ASKF’den bir istifa

Çorum Barasu Avukatlarından Teoman Şahin, ASKF İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden istifa etti.

31 Ocak 2023 Salı 12:37
ASKF’den bir istifa

Çorum Barosu Avukatlarından Teoman Şahin, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden istifa etti.
Şahin, ASKF yönetiminin, sentetik sahaların yıkılması sürecinde Çorum Belediyesi'ne yeteri tepkiyi koyamadığını ve geleceğin sporcularının kaderiyle oynandığını savunarak, istifa ettiğini duyurdu.

İstifası gerekçesi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Şahin; şu görüşlere yer verdi:

"Bir önceki  ASKF yönetiminin  amatör spor sahalarının yıkımıyla ilgili Çorum Belediyesi ile yaptıkları protokolü reddetmiş ve genel kurul kararı alındığı ve spor müsabakaları da tatil edilmiş olduğu için yeni yönetim seçilene kadarki süreçte fiili bir tavır koymayıp beklemiştim.  ASKF'nin son genel kurulunda seçilen Ferhat Arıcı ve yönetiminin amatör sahalar konusundaki pozitif eğilimlerini destek amacıyla da içlerinde bulunup bu konuda katkı sunmak niyetiyle yeniden İl Disiplin Kurulu Başkanlığı'nı kabul etmiştim. Bizim ülkede istifa dilekçelerinde gerekçe belirtilmez ve gördüğüm lüzum üzerine şeklinde omurgasız  açıklamalar yapılması huy edinilmiştir. Elbette bu benim ilkelerime, değer anlayışıma yaşam hedeflerime ters bir durumdur. Zira bu yaşıma kadar hiçbir dünyevi mevki yada makamı yada egemen gücü iplemedim bu yaştan sonrada zaten iplemem. Ayrıca Halk yani kamuoyu ve özelliklede spor  camiası  bilinmesi gerekeni bilmelidir. Yazacak çok şey var tabi ama dava sürecini bekliyorum. Sadede gelirsek, başlardaki  duruşlarını beğenip, taktir ettiğim ASKF başkan ve yönetimi  spor sahalarının yıkımıyla ilgili son karar sürecinde geleceğin sporcularının  dahi kaderleriyle oynayan  basiretsiz, egolu  ve bencil zihniyete yani egemen güce üç kuruşluk menfaat, korku ve baskılarla teslim olmuş ve doğal olarak da  yollarımız ayrılmıştır. Bu duruştaki bir zihniyetle yol yürümem, spora hizmet etmem artık olanaksız ve gereksiz hale geldiği için İl Disiplin Kurulu başkanlığından istifa  ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Helal olsun 2023-01-31 13:29:12

Düşünceleriniz ve görüşleriniz doğru... Eldeki ne sahip çıkmak gerekir...Tibki sevdiklerinizin ebediyete intikal ettiğinde ki duyduğumuz acıyı özlemi pişmanlığı hissettigimiz gibi yaşamamak için bu günkü eldeki tesislere sahip çıkmak gerekir...Yok etmek kolay yapmak zordur.

Avatar
Öz çorumlu 2023-01-31 15:07:22

Helal olsun.Erdemli iradeli ınsanlara.Yapması gerekenı yaptı teoman abı.Allah senden razı olsun.

Avatar
Kader 2023-01-31 15:48:41

İlkeli Duruşunuz için tebrik ediyorum. Ferhat ARICI sanada yuh olsun ne diyim Belediye başkanı artık senin sicilini temizler ama sen bu ayıbı örtemessin.

Avatar
Gençlik 2023-01-31 15:51:09

Bundan sonra nerde spor yapılecak itfaiye parkı altımı.

Avatar
Çorumlu 2023-01-31 13:28:41

Gariban memleketim her yer beton her yer rant.Olan gençlere oldu.Bir spor sahaları vardı onada kıydılar,yazık oldu.

Avatar
Erol 2023-01-31 20:09:32

Mevcut Askf başkanı sadece bir kukla. Oraya birileri tarafından getirildi. O birilerini Çorumlular çok iyi biliyor. Mevcut başkan bu zihniyet ve bağlılıkla Çorum sporuna katkıdan çok zarar sağlıyor. Bu onurlu istifa için tebrik ediyorum. Darısı bütün askf yönetimine

Avatar
Çorumspor 2023-01-31 19:58:12

Bu askf baskanına ve beledıye baskanına ayıp.Gun gelıcek ınsanlar coruma bu kazıgı sız caktınız dıyecekler.Cumhurbaskanımız yapalım ınsa edelım vızyonu koyuyor. Sızler yıkıyorsunuz.Cumhurbaskanımız genclık dıyor.Her yerde genclık yatırımı var.Sız gencler ıcın olan tesıslerı yıkıyorsunuz.Corumda sporu, genclıgı bıtırdınız.Türkiye vızyonu koyan Cumhurbaskanımıza yüksünüz.
Allah affetsın sızı.

Avatar
Doğrucu 2023-01-31 21:43:06

Bi doymadınız bir gün kara toprak doyurur gözünüzü