Bittiğinde böyle olacak

Kırkgöz Çayırı'nda yapımı devam eden binicilik tesisinde sona yaklaşılıyor

03 Mart 2018 Cumartesi 13:16
Bittiğinde böyle olacak

Çorum Belediyesi’nin Çevre Yolu Gıda Toptancılar Sitesi arkası Kırkgöz Çayırı mevkiinde yapımını sürdürdüğü Binicilik Tesisi bitme aşamasına geldi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Etüt Proje Müdürü Köksal Çöldaş, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın’la birlikte tesisin inşaatında incelemelerde bulundu.

SAYILI TESİSLERDEN BİRİSİ

Belediye Başkanı Zeki Gül, Binicilik Tesisi’nin Türkiye’de sayılı tesislerden birisi olduğunu belirterek “80. 000 m2 alan üzerine inşa ettiğimiz tesisimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için gün sayıyoruz. 9 milyon 40 bin TL’lik bir yatırım. Açık manej, ahır, gezinti parkuru ve alt yapı gibi işlerimiz bitti. Kapalı manej kısmında mimari çalışmalarımız devam ediyor. Pist kısmında ve açık alanlarda da çevre düzenlemelerimiz devam etmekte. Bir ay içerisinde inşaat kısmı tamamlanacak. Tamamlandığında Türkiye’nin sayılı Binicilik Tesislerinden biri olacak. Veteriner Müdürlüğümüze bağlı bir birimimiz olarak hizmet vermeye başlayacak. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

HİPOTERAPİ YAPILACAK

Gül, açıklamasında şöyle dedi; “Hemşehrilerimizi binicilik sporuyla tanıştırmak, at sevgisini çocuklarımıza kazandırmak ve bu alanda şehrimize bir eser kazandırmak için Binicilik Tesislerimizin yapımına başlamıştık. Binicilik sporu, hemen her yaşta insanın yapabileceği bir spor. Ayrıca bu sporda fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluğu olan hasta grupların yani dezavantajlı gurupların tedavisinde de faydalanılıyor. Burada da hipoterapi yani atla terapi yapılacak. Böyle durumu olan kardeşlerimiz için de tedavilerine katkı sağlayabilecekleri bir tesisi Çorum’a kazandırıyoruz. Burada her yaştan vatandaşımızın, özellikle hafta sonlarını aileleriyle birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Binicilik Tesisimizde sosyal tesisler, açık ve kapalı manej, serbest yürüme parkuru, atlar için otlaklar, atların bakım ve beslenme işlerinin yapılacağı alanlar mevcut. Burada binicilik eğitimi verilecek. İlerleyen dönemlerde atı olan hemşehrilerimizin atlarını emanet edebilecekleri bakım, beslenme, eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlar da yapacağız. Tesislerimiz hemşehrilerimiz için hem eğlence, hem sağlık, hem eğitim mekanı olacak”

 

Son Güncelleme: 03.03.2018 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali demir 2018-03-03 15:49:43

Süper olmuş Güzel görünüyor. İyide işletilirse örnek olur.

Avatar
Hüseyin 2018-03-05 15:44:27

Yazık günah harcanan paraya kim gidecek oraya, mimarsinan, gülabibey ve milönü kapalı spor yapacak yerimiz yok sayın çorumu yöneten beyfendiler? bu işler en son yapılacak işler,