Çorumspor Belediyesiz olmaz

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, elvan Yılmaz'ın sorularını cevaplandırdı

15 Nisan 2018 Pazar 15:05
Çorumspor Belediyesiz olmaz

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kötü bir sezon geçiren Çorum Belediyespor’un isminin değişebileceğini hatta takımın ismini Çorum halkının belirleyebileceğini ifade ederken, Belediye’nin mutlaka takıma destek vermesi gerektiğini söyledi.

İşte Habercim19 Yazı İşleri Müdürü Elvan Yılmaz’ın Çorum Belediyespor’a ilişkin soruları ve Milletvekili Ceylan’ın verdiği cevaplar:

Çorum Belediyespor için ‘her kesimden insanın takımı’ diyemiyoruz. Bunda Belediyespor yönetiminin halkla ilişkiler konusunda zayıf olmasının da etkisi var belki de. Belediyespor’un her kesimden insanı kucaklaması için ne yapılabilir?

Belediyespor’u bir defa tabana yaymak gerekiyor. Çorum’un tamamının kapsayacağı bir spor kulübü olması gerekiyor. Bunda mutabıkız. Şimdi dört hafta kaldı. Belediye Başkanımızla da görüştüm. Mevcut Çorum Belediyespor yöneticisi Ömer Bey’le de görüştüm. Biliyorsunuz bir Ankara dönüşümde Ömer Bey aradı. Bir maç öncesiydi. Ömer Balaban’a ‘seninle devam etmek istiyoruz’ dedim. Çünkü o anda en doğrusu oydu. Sezonun bitimine 10 hafta kalmış. Camianın içinde kulüp başkanı değiştirmek doğru değil. Şimdi 4 hafta kaldı. 4 hafta sonra oturacağız, konuşacağız. Kulübün adı Yeni Çorumspor olur, 1967 Çorumspor olur, bunları halka sormak lazım. İlla adında Belediye’nin olması da gerekmez. İsmi ne olursa olsun Çorum’un tek profesyonel takımında Belediye’nin mutlaka olması gerekir. Bunu Zeki Başkan’a da söyledim. Başkan Gül mutlaka bu işin içinde olacak. Ve biz bunu 4 hafta sonra konuşmak üzere erteledik. Ama bu arada bununla ilgili çalışıyoruz.  O zaman halka soracağız. İsmi ne olsun? Bunlarla ilgili halkımız ne derse o yönde karar alırız. Ben bir defa profesyonel takımın devam etmesi ve bir üst lige gitmesinden yanayım. PTT 1. Ligte olsa daha çok ses getirir. Tanınırlık yönünde bize daha çok faydası olur. Süper Lig’te olsa Çorum’un ismi her hafta saatlerce futbol programlarında konuşulacak. Bir de bir büyük takım yendiğin an bir ay konuşulursun. Reklam Çorum’un reklamı. Çorum’un ekonomisine katkı sağlayacak. Her hafta sonu diğer illerden buraya maç seyretmeye gelenler olacak. Bizim gençliğimizde Yimpaş Yozgatspor 1. ligteydi. Biz iki haftada bir Yozgat’a maç seyretmeye giderdik. Akhisar Belediyespor 3. ligten çıktı biliyorsunuz. 3, 2,1, süper lig yaptı. Çorum niye olmasın? Tabi daha toparlayıcı, daha tabana yayarak yeniden Çorumspor’un ivme kazanması gerektiğine inanıyorum. Mevcut Belediye Başkanımız’ın, şu anki kulüp başkanımızın da çok emeği var. Diğer kulüp başkanlarının da emeği var, ama sonuçta bir başarı gelmedi. Futbolda da herşey başarıya endeksli. Ne kadar iyi takım kurduk deseniz de başarı gelmeyince kamuoyunun da sana karşı -takım adına söylüyorum- Çorum Belediyespor’a ilgisi azalıyor.

Başarısızlığın nedeni ne?

Bazen herşey parayla da olmuyor, parasız da olmuyor.Bazen şanssızlıklar da olabiliyor. Mesela geçen sene burada 2-0 yendiğimiz Altay maçına biz de gittik. 93+40’ncı saniyede gol yedik. Maçın bitmesine saniyeler vardı. 20-25 saniye kala gol yedik. Bazen iyi başlayamıyor, hava yakalayamıyor, yakaladığı havayı koruyamıyor. Bunların hepsini değerlendireceğiz. Çorum Belediyespor’un ismi ne olursa olsun, seneye inşallah iyi bir kadroyla devam edecek. Ömer Balaban’la konuşacağız devam edip etmeyeceğini soracağız. Ondan sonra iyi bir kadro, iyi bir yönetimle devam edeceğiz.

Kendisi bırakacağını söyledi.

Onu duydum ama ben bir daha konuşacağım. Her şey demek parayla da olmuyor.

Belediye Başkanı Gül de Belediye’nin profesyonel takımdan ziyade amatör takımları desteklemesi gerektiğini ve Çorum Belediyespor’un yönetimini taliplisine vermeyi istediğini söylemişti.

Zeki Bey 8 yıldır kulüp başkanlığı yapıyor. Zeki Gül diyor ki, Belediye tamamen ortasında olmasın. Bu da ben tamamen elimi çekeyim demek değildir. “Belediye’nin takımı” imajını silmek adına “şehirdeki işadamları, STK’lar, partiler de olabilir bunları da harekete geçirip, yeni bir oluşumla yolumuza devam edelim” diyor. Ben de bu konuda mutabıkım. Başkanımızla kısa bir görüşmemiz oldu. Ticaret Sanayi Odası Başkanımız da vardı. Anadolu şehrinde Belediye bu işin içinde olmazsa olmaz. Öte yandan Belediye’nin tam orta göbeğinde olması da doğru değil. Çorum’un takımı olmalı. Zamanında Turhan Kılıçcıoğlu da spora destek verdi. Futbolla hiç alakası olmayan Arif Hoca da destek verdi. Muzaffer Bey de destek verdi. Belediye mutlaka destek verecek ama belli ölçülerde. Bir orta yolu bulmak lazım. Allah nasip ederse inşallah Çorumspor  seneye daha kucaklayıcı, daha hareketli bir sezon yaşayacak.

Son Güncelleme: 15.04.2018 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ç. 2018-04-15 23:21:42

Zeki Gül'ü uzak tutunda belediyespordan ne yaparsanız yapın, yoksa yine başarı gelmez.

Avatar
Halit 2018-04-16 09:18:05

Zeki bey ve Ömer Balaban Belediyespor'dan elini eteğini çekmeli. Belediyespor'dan illa birileri ilgilenecekse bu ya Turhan Candan olmalı ya da Alper Zahir. Yoksa Elvan'ın dediği gibi Zeki Gül ne güler nede güldürür.

Avatar
Ahmet Hardal 2018-04-17 08:54:09

Çorum spor basını yıllardır Elvan Yılmaz ve Bilhan Er'den doğan boşluğu maalesef dolduramadı.

Avatar
Valdo 2018-04-16 09:37:26

Tüm liglerde yer alan belediye takımları bir gün gelecek hepsi kapanacaak. Sende bir zamanlar belediye takımlarını savunuyordun Elvan Yılmaz sende sayın vekilde hiç samimi değilsiniz

Avatar
Çorumspor 2018-04-16 08:59:53

Sami Bey, Külcü karşısında Çorumspor'u yalnız bırakarak adeta Çorum futbolunun bitmesine seyirci kaldınız. Şimdi yeniden Çorumspor yapsanız ne olacak

Avatar
Mesut 2018-04-16 10:11:56

Tarafsız ilkeli insanların bir araya geldiği habercim19 ekibine çorum adına teşekkür ederim. Hem sporda hemde siyasi konularda sorulan sorular sorulabilecek en iyi sorular. Bazı gazetecilerin ellerine verilen sorular gibi bir röportaj olmayınca ortaya güzel şeyler çıkıyor. Teşekkürler habercim19

Avatar
cengiz alkoç 2018-04-16 15:44:37

sayın Vekilim üstten doldurma konuşmuş.çözüm odaklı istiyoruz.sadece net...

Avatar
Yalçın 2018-04-16 19:01:42

Sanki Beşiktaş bu kadar nite dert ediyorsunuz. Sallayın gitsin.