Çorum'da Aikido rüzgarı esti

Türkiye'nin sayılı Aikido antrenörlerinden olan İsmet Can sensei, Çorum'da seminere katıldı

22 Ocak 2018 Pazartesi 12:53
Çorum'da Aikido rüzgarı esti

Japon yakın savunma sporu ‘Aikido’ Çorum'da tanıtıldı.

Türkiye'nin sayılı Aikido antrenörlerinden olan İsmet Can sensei, dün Anka Spor Kulübün'de düzenlenen seminere katıldı. Seminer sonrası röportaj verdi.

'AİKİDO İÇİN 19 YILIMI VERDİM'

19 yıldır Aikido yaptığını ve bir çok yerli yabancı hocadan eğitim aldığını ve yine bir çok yerli yabancı öğrenci yetiştirdiğini belirten İsmet Can sensei, şöyle dedi; "Aikido Morihei Ueshiba O’Sensei tarafından kurulan bir savaş sanatıdır. Savaş sanatı olduğu için müsabakası yoktur. Aikido'nun kuruluş amacı aslında diğer savaş sanatlarından ayrılan yönüdür. Aikido, fiziksel güç ihtiyacını minimuma indirerek rakibin gücünü ona karşı kullanmayı hedefler. Ayrıca Aikido kişiye faydalı bir spordur en büyük faydalarından biri, sizi siz farkında olmadan bir yola sokmasıdır. Aikido size kendinizi korumayı öğrettiği kadar bu psikolojiye hazır olmanızı da sağlar. Savaş sanatlarında pratik çok önemlidir lakin psikolojiyi hazır hale getirmek de pratik ile eş değer öneme sahiptir." dedi.

Ülkemizde Aikido, müsabakası olmadığı için hak ettiği değeri maalesef görememektedir. Her eğitmen federasyon tarafından verilen yeterlilik belgelerine sahip olduktan sonra öğrenci yetiştirmeye başlayabilir. Aikido kalıplara bağlı kalmayı sevmez. Bu sebepledir ki ülkemizde ve dünyada çalışma prensipleri olarak birbirinden ayrılan bir çok oluşum vardır. Her hoca Aikido manzarasında farklı bir detaya öncelik verir." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.