Çorum yatırımları için bakanlıkta imza

Çorum'a yapılacak spor yatırımlarının protokolü bakanlıkta imzalanıyor.

29 Haziran 2020 Pazartesi 11:10
Çorum yatırımları için bakanlıkta imza

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çorum merkez ve ilçelerine yapmayı taahhüt ettiği spor yatırımlarının protokol töreni Ankara’da gerçekleştirildi.


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında düzenlenen protokol törenine milletvekilleri, vali, belediye başkanı, AK Parti il başkanı, ilçe belediye başkanlarından oluşan heyet katıldı.


TRT Spor, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çorum heyeti arasında yapılan protokol programının açış konuşmasını canlı yayınladı.

İşte Bakan Kasapoğlu’nun konuşmasından satır başları:

*Çorum ve ilçelerinde 55 adet spor tesisi var. Çorum merkez belediye ve il müdürlüğü ve ilçelerinde gençlik ve spor alanında önemli yatırımları en hızlı şekilde devreye alıyoruz. 
*Çorum merkez, Alaca, Laçin, Dodurga, Osmancık, Bayat ve Oğuzlar ilçelerimizle birlikte Düvenci Beldemizde pek çok yatırımın protokolünü birlikte imzalayacağız.


*Yeni spor yatırımlarının yanı sıra mevcut tesislerimizi bakım ve onarımla yeniliyoruz. Çorum merkezdeki tam olimpik yüzme havuzu için 7 milyon lira yatırım yaptık. Çorum merkez Atatürk Spor Salonu ve Osmancık Spor Salonunu yeniledik.-
*Çorum stadını devralıyoruz. Gereken tamamlama çalışmalarını bakanlık olarak yapıyoruz.

*Millet Bahçesi çalışmaları nedeniyle (eski stadyum) taşınması gereken sentetik sahaları da Çorum’un amatör camiası için en kısa sürede yeni alanlarında inşa edeceğiz.
*Merkezdeki spor salonu inşaatını devralıyoruz ve en kısa sürede Çorumlu’nun hizmetine sunacağız.
*Çorum merkezde birisi üniversite olmak üzere 3 olimpik yüzme havuzu inşa edeceğiz.
*Güreş eğitim merkezi yapacağız
* Çorum’da futbol, basketbol ve voleybol branşlarında sentetik sahalar yapacağız.


*Bakanlığımızın başlattığı 10 bin pota projesinin 100’ü Çorum’da olacak.
*Çorum’da 7 KYK yurdumuz var. Alaca yurdu bu yıl tamamlanacak. *Çorum ve ilçelerini çok daha yukarılara taşıyacağız. Tesisler 7/24 açık olacak.

Bakan Kasapoğlu'nun konuşmasının ardından vali, milletvekilleri ve belediye başkanı birer konuşma yaptı.

69 MİLYONLUK YATIRIM

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üşyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum merkez ve ilçelerine yapılacak spor ve gençlik hizmetleri yatırımlarının toplam maliyetini 69 milyon ilrüa olarak açıkladı.

Son Güncelleme: 01.07.2020 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1967 2020-06-29 13:42:43

STAD HAYIRLI OLSUN.

Avatar
Ahmet 2020-06-29 21:04:17

Sayın ASC Kırkdilim Osmancık yolu 2029 damı yoksa 2030 damı bitecek