Bisiklet yollarına bir destek daha

HİDAK Bisiklet Topluluğu Kurucusu Gürkan Yağmur, Çorum Belediyesi’nin bisiklet yollarını yaygınlaştırmasını desteklediklerini açıkladı.

28 Aralık 2020 Pazartesi 21:42
Bisiklet yollarına bir destek daha

HİDAK Bisiklet Topluluğu Kurucusu Gürkan Yağmur, Çorum Belediyesi’nin bisiklet yollarını yaygınlaştırma girişimini desteklediklerini açıkladı.

Çorum’da bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlayan adımları desteklediklerini belirten Yağmur, yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Çorum Belediyesi’nin bisiklet yolu uygulamalarını da bu kapsamda takdirle takip ediyor, konuyla ilgili endişelerin yersiz olduğuna inanıyoruz. Zira bisiklet yollarının hayata geçmesiyle kaybeden olmayacak, bilakis herkes faydalanacaktır.

Bu kapsamda çift sıra parklar nedeniyle trafikte dakikalarca beklemek zorunda kalan sürücüler ve dükkânlarının önünü işgal eden araçlardan dert yanan esnafımız, bisiklet yollarıyla birlikte rahat bir nefes alacaktır. Sözün özü, ÇORBİS gibi başarılı projeler sayesinde kazanan Çorum olacaktır.

Bisiklet yollarının faydasının kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için uygulamanın tam anlamıyla hayata geçirilmesi hususunda sabırlı olunması gerektiğini düşünüyoruz.

Ambulans ve itfaiye aracı geçişlerinde sürücülerin yanaşabileceği bisiklet yolları, akülü araç kullanan engelliler için de güvenli bir ulaşım hattı olacaktır.

Bisiklet kullanımının son yıllarda büyük oranda arttığı Çorum’da, Gazi ve İnönü başta olmak üzere tüm caddelerin bisiklet yoluna kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz.

Bisikletin bir eğlence aracı olmadığının, Çorum’da belli-başlı ulaşım vasıtaları arasında yer aldığının unutulmamasını arzu ediyor, bisiklet sporuna olan ilginin artması açısından da bu alandaki çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtmek istiyoruz.

Çorumlu bisiklet tutkunları olarak, bisiklet yolları konusunda atılacak adımların her daim yanında olacağımızı vurgularken, yetkililerden bu husustaki çalışmaları bir an önce tamamlamalarını ve kamuoyunu aydınlatmalarını bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 29.12.2020 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.