Belediyespor'la ilgili radikal karar!

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediyespor'la ilgili aldığı radikal kararı habercim19'a açıkladı

28 Mart 2018 Çarşamba 00:08
Belediyespor'la ilgili radikal karar!

Belediye Başkanı Zeki Gül’le dün yaptığımız söyleşide Çorum Belediyesi, Belediye Başkanlığı ve daha birçok konuyu konuştuk. Sorularımız arasında Çorum Belediyespor da vardı. Başkan Gül, söyleşi vesilesiyle Çorum Belediyespor hakkında aldığı radikal kararı Habercim19’a açıkladı. Söyleşinin tamamını yayımlamadan önce, haftalardır galibiyet sevinci yaşamayan, çareyi teknik direktörü değiştirmekte bulan takımla ilgili Gül’ün radikal kararını bir an önce taraftara duyuralım istedik. İşte söyleşinin o kısmı:

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Belediyespor’un hali ne olacak? Bu konuda yazarımız Elvan Yılmaz’a bir sözünüz var mı? En son ‘Zeki Gül-mez’ diye bir yazı yazarak size seslendi. “Gidişatı değiştirirseniz siz değiştirirsiniz” dedi.

Türkiye’deki 2., 3. Lig kulüplerinin profesyonel yöneticilerinin sürekli arayarak fikrini sorduğu iyi bir profesyonel yönetici olduğuma inanıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2., 3. Lig Kulüpleri Birliği’nden ayrılmayı istediğimde -herhalde adımız Zeki Gül ya da Çorumlu olduğumuz için değil- yönetim anlayışımızdan, bu işi az çok becerdiğimizden dolayı ısrarla, değil sadece Çorum Belediyespor’u, 2., 3. Lig Kulüpleri Birliği’nin yönetiminde bulunmamı istediği halde, nedense bir türlü yöneticiliğimizi kendi şehrimize anlatamadık. Bir gün bile profesyonel kulüp yönetmemiş, yönetememiş, yöneticinin görevleri nedir, futbolcunun görevleri nedir, yönetici nereye kadar müdahale eder bilmeyen insanların tenkitleri ile karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür. ‘Radikal karar al’ diyorlar ya, radikal kararımı size açıklıyorum; Çorum Belediyespor’u bu senenin sonunda Çorum’daki iş adamlarımızla, Belediye’nin dışındaki vatandaşlarımızla görüşerek, en iyi yöneticiliği kim yapıyorsa ona teslim etme kararı aldım.

Sorun ne peki?

Belediyespor’da yönetici olarak bizim hiçbir sorunumuz yok. Ben amatörce az çok futbol oynamış adamım. Futbolcuların ne şekilde, nasıl iyi futbolcu olduğunu da anlarım. Yönetici ne yapar? Profesyonel yöneticinin görevi en önemli görevi, transferde azami dikkat, paraya dikkat ve futbolcuların haklarını vermektir. Tabi tali görevlerimiz de var. Biz onları yapıyoruz. Biz bir profesyonel yöneticinin yapacağı en önemli görevleri yapıyoruz. İlk yarıda 15-16 gol atan futbolcu, ikinci yarı hiç gol atmıyorsa, futbolcu görevini yerine getirmiyorsa, bunda birinci nasipsizlik, ikincide de o futbolcularla ilgili sıkıntı var demektir. Darıca Gençlerbirliği var. Kulüp başkanlarını ve yöneticilerini yakından tanıyorum. 17 senedir şampiyonluğa oynayacak takım kuruyorlar, ciddi paralar harcıyorlar ama olmuyor. Bazı şey de nasiple.

Prensip olarak profesyonel futbol takımlarının Belediye ile ilişkisinin olmasını doğru bulmuyorum. Bu takımı verelim derken de ‘atalım’ manasında söylemiyorum. Madem bizim yöneticiliğimiz beğenilmiyorsa bu yöneticiliği çok iyi yapacak ve takımı inşallah üstlere taşıyacak -yine yardımcı oluruz, ancak işin merkezinde olmayız-, bizim bu şekilde çok iyi inandığımız bir ekip bulunursa ona da vermekte hiç tereddüt etmeyiz. Doğru olan bu. Belediyeler bireysel sporlar ve olimpik amatör sporlarla ilgilenmelidir. Devlet de bunun için belediyelere yetki ve katkı veriyor. Profesyonel takımlarla ilişkilerde ister istemez bir çok dedikodu olur. Bizi rencide eden en önemlisi de şudur, biz meccanen nokta kadar dahi menfaati olmadan, tehlikeli yolculuklar yaptık, stadlara gittik, oralarda yeri geldik yaralandık. İddialı bir ifade kullanıyorum; Çorum Belediyespor’a 1 lira veren -benim dönemim için söylüyorum- hesap sorsun. Biz tek lira menfaatlenmedik. Emek verdiğim, çocuğum gibi büyüttüğüm, sokakta ayakkabısı olmayan Çorum Belediyespor’u profesyonel takım haline getirdim. Yöneticiliğin ne olduğunu bilmeyen adamlar böyle derse, beni son derece üzer ve yaralar.  

Daha iyisini yapan gelsin. Yöneticiliği çok iyi bilen, destek olacağım diyen herkese kapımız açık. Gerekirse adını bile değiştiririz. Böyle bir takıntımız yok.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sportmen 2018-03-28 08:23:05

Sen kulüpler birliğinden değil belediyespordaki icraatından haber ver. Çorumluları ilgilendirmiyor kulüpler birliği. Belediyespor ne alemde, sorulara hep kaçamak cevaplar vermişsiniz Zeki bey

Avatar
M.K 2018-03-28 09:26:17

Elvan Yılmaz'ın çok eksantrik yazısına basit cevaplar vermiş. Elvan belediyespordan bahsederken başkan Gül kulüpler birliğindeki başarılarında söz etmiş. Çorumu ilgilendire belediyespordur ve o da başarısızdır. Belediyesporu yöneten de sizsiniz.

Avatar
ADEM 2018-03-28 10:05:21

Zeki Gül sorunu çözmemiş ki bırakıp giderim demekle bu işler olmaz. Sadece futbolda değil Çorum birçok şeyde başarısız olmasının nedenleri belli oluyor. Yazık bu şehre!!!

Avatar
İlhan M. 2018-03-28 08:14:22

Bir gün bile profesyonel kulüp yönetmemiş, yönetememiş, yöneticinin görevleri nedir, futbolcunun görevleri nedir, yönetici nereye kadar müdahale eder bilmeyen insanların tenkitleri ile karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür. diyen Zeki Gül ortada bir başarısızlık varsa bunları bilmek yetmiyor olacak ki ortada başarı yok. Siz bu giidşle anlaşılan daha çok üzüleceksiniz. Bİr şey bildiğiniz yok.

Avatar
hakikat 2018-03-28 10:01:06

külcü gitti belediyespor bitti.

Avatar
Corumspor 2018-03-28 08:29:57

Vaaay bu açıklamalar keşke daha önce yapılsaydı

Avatar
Valdo 2018-03-28 12:56:57

Zeki Bey sen Çorum futboluna yapılmış en büyük kötülüksün Çorumspor'u bitirmek için senin neler yaptığını herkes biliyor utanmadan birde iyi yöneticilikten ve iyi insanlıktan bahsediyorsunuz ayıpıtır.

Avatar
Mertçe 2018-03-28 12:58:47

Bu yönetimi siz oluşturmadınız mı şimdi bende sorumluluk yok mu diyorsunuz? Yıldırım Demirören'in de Beşiktaş'ı ne hale getirdiği ortada sizi beğenmesi gayet doğal!