabibey-Kale Mahallesi ile Ulukavak Spor Salonu inşaatları devam ederken,  her iki yatırımın toplam maliyeti 6 milyon 300 bin lira. Spor salonu inşaatları yaklaşık yüzde 90’ı seviyesine ulaşırken, bir aya kadar tamamen biteceği öğrenildi. Tesislerde gençler ve için spor salonları bulunuyor.

Öte yandan Çorum Belediyesi’nin İskilip Yolu eski hayvan pazarı alanında 3 bin 500 kişi kapasiteli büyük bir spor salonu inşaatı ile şehir stadı inşaatları devam ediyor.

ZEKİ GÜL NE DEDİ?

Belediye Başkanı Zeki Gül ise, mahalle spor salonları hakkında şu bilgileri verdi;
Çorum Belediyesi olarak sporun olumlu etkilerini şehrimize yansıtmaya gayret ediyoruz. 
Şehrimizde sporu yaygınlaştırmak, ilimizin ve ülkemizin değeri haline gelebilecek sporcular yetiştirmek için spor alanında önemli yatırımlar yapıyoruz. 
Gerek açtığımız spor kurslarıyla, organize ettiğimiz sportif faaliyetlerle ve gerekse tesis alanında ortaya koyduğumuz eserlerle Çorum, spor yatırımlarının en fazla yapıldığı şehirlerden bir tanesi haline geldi. Sportif faaliyetlerle ilgili hazırladığımız faaliyet takvimimiz dolu dolu. 
Her yaştan, erkek, kadın bütün hemşehrilerimizin katılabileceği sportif faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetleri yılın tek bir ayına, belli günlerine de toplamıyoruz. Yıl içerisinde hemen hemen bütün aylarda, kişilerin yeteneklerine, ilgi alanlarına göre katılabileceği sportif faaliyetlerimiz, spor organizasyonlarımız var. Herkesi sporla buluşturmak istiyoruz.  Spor, günümüz dünyasının sosyal ve kültürel yaşamının da ayrılmaz bir parçası oldu. Spor sağlıklı nesillerin yetişmesinde de en önemli araç. 
İnsanın sağlıklı bir şekilde yaşam sürmesine önemli faydası var. 
Haliyle toplum sağlığı üzerinde de önemli etkisinin olduğunu vurguluyor bilim adamları. Spor, aynı zamanda bir eğitim aracı. 
Bu yüzden gelişmiş ülkeler, sporun yaygınlaştırılmasını bir devlet görevi olarak kabul edip buna uygun politikalar uygulamaktadırlar. -Çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek, onları spora yönlendirmek amacıyla spora çok önem veriyoruz.  Spor İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerine uygun spor kursları düzenliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik bir spor faaliyetimiz oluyor. 13 Mayıs’ta 1600 kişinin katıldığı Hitit Koşumuzu gerçekleştirdik. 12 yaşında da katılan vardı. 91 yaşında da katılan da vardı. En son Engelli Spor Şölenimiz oldu. Yıl içerisinde bu tür organizasyonları sürdürüyoruz.
Engelli kardeşlerimizden camide kurs gören çocuklarımıza, belediyemizde çalışan arkadaşlarımıza kadar tüm hemşehrilerimize uygun bir spor etkinliğimiz oluyor.  2.  Sportif hizmetlerimiz Çorum’a kazandırdığımız spor tesisleriyle adeta taçlandı. Çorum’da spor alanında tesisleşmeye büyük önem verdik. 
Tesisleşme sürdürülebilir sportif başarılar için çok önem taşıyor. Bunun farkındayız. Bu sebeple şehrin birçok noktasına spor tesisi kazandırdık. Spora ilgi duyan gençlerimizi amatör ve profesyonel spor branşlarına yönlendirmek istiyoruz. Gençlerimize sportif manada rehberlik yapmak istiyoruz. 

Yine spor alanında kalıcı başarılar elde etmek, buna vesile olmak, gençlerimizin spor müsabakalarında bayrağımızı göndere çekecek sporcularımızın olmasını istiyoruz.  Bunlar bizim hedeflerimiz. Başarırız, başaramayız; burası ayrı ama gayret bizden… 
Ama en başta niyetimiz; İnsanlarımızın spor yapma imkânı bulabileceği, sporu yaşam biçimi haline getirebilecekleri mekânları şehrimize kazandırmaktı. Bu şehrin böyle çalışmalara ihtiyacı vardı. Biz de Çorum Belediyesi olarak, bütün bu nedenleri hesaba katarak Şehrimize küçüklü - büyüklü çok sayıda tesis kazandırdık. Kazandırmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlar arasında birkaç yıl içinde Çorum için çok büyük bir kazanım olduğu anlaşılacak olan Mahallelerimizde tamamladığımız; Mahalle Spor SalonlarıBuhara Kültür Merkezimizdeki spor salonları, İmam Hatip Külliyemizdeki Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Salonu, Mevlana Spor Salonları faaliyette. Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizde, hanım kardeşlerimiz spor yapma imkanı buluyorlar. 

Yine şehrimizin spor hayatına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız ve 3500 kişilik Spor Salonumuzun inşaatı devam ediyor. 
Ligdeki tek profesyonel takımımız olan ve Belediyespor Futbol Kulübümüze hizmet edecek olan Belediye Spor Tesisimizde sona geldik. 
Geçen haftalarda ziyaret ettiğimiz ve Çorum kamuoyuna duyurduğumuz Binicilik Tesisleri ile ilgili çalışmamızın % 95 ‘ini tamamladık. 
Hemşehrilerimizi Binicilik Sporuyla tanışacağı, çocuklarımıza at sevgisinin kazandırılacağı bir eserin daha açılışını da gerçekleştireceğiz. 

3.Herkesi sporla buluşturmak ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmesini sağlamak amacıyla spor tesislerini yaygınlaştırıyoruz. 

Şehrimize 2 tane mahalle spor salonu kazandırıyoruz. Bunlardan bir tanesi, “Ulukavak Mahallemizde” Bir diğeri de “Kale Mahallemizde inşa ettiğimiz mahalle spor salonu… Gerek Ulukavak’ta ve gerekse Kale’de inşa ettiğimiz spor salonlarımız tip binalar. Arsa alanlarının alanları hariç, her iki binamız da aynı özelliklere sahip…
Spor Salonlarımızı;
Ulukavak Mahallemizde 2 bin 404 metrekarelik bir alanda, Kale Mahallemizde de 4 bin 820 metrekarelik bir alanda inşa ettik. 

Zemin katında; Antrenman salonu, fitnees salonu, teknik hacimler, idari ofisler bulunuyor. Birinci katında da; 
Yine aynı şekilde antrenman salonu, fitnes odası gibi birimler var. Bunlara ilaveten de kafeterya kısmı da bu katımızda bulunuyor. 
Çatı katında ise; vatandaşlarımızın spor yaptıktan sonra oturabileceği çay salonu, malzeme depoları, satranç gibi oyunların oynanabileceği alanlar bulunuyor. 

Spor salonlarına araçlarıyla gelecek olan vatandaşlarımız için, otopark sorununu çözdük. Salonlarımızın etrafında otoparkımız olacak. 
Salonlarımıza gelen kardeşlerimiz bu konuda bir sıkıntı yaşamayacak. Salonlarımızın her ikisinin de % 80 oranında inşaatını tamamladık. 

Ulukavak ve Kale Mahallelerimizde inşa ettiğimiz her iki salonumuzun Belediyemize maliyeti KDV dâhil 6 milyon 290 bin TL. Bu yaz sezonu bitmeden mahalle spor salonlarımız hizmete açılmış olacak. Salonlarımızın en başta bulundukları bölgenin insanlarına, sonrasında da Çorum’un spor hayatına önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. İnşallah bu mekânlarda yetişen gençlerimiz, Belediyemizi, şehrimizi ve hatta Türkiye’mizi spor hayatlarında hakkıyla temsil ederler. 

Büyükler, kadınlar, gençler, çocuklar; Toplumun tüm kesimlerine, şu çağrıyı yapmak istiyorum.  Kültür Merkezlerimizde,  Spor komplekslerimizde,  Mahalle Spor Salonlarımızda, Belediyemiz bünyesindeki tesislerde, güvenli bir şekilde spor yapabilirsiniz. Spor Salonlarımız; Çorum’umuza, hemşehrilerimize hayırlı-uğurlu olsun diyorum."
 

Son Güncelleme: 23.05.2018 14:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165