Çorumlu Basketbolcu Basketfaul'e konuk oldu

Çorum'un yetişdirdiği Yıldız basketbolcu Uğur Dokuyan basketfaul'de Ebru Erdoğan'ın konuğu oldu.

26 Mayıs 2016 Perşembe 09:51
Çorumlu Basketbolcu Basketfaul'e konuk oldu

Çorum'un yetişdirdiği Yıldız basketbolcu Uğur Dokuyan  basketfaul'de Ebru Erdoğan'ın konuğu oldu. 
İlin küçük takım oyuncusu iken TofaşSpor'a transfer olan ve yıldız genç ve ümit milli takımlarda 150 kez milli olan Dokuyan  bu sezon formasını giydiği Süper lig takımlarından İstanbul Büyük Şehir Belediyespor takımının ligde kalmasında büyük pay sahibi olan basketbolcu gittiği her takımda 19 forma nolu formayı terletiyor.

İşte Dokuyan'la yaptılan söyleşi...

Ebru Erdoğan: Uğur Dokuyan’ı tanıyarak başlayalım…
Uğur Dokuyan: 5 Mart 1993 Çorum’da doğdum. Liseye kadar Çorum’da yaşadıktan sonra Nihat İziç’in milli takım seçmelerinde beni görmesiyle beraber Tofaş’a transfer olarak Bursa’ya gittim. 7 Sezona yakın Tofaş’ta oynadıktan sonra 1 sezonu Eskişehir Basket’te geçirdim. Bu sezon da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ile devam ettim.


E.E: Basketbola nasıl başladın?
Uğur Dokuyan: Basketbola başlama hikayem biraz ilginç. 8 Yıl futbol oynadım. Sonrasında boyum bir yaz mevsiminde 15 cm uzadı. Annem ve babam öğretmen olmanın verdiği disiplinle sporcu olmam yerine sadece okula ve derslerime yönelmemi istiyorlardı. 8. Sınıfa kadar basketbol hiç oynamadım. Antremanlara gitmek istediğimde arkadaşlarım beni gizlice kaçırıyorlardı. Lisede de boyum uzayınca dayanamadım ve 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda basketbola başladım.


E.E: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçirdiği sezonu nasıl değerlendirirsin?

Uğur Dokuyan: Takım olarak şanssız maçlar kaybetmiş, sezona iyi bir başlangıç yapamamıştık. Sonrasında Ertuğrul Erdoğan’ın ve yeni oyuncu arkadaşlarımızın gelmesiyle bir çıkış yakaladık. Ligi başlangıcımıza göre çok iyi bir yerde bitirdiğimizi söyleyebilirim.

E.E: 12 Dev Adam Basketbol Okulları ile hayatına basketbol girmiş. 12 Dev Adam Basketbol Okulları’ndayken profesyonel oyuncu olmayı hayal etmişmiydin?

Uğur Dokuyan: Daha önce de belirttiğim gibi annem ve babam basketbolla ilgilenmemi pek istemiyorlardı. Ama 12 Dev Adam Basketbol Okulları Çorum sorumlusu Yaşar Yılmaz annemi ve babamı zor ikna etti. Başlarken aklımda profesyonel oyuncu olabileceğim yoktu. Ama TOFAŞ’a transfer olduktan sonra bu yolda ilerleyebileceğimi gördüm.


E.E: Genç bir oyuncu olarak 6 yabancı kuralı hakkındaki düşüncelerin neler?


Uğur Dokuyan: Gönül isterdi ki 6 yabancı olmasın ya da oluyorsa saha da oynayanların ikisi Türk oyuncu olsun. Bu da forma için çalışan Türk oyuncuları daha fazla çalışmaya itecektir.


E.E: Basketbol adına kendini geliştirmek ve bu gelişim sağlamak için neler yapıyorsun?


Uğur Dokuyan: Bu sezona kadar sahada çok düzenli süre alamamıştım. Bu sezon biraz ritm yakaladığımı düşünüyorum. Yaz mevsiminde toplam 3 ay kadar bir boşluğumuz var. Bu süreçte gerek kulübümüzün yapmış olduğu antreman programları, gerekse bireysel antrenörle yapacağım antremanların bana faydası olacağını düşünüyorum. Yaz tatilini çok fazla yapmayarak yine basketbol ile iç içe olarak gelişimimi devam ettirmeye çalışacağım.


E.E: Basketbolda çalışmak mı yetenek mi ön planda ?


Uğur Dokuyan: Ben kesinlikle çalışmak olduğunu düşünüyorum. Ama yeteneğin yoksa da çalışmak tabii ki tek başına yeterli olmuyor. Hem çalışmak, hem yetenek bir arada olursa çok daha üst seviyelerde olunabilir diye düşünüyorum.


E.E: Uğur Dokuyan için basketbol dışındaki zaman nasıl geçiyor?
Uğur Dokuyan: Basketbol dışında pek bir zaman geçirmiyorum. Aslında yine takım ile iç içeyim. Takım arkadaşım Kartal Özmızrak ile daha önceki takımlarda da çalışmış olmanın verdiği bir arkadaşlığımız var. Bazen yemek yiyoruz , bazen sinemaya gidip film izliyoruz. Tabii her zaman takım olmaz . Kız arkadaşım var ve onunla da zaman geçiriyorum.


E.E: Senin gibi genç oyunculara kendilerini geliştirmeleri için neler tavsiye edersin?


Uğur Dokuyan: Birincisi çok çalışmalılar. İkincisi ise sabretmeliler. Ben daha önceki sezonlarda biraz sabırsızdım. Çok çalışacaklar ve antrenörlerinin verdikleri süreleri iyi değerlendirecekler.


E.E: İyi bir antreman mı yoksa süre almak mı oyuncuyu daha çok geliştirir ?


Uğur Dokuyan: Antremanın payı kesinlikle çok büyük ama tabii ki maçta süre almanın tecrübesi çok önemli. Ben oynadığım her takımda çok iyi antreman yaptığımı düşünürüm. Ama süre alamadığım için kimse beni bilmiyordu ve basketboluma artılar katamıyordum. Bu yüzden kesinlikle süre almak oyuncuyu daha çok geliştirir.


E.E: Milli takımlarda altyapılar da görev aldığın oldu. Sonrasında seni milli takımlarda göremedik. Bu oyununu nasıl etkiledi?


Uğur Dokuyan: Ben fazla duygusal olduğum için o süreçte de boşluğa düştüğüm oldu. Oynamayınca basketbolcu olamayacağımı düşünmeye başlamıştım. Bu sezon da oynamasaydım ikinci ligde olmayı planlıyordum. Çünkü benim ilk amacım oynamak. Kenarda oturmak hiçbir şey kazandırmıyor. Benim oynamadığım süreçte de geçen sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gelmeden önce Nihat İziç ile görüşmüştüm. Onun bana güvendiğinin farkındaydım ve bu güveni de boşa çıkarmadığımı düşünüyorum.

Son Güncelleme: 28.07.2018 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.