ASKF sahalarla ilgili görüşünü açıkladı

ASKF Genel Başkanı Ferhat Arıcı, eski şehir stadı alanında bulunan sentetik spor sahaların akıbeti ile ilgili kurumsal görüşünü açıkladı.

24 Ocak 2023 Salı 13:44
ASKF sahalarla ilgili görüşünü açıkladı

ASKF Genel Başkanı Ferhat Arıcı, eski şehir stadı müştemilatı içinde yar alan ve yıkılma kararı çıkan sentetik spor sahaları ile ile ilgili kurumsal görüşünü açıkladı.
İşte o açıklama:

BAŞKANLA ÇOK DEFA GÖRÜŞTÜK

"Spor kamuoyunun yakından takip ettiği üzere şehir merkezindeki sentetik sahaların yerine Belediyemiz tarafından spor temalı millet bahçesi yapılmasına ilişkin projeye yönelik çalışmalar uzunca bir süredir devam etmektedir.

ASKF olarak yönetime geldiğimiz günden bu tarafa, şehrimizin merkezinde yer alan sentetik sahaların muhafaza edilmesi yönünde görüş beyan ettik ve bu konuda başta Belediye Başkanımız olmak üzere pek çok yerle defalarca görüşmeler gerçekleştirdik. Gelinen noktada dün sentetik sahaların yıkımını durdurmak üzere bir kısım sporcuların, velilerin, antrenörlerin katılımıyla bir basın açıklaması da yapıldı.

SÜRECİN BAŞINDAN BERİ...

Sürecin başından bu tarafa ASKF olarak amatör spor adına bir kazanım elde etmeyi amaçladık. Çünkü amacımız amatör sporu bir adım öteye taşımak ve Çorum’un bir spor kenti olması sürecine katkı yapmaktır. Bu süreçte Belediyemiz tarafından şehrimizin pek çok bölgesine sportif tesisler kazandırıldı. Olimpik yüzme havuzlarından kapalı spor salonuna, semt sahalarından güreş merkezlerine, masa tenisi eğitim merkezinden sentetik çim sahalara varıncaya kadar. Bunlar arasında bir tanesi İtfaiye Parkının üst tarafına yapılan olmak üzere iki adet nizami sentetik saha da yer almaktadır.

HERKES BU GERÇEKLERİ TESLİM EDECEKTİR

Ancak yine de ilimizdeki amatör futbol müsabakalarının hacmi dikkate alındığında yıkılacak sahaların yerine şehrin farklı ve nispeten uzak bölgelerine inşa edilen sahaların ihtiyacı karşılayamayacağını, antrenman sahası yönünden eksikliklerin ortaya çıkacağını hep beyan ettik ve amatör spor camiasının yanında yer aldık, sözcüsü olduk. İnsaf ve vicdan sahibi olan ve art niyet göstermeyen herkes bu gerçekleri teslim edecektir. Biz kendi iyi niyetimizden bir şüphe duymamaktayız ve bunun aksini iddia edecek olanlara da verecek cevabımız vardır. Ama şu da bir gerçektir ki görmek istemeyene, başkaca hesapları olanlara herhangi bir şey anlatma gücüne de sahip değiliz.

TESİSLEŞMEYİ İNKAR ETMEK NANKÖRLÜK OLUR

Diğer taraftan şehrimizin bir spor kenti olması amacıyla Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen tesisleşmeyi de inkar etmek tam bir nankörlük olacaktır. Bilhassa son yıllarda başta Gençlik ve Spor Bakanımız, Valimiz, Belediye Başkanımız ve milletvekillerimiz ile kurumlarımız olmak üzere bu konuda azami gayret gösteren herkese, hiçbir ayrım yapmadan buradan bir kere daha amatör spor camiası adına en içten teşekkürlerimizi sunarız.

BAŞKAN VE SPOR MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜK

Bu hissiyatla, dün gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Belediye Başkanımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle yaptığımız uzun görüşmede, mevcut millet bahçesi projesinin oldukça eski bir geçmişi olduğu, gelinen noktada ihalesinin yapıldığı ve bundan sonra işlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uhdesinde devam edeceği hususu Belediye Başkanımız tarafından beyan edildi.
Hal böyle olunca ASKF olarak taleplerimizi tekrar gündeme getirdik. Bunun üzerine Belediye Başkanımız daha önce söz verdiği üzere amatör futbolu desteklemek amacıyla İtfaiye parkının altındaki alana (şimdiki sentetik sahaların yanına) en kısa sürede gece aydınlatması olan bir sentetik sahanın yapımını hızlandıracaklarını dile getirdi. Böylece amatör futbol müsabakalarının oynatılması yönüyle yıkılması düşünülen iki sentetik sahanın karşılığında yine oldukça yakın bir lokasyonda iki sahaya kavuşmuş olacağız. Bu bize göre oldukça önemli bir kazanımdır.

GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN...

Tekrar etmek gerekirse, gönlümüzden geçen şey, tüm eski hatırasıyla mevcut sahaların millet bahçesi projesinde kalması yönündedir. Ancak gelinen noktada Belediye Başkanımızın ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün verdiği söz doğrultusunda, ki Belediye Başkanımızın ve İl Müdürümüzün verdiği sözünü tutacağını da biliyoruz- mevcut yere oldukça yakın bir mesafede yine iki adet gece aydınlatmalı sentetik sahanın hizmete alınacak olması sorunun barışçı bir şekilde çözüldüğü anlamına gelmektedir.

BARIŞÇIL BİR ORTA YOL

Son olarak belirmek isteriz ki, gerek ASKF gerek Belediye ve gerekse de Çorum’da spora katkı sağlayan tüm kesimler için bir orta yol ve çözüm sağlanmış gözükmektedir. Biz bu aşamadan sonra ve verilen sözlerin yerine getirilmesiyle tüm enerjimizi amatör sporun daha geniş imkanlara sahip olması için sağlam işbirlikleri yapma noktasında değerlendirmeliyiz. Sporun tüm paydaşları bundan önce olduğu gibi bundan sonra da birlikte yol alacaktır. Farklı düşünce ve yaklaşımlara sahip olmamız, sporun etrafında birleşmemize mani değildir ve olmamalıdır. Bir devlet yatırımı söz konusu olduğunda bir kavga ortamı oluşturmanın kimseye faydası olmayacaktır.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu vesileyle ASKF olarak yasal sürecin ve verilen sözlerin takipçisi olacağımızı, şehrimizin ancak ortak akıl ve sinerji ile spor kenti hüviyeti kazanacağını, sorunları ancak karşılıklı sergileyeceğimiz anlayışla ve diyalogla çözebileceğimize inandığımızı, kurumların ve spor kamuoyunun karşı karşıya gelmesinin ya da çatışmasının kimseye fayda sağlamayacağını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum kuşu 2023-01-24 14:19:32

Malesef fiyasko bir açıklama. Amatör spor kulüplerinden bahsedilip de amatör sporcular bu kadar sahipsi bırakılırdı. Uzun uzun cümlelere milletin karnı tok. İcraat önemli. Bir kez daha gördük ki liyakatli gsb il müdürü ve liyakatlı ASKF başkanı şart. Memleketinin değerlerine sahip çıkmayan kişiler bu görevlere gelmesinler. Çocukluğumuz o sahalarda geçti. Ama gelin görün ki tokattan gelen bir il müdürü kendisinin miş gibi sahaları verdi. ASKF başkanı da ferman padişahımındır çünkü onun personeliyim iş yerinde bana dokunmuyor esneklik sağlıyor dedi hal lisanıyla

Misafir Avatar
KY 2023-01-25 08:37:07 @Çorum kuşu

Şaşırdık mı şaşırmadık. Biad kültürüyle gelince gereğini yapmış...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Amatör sporcu 2023-01-24 14:10:35

Yapılan spor tesislerini ben yaptırdım diye dolaşıyorsun. Saha yıkılmasına gelince de suçu eski başkana attın. Bu nasıl bir yüzlülük modeli. Sen İl müdürüne ve başkana el pençe divan durup memleketinin sahalarına peşkeş çekilmesini görmeyip cebini doldurduğun süre boyunca hiç bir Çorumlu senin arkanda durmaz. Seni istifaya davet ediyoruz amatör sporcular olarak. ASKF başkanı olarak hiç bir ağırlığın yok herkesin karşısında eğilip bükülüyorsun. Güç nerdeyse oraya doğru yol alıyorsun. Onurunla istifa et.

Avatar
Abdulhamit 2023-01-24 18:49:41

Yaaa bır ınsan bu kadar mı soğuk bır tıp olabılır. Ben boyle her yerde ayrı konuşan bır adam tanımadım.Çoruma çorumluya gercekten cok yazık.Nasıl bu adam askf baskanı oldu.Istıfa etmelı. Bır ınsanda bıra dogruluk olur.kendısıyle celısmez. Arıcı herkes senı cozdu.Guvendıgın daglara bır gun karlar yagdıgında ne yapıcaksın.

Avatar
ferhat 2023-01-24 20:13:05

Istıfa edın o koltuklark bosuna doldurmayın yeter artık

Avatar
Erol 2023-01-24 21:47:41

Amatör Spor camiası uyanın lütfen, Mevcut askf başkanının arkasındaki gücü, imkanı, rant'ı çevrilen oyunları bilseniz hepiniz spordan soğurdunuz. Bu Askf başkanı olan şahsa prim vermeyin. Senin yüzünden Vali ile Vekil arasında tartışma yaşandı. Bir ödül törenini dahi organize edemiyorsun müdürünle. Sana Çorum'da ekmek yok aslanım. Amatör sporcular sana devletin imkanlarını yedirmezler. Halkın olan her zaman halkındır sende geçicisin. Elini hangi işe atsa kurutuyor bu arkadaş yazık ki ne yazık. Memleketimize çok üzülüyorum.

Avatar
celal keskin 2023-01-24 15:53:02

aydınlatmaların söküldüğünü görünce yüreğim yandı. Topu bomba sanıp karakola koşacak kafa yapısındakilerden başka bir uygulama beklemiyordum zaten!

Avatar
Erkan 2023-01-24 18:51:43

Kurumsal gorusmus.benım fıkrım yıkılmask degıl ama kurum oladak dusuncemız veya agababalarımın dusuncesı bu mu dıyorsun.Bırak artık sıyasetı. Bıraz ınsancıl ol.ınsanlar senden nefret edıyor haberın var mı

Avatar
Çorumlu 2023-01-24 22:15:01

İnci park niçin konuşulmuyor. Burada güzel bir halı saha var. Ayrıca binevlerin içinde de halı saha yapıldı. Bu sahalarda sadece tek bir kulüp çalışma yapıyor. Diğer kulüplerin kullanımına kapalı mı? Birisi aydınlatırsa sevinirim.

banner165