Ana caddeye yeni bisiklet yolu

Çorum Belediyesi Hamit Kaplan Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünden başlayarak Gazi Caddesi güzergahında bisiklet yolu yapıyor.

12 Aralık 2020 Cumartesi 12:36
Ana caddeye yeni bisiklet yolu

Çorum Belediyesi Hamit Kaplan Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünden başlayarak Gazi Caddesi güzergahında bisiklet yolu yapımı için çalışmalara başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’den aldığımız bilgiye göre, ÇORBİS Projesi kapsamında Hamit Kaplan Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünden bisiklet yolu yapımına başlandı. Söz konusu bisiklet yolu  Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne kadar bağlanacak. Güzergah üzerinde esnaf için malzemelerini indir-bindir yapabilecekleri küçük cepler oluşturulacak. Uzun vadede bisiklet yolu Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’ne kadar uzatılacak.

Öte yandan Çorum Belediyesi konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak detayları paylaştı…

İşte o açıklama;

Çorum Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygın hale getirmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye, ÇORBİS projesi kapsamında yeni bisiklet yolları yapımına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek Gazi Caddesindeki çalışmaları başlattıklarını söyledi. İlk etapta Recep Tayyip Erdoğan Caddesi kavşağı ile Atatürk Anadolu Lisesi arasında çift yönlü bisiklet yolu çalışmalarını tamamlayacaklarını vurgulayan Çöplü, bu çalışmanın etaplar halinde Kuzey Kampüsüne kadar devam edeceğini ifade etti.

ESNAF VE VATANDAŞ İÇİN CEP YAPILACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Gazi Caddesi’nde Atatürk Anadolu Lisesi ile RTE Caddesi kavşağı arasına yapacakları bisiklet yollarıyla birlikte acil durumlar ile esnaf ve vatandaşların kısa süreli duraklamaları için indir-bindir cepleri yapacaklarını dile getirdi.

Araçların kısa süreli duraklamaları için bu güzergahta 3 noktaya cep yapacaklarını kaydeden Çöplü, “Pirbaba Kavşağı, Albayrak Sokak çıkışı ve RTE kavşağına dönüşlerde esnafımızın yük indirip bindirmesi ve kısa süreliğine alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız için cepler belirledik. Yaptığımız bu çalışmayla birlikte hem trafik akışı normal seyrinde devam edecek hem de ulaşım için bisiklet tercih eden hemşehrilerimiz bisiklet yollarından rahatça seyredebilecek.” diye konuştu.

KAMPÜSLER ARASINDA BİSİKLET YOLU

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, bisiklet yolu çalışmasının tamamlandığında Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsünden bisikletine binen bir üniversite öğrencisinin bisiklet yollarını kullanarak kesintisiz olarak KYK yurtlarına ulaşabileceğini söyledi.

ÇORBİS projesi kapsamında Çorum’u bisiklet kenti haline getirecek önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini vurgulayan Çöplü, “Kuzey kampüsünden bisikletine binen bir öğrencimiz Samsun yolu kavşağından Gazi Caddesine girecek çimento fabrikası güzergahından Ticaret ve Sanayi Odası, Meslek Yüksekokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, Valilik güzergahını takip ederek Gazi Caddesinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesine gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Caddesine giren bisiklet sürücüsü Azerbaycan Caddesine, oradan da Akşemseddin Caddesi, Millet Bahçesi, Yeni Terminal, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güney Kampüsü ve KYK Yurtlarına ulaşacak.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.12.2020 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Oğuz 2020-12-12 15:21:18

Trafik sorunun tek çözümü bisiklettir.
Gözünüzü açın da Avrupa medeniyetine bir bakın. Zaruri olmadıkça insanlar otomobil kullanmasın, bisiklete binsin, motorsiklete binsin, toplu taşıma araçlarını kullansın!

Misafir Avatar
Ömer Oğuz 2020-12-13 05:06:13 @Ömer Oğuz

*trafik sorununun

Beğenmedim! (2)
Avatar
Düşünen adam 2020-12-12 16:21:18

Çok mantıklı. Gazi caddesinde araç parklanmaları yüzünden trafik oluşuyordu. Bu şekilde daha şık görünecek. Baharda çok talep olur.
Çorumlunun ithal benzin yerine göbek yağı yakmasının zamanı gelmişti !!!

Avatar
Ali 2020-12-12 16:33:44

Yirmi araç akşama kadar park edeceğine 1.500 bisikletli hareket etsin . Yürüyen bisiklet duran araçtan iyidir.

Avatar
Acaba 2020-12-12 16:11:09

Yola park yapılması trafiği sıkıştırıyor.

Göreceksiniz trafik rahatlayacak

Avatar
Tolga 2020-12-12 16:40:59

dubaların daha kısa olanı yokmuydu.. çok çirkin duruyor.. dikenli tel çekseydiniz..

Avatar
Uğur Çınar 2020-12-12 14:08:00

Sayın başkanı kutluyoruz. Bisiklet uygulaması medeniyettir.Yaya öncelikliğine önem veren huzur dolu bir kent mücadelesi alkışlanmalıdır.

Avatar
Bisiklet 2020-12-12 15:44:48

Çorum bisiklet kullanımı için çok uygun bir şehir bugün Avrupa nın bir çok ülkesi bisiklet ulaşım için kullanıyor. Türk insanina ne yapsan yaranamazsin zaten sırf eleştiri olsun diye elistiren bir milletiz Çorum da 175 bin araç olmuş herkes arabaya binmek zorunda değil ....

Avatar
İbrahim 2020-12-12 20:57:51

Ben de araba kullanıyorum ama trafik beni bağlamaz. Bisikleti me atlar GAZİ turumu yaparım. Sabah gelen bırakıyor arabasını akşam gidiyor. Normal vatandaşa park yeri yok zaten. Bide böyle deneyelim vesselâm.